Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022



Πόσες φορές σας έχει συμβεί να ξεκινάς την ακρόαση ενός άλμπουμ και να παθιάζεσαι τόσο πολύ με το εναρκτήριο τραγούδι, με αποτέλεσμα να το ακούς τριάντα φορές απανωτά με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συνεχίσεις την ακρόαση των υπολοίπων τραγουδιών???!!!


Αυτό ακριβώς μου συνέβει με το συγκεκριμένο ντεμπούτο άλμπουμ των City Of Lights με τον πολύ όμορφο τίτλο ''Before The Sun Sets'', το οποίο κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου από την Frontiers Music, δυστυχώς μέχρι στιγμής σε μορφή CD ( παιδιά τέτοια άλμπουμ τα βγάζουμε και σε βινύλιο, αν ακούει κανένας εκεί στην εταιρεία!!!). Οι City Of Lights είναι το εκπληκτικό αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Βρετανού συνθέτη/κιθαρίστα Neil Austin και του ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ/ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥ Μάνου Φατσή στη φωνή (Odyssey Desperado/Hideaway). Μία φωνή που ακροβατεί μεταξύ του Jeff Scott Soto και του Johnny Gioeli και μας στέλνει αδιάβαστους με την εκπληκτική ερμηνεία του και το φοβερό ηχόχρωμά της, μία ακρόαση του δίσκου θα σας πείσει για του λόγου το αληθές!


Ο δίσκος περιέχει δώδεκα συνθέσεις μελωδικού AOR/hard rork και ενίοτε, ελάχιστες φορές κάποιες πιο heavy αναλαμπές για να τονώσουν περισσότερο ένα δίσκο, όπου η ένταση της μουσικής, το πάθος και οι αστείρευτες μελωδίες είναι διάχυτες σε όλη τη διάρκεια του δίσκου. Κακά (καλώς όμως) τα ψέματα η φωνή του Μάνου Φατσή κλέβει την παράσταση και δεν θα μπορούσα να φανταστώ αυτόν το δίσκο με άλλον ερμηνευτή, οι ερμηνείες του κλέβουν την παράσταση, σίγουρα όμως και οι συνθέσεις, όπου βρίσκονται σε εκπληκτικό συνθετικό επίπεδο, αλληλοσυμπληρώνουν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.


Δεν με πιστεύετε? Δεν σας πείθω? Λοιπόν ξεκινάμε!!! ''Racing On The Redline'' και δεν μπορώ να το ξεπεράσω με τίποτα αυτό το τραγούδι, δεν μπορώ να προχωρήσω στα επόμενα, ΡΕΦΡΕΝ που έχει κολλήσει στον εγκέφαλο και δεν λέει να φύγει με τίποτα από εκεί, ΤΟ τραγούδι της χρονιάς και όχι μόνο! Δεν στεκόμαστε όμως μόνο εκεί, το άλμπουμ έχει κάτι για όλους και το ''Heart's On Fire'' πέρα από το γεγονός ότι με ταξιδεύει κατευθείαν στο ηχητικό κλίμα της δεκαετίας του '80, είναι από τα αγαπημένα κομμάτια και ίσως από τα πιο δυνατά mid tempo τραγούδια του δίσκου, με τις φωνητικές μελωδίες να μαγνητίζουν τον ακροατή και η σολάρα του Doyle να σκοτώνει!!!


Πέρα από τις συγκεκριμένες συνθέσεις, υπάρχουν και εκείνες που διατηρούν τον AOR χαρακτήρα του δίσκου, όπως τα ''Emily'', ''Joanna'' και ''Give Me Back My Heart''. Υπάρχουν όμως και συνθέσεις όπως το ''Heat Of The Night'' που αν αυτό το τραγούδι κυκλοφορούσε αρχές '90, θα ήταν ΑΝΕΤΑ ΟΜΩΣ, το νέο ''Still Of The Night'' των Whitesnake (ναι το είπα και δεν το παίρνω πίσω με τίποτα!!!!). Μιλάμε για την κορυφαία ίσως μπαλάντα (αν μπορούσε να χαρακτηριστεί μπαλάντα) και εδώ οι ερμηνείες του δικού μας παιδιού πιάνουν κορυφή!! Θα μπορούσαν να κάτσω με τις ώρες και να γράφω για το δίσκο, για ένα δίσκο όπου πέρα από το επίπεδο των συνθέσεων έχει άλλα δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον την πεντακάθαρη και δυνατή παραγωγή (και μπράβο τους) και δεύτερον για το πανέμορφο εξώφυλλο, όπου για κάποιο λόγο με ταξιδεύει, μου δίνει το ελεύθερο να το ερμηνεύσω όπως θέλω εγώ και να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα και τέλος για κάποιο λόγο με συγκινεί (όποιοι είναι γονείς θα καταλάβουν).


Θα μπορούσα να σας αναφέρω και άλλα διαμάντια μέσα στο δίσκο, και σίγουρα μέσα σε αυτά βρίσκονται το ''Put Your Heart On The Line'', με την υπέροχη δουλειά στα δεύτερα φωνητικά, το ανυπέρβλητο ''Snake Eyes'' (ΜΑ ΠΟΣΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ!!!!), πραγματικά όμως αδικώ όλο το άλμπουμ!!! Άνετα μέσα στα κορυφαία άλμπουμ της χρονιάς και αυτό που θα με κάνει να νοιώσω καλύτερα είναι όταν αυτό το άλμπουμ αγοραστεί και γίνει μέρος της δισκοθήκης μου...Τόσο απλά...



Tracklisting:

1.Racing On The Redline

2.Heart's On Fire

3.Emily

4.Heat Of The Night

5.Dying Light

6.Give Me Back My Heart

7.Put Your Heart On The Line

8.Snake Eyes

9.Joanna

10.Midnight Club

11.How To Love

12.Before The Sun Sets


Line-Up:

Manos Fatsis: Lead Vocals

Neil Austin: Rhythm Guitar, Backing Choirs, Programming

Robin Eriksson: Bass, Harmony Vocals

Mats Eriksson:Drums


Guitar Solos: Nathan Doyle, Daniel Johansson, Jonathan Carlemar, Mike Kyriakou (Kyre)

Keyboard Solo: Mikael Blanc

Piano: Joel Selsfors

Wahwah Guitar: Matt Farmer


City Of Lights facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου