Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021



      Μία ακόμα μπάντα που ξεκίνησε να παίζει παραδοσιακό New Wave of British Heavy Metal με σαφείς αναφορές στους Iron Maiden, τους Tokyo Blade  αλλά και τους Judas Priest, είναι οι Hitten που δημιουργήθηκαν το 2011 στην Ισπανία.  Το Σάββατο στις 26 Νοεμβρίου κυκλοφόρησαν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους από την High Roller Records, με τίτλο "Triumph & Tragedy". 


       Με νέο drummer τον Willy Medina αλλά και τραγουδιστή τον Alex Panza (μέλος και των Jack Starr's Burning Starr) ήδη από το πολύ καλό "Twist of Fate" (2018), οι Hitten μας παρουσιάζουν ένα καλοδουλεμένο σύνολο . Η πάροδος των ετών βρίσκει τη μπάντα να έχει ωριμάσει μουσικά και από το 3ο κιόλας άλμπουμ τους οι Ισπανοί κάνουν φανερό το στίγμα τους, με τις έκδηλες Maidenικές επιρροές να έχουν συνδυαστεί και με πιο μελωδικά ακούσματα της (βόρειο)ευρωπαϊκής κυρίως power metal σκηνής, όπως οι Hammerfall και οι Primal Fear. Σε ό,τι βέβαια αφορά τη νέα τους δουλειά, τα πράγματα είναι αρκετά διαφοροποιημένα.



      Αρχικά, το εξώφυλλο είναι τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα και αισθητικά αλλά και σε ό,τι αφορά το θέμα. Κυριαρχούν οι μωβ -α λα Crimson Glory- αποχρώσεις σε έναν φουτουριστικό, χρωματιστό και παράξενο κόσμο. Η παραγωγή είναι πάρα πολύ καλή και δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτή της πρώιμης περιόδου της μπάντας (2011-2016), την οποία χαρακτηρίζει η έλλειψη καθαρότητας του ήχου. Τα βελτιωμένα φωνητικά, λόγω και της αλλαγής του τραγουδιστή, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε σχέση με τον κατά διαστήματα πιο ροκ προσανατολισμό του δίσκου. Στο "Meant to Be Mean" αλλά και στο εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου "Built to Rock" με την Van Halen εισαγωγή, η μπάντα μας παρουσιάζει τη μουσική της ευελιξία με τη διάθεσή της να ξεφεύγει από τα στεγανά του power. Το εξαιρετικό "Ride Out the Storm" με το όμορφο σόλο του, θα θυμήσει τον ανυπέρβλητο Dio, ενώ το υπέροχο mid tempo "Core of the Flame" θα ταξιδέψει με τις όμορφες μελωδίες του τον ακροατή, σε μία από τις κορυφαίες μουσικές στιγμές του δίσκου.
Στο "Light Beyond the Darkness", οι Hitten γράφουν μια heavy power μελωδική σύνθεση με δυνατά ριφ που φέρνει στο μυαλό τραγούδι από προηγούμενα albums. Στο ομώνυμο "Triumph & Tragedy" (διάρκειας 11 λεπτών!) που κλείνει και τον δίσκο, το AOR, οι Helloween και οι Maiden γίνονται ένα σε μια σύνθεση με εξαιρετικές κιθάρες -ακουστικές και ηλεκτρικές- και μοναδική ατμόσφαιρα. Οι προσεγμένες συνθέσεις, τα ατμοσφαιρικά πλήκτρα και οι όμορφες μουσικές των "Eyes Never Lie", "Something to Hide" και "Under Your Spell" με την AOR ατμόσφαιρα αλλά και τη δύναμη και την ταχύτητά τους -όπου είναι απαραίτητο- με τα φοβερά ριφ και τα καταιγιστικά σολαρίσματα, συμπληρώνουν ένα πολύ καλό σύνολο. 
      Εν κατακλείδι, ο δίσκος είναι πολύ καλός, χωρίς αμφιβολία. Και σε γενικές γραμμές είναι πιο ροκ και λιγότερο δυνατός και επιθετικός σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές των ισπανών. Είναι πιο στρωτός, πιο μελωδικός, πιο απλός και περισσότερο mainstream από τους προκατόχους του. Επενδύστε λοιπόν σε μια εξόχως μελωδική, AOR και με ευχάριστες μουσικές αποκλίσεις κυκλοφορία και να είστε σίγουροι πως δεν θα το μετανιώσετε!! 

Tracklist

1. Built to Rock  
2. Eyes Never Lie  
3. Meant to Be Mean
4. Hard Intentions (Secret Dancer)  
5. Ride Out the Storm  
6. Core of the Flame  
7. Under Your Spell  
8. Light Beyond the Darkness  
9. Something to Hide  
10. Triumph & Tragedy  

Line up

Mr. C         Bass
Dani         Guitars
Johnny Lorca Guitars
Alex Panza Vocals
Willy Medina Drums

Discography

2012 Shake the World (EP)  
2013 Evil Power (Single)  
2014 First Strike with the Devil
2015 Don't Be Late  (Single)  
2016 State of Shock
2018 Twist of Fate
2021 Triumph & Tragedy

 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου