Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

 



Ο Τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce dickinson βρίσκεται στην προσωπική του περιοδεία ''Αn Evening With Bruce Dickinson'' σε όλο τον κόσμο και δίνει την ευκαιρία στους οπαδούς του να του θέτουν ερωτήματα και αυτός να τα απαντάει, συνοδεύοντας τις απαντήσεις του με δικά του προσωπικά βιώματα από όλη την καριέρα του αλλά και με acapella live εκτελέσεις κάποιων τραγουδιών, είτε δικά του είτε και των Iron Maiden. Σε ένα σταθμό αυτής της περιοδείας στο Tampa της Florida ο Dickinson μετά από ερώτηση οπαδού κατονόμασε το Total Eclipse ως το πιο υποτιμημένο τραγούδι σε όλη την ιστορία των Iron Maiden δίνοντας ακόμα και εξηγήσεις για το πως αυτό το κομμάτι κατέληξε τελικά να γίνει απλά ένα B-side!

'' Στην αρχή είχαμε αποφασίσει να βάλουμε B-side του single 'Run To The Hills' το Gangland αλλά τελικώς όλοι μαζί στην μπάντα θεωρήσαμε ότι το Gangland ήταν πολύ καλό για να γίνει b-side και το βάλαμε στο album. Σήμερα θεωρώ πως κάναμε τραγικό λάθος τότε. Το 'Total Eclipse' δεν άξιζε και δεν έπρεπε να γίνει απλά και μόνο ένα b-side, εμείς το κάναμε και αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει. Βάλαμε το Gangland στο album και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ξεχάσαμε και στο τέλος να μιξάρουμε σε αυτό και τα solos της κιθάρας! Μπορείς να ακούσεις ένα μικρό solo στο κομμάτι αλλά τα περισσότερα κιθαριστικά solo μέρη που είχε ηχογραφήσει ο Adrian (Smith) τελικά έμειναν έξω και όσο το σκέφτομαι μέχρι και σήμερα θεωρώ πως τα ξεχάσαμε! '' 

Το ''Τotal Eclipse'' ήταν μια σύνθεση του Clive Burr, του Dave Murray και του Steve Harris. Τελικώς βρήκε τον δρόμο του μετά από πολλά χρόνια και μπήκε σε όλες τις remastered επανεκδόσεις του ''Τhe Number Of The Beast''. To κομμάτι ήταν ένα από τα βασικά μέρη του setlist της ''The Beast On The Road'' περιοδείας αλλά δυστυχώς έκτοτε η μπάντα το αγνοεί επιδεικτικά και δεν το έχει συμπεριλάβει σε καμία από τις επόμενες περιοδείες της. Μέχρι και σήμερα πιστεύω πως ο ένας και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο το ''Total Eclipse'' από το 1982 και μετά δεν έχει παιχτεί σε κανένα live των Iron Maiden, έχει όνομα και επίθετο. 









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου