Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος


Φαίνεται πως η δημιουργία ενός solo album είναι μία ιδέα η οποία έχει μεγάλη απήχηση στους καλλιτέχνες του σκληρού ήχου, καθώς η ανάπαυλα της υγειονομικής κρίσης τους έδωσε τον χρόνο να ανασυντάξουν το υλικό τους ή και να το ηχογραφήσουν. Παρόμοια έδρασε και ο frontman των θρυλικών Judas Priest, Rob Halford!

Ο σε όλους αγαπητός Metal God εξέφρασε τον ενθουσιασμό που του προκαλεί η πιθανότητα να κυκλοφορήσει τον πρώτο του blues solo δίσκο. Είναι γνωστό πως η blues μουσική των 50's και των 60's αποτέλεσε την βάση για την μετέπειτα εξέλιξη του σκληρού ήχου, άρα δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε πως και ο Halford ενδιαφέρεται για μία σύντομη επιστροφή στις «ρίζες»! Όπως δήλωσε και στον John Rock, παρουσιαστή της ραδιοφωνικής εκπομπής  102.3 WBAB radio station του Long Island της Νέας Υόρκης: «Αγαπώ τα blues, χωρίς τα blues δεν θα είχαμε rock 'n' roll. [τα blues] Γεννήθηκαν εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια μεταλλάχθηκαν σιγά σιγά σε όλα αυτά τα απίστευτα στυλ, με τις διαφορετικές δυναμικές και τις παραλλαγές τους. Φίλε, αναπολώ αυτούς τους πρωτοπόρους, όπως ο Little Richard, ο Bill Haley, τους γίγαντες των blues όπως ο Howlin' Wolf, ο Muddy Waters, η Bessie Smith, όλοι αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι. Οπότε άκουγα αυτούς τους σπουδαίους ερμηνευτές καθώς μεγάλωνα ως παιδί. Λατρεύω τα blues, φίλε. Και νομίζω ότι οι περισσότεροι metal μουσικοί θα αναγνώριζαν στα blues ότι έπαιξαν έναν τόσο σημαντικό ρόλο.»

«Ακούστε λοιπόν τι έγινε», συνέχισε, μιλώντας περισσότερο για το μελλοντικό του σχέδιο .« Έγραψα πρόσφατα ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ με τον αδερφό μου και τον ανιψιό μου και μερικούς φίλους που το έλεγαν «Celestial», και ενώ ήμασταν εκεί, έλεγα στα παιδιά, «Έχω μία ιδέα μήπως γράφαμε μερικά blues τραγούδια». Και αυτό ήταν το μόνο που χρειάστηκαν να ακούσουν. Έτσι έφυγαν ενώ ήμουν απασχολημένος με τους PRIEST και συγκεντρώσαμε αρκετό υλικό. Και όταν βρω χρόνο, θα το ετοιμάσουμε στα γρήγορα. Θα ήθελα πολύ να παίξουμε ζωντανά όλοι μαζί, γιατί όλοι τους είναι πραγματικά ταλαντούχοι. Ο αδερφός μου είναι ντράμερ. Ο ανιψιός μου είναι μπασίστας. είναι ο γιος του μεγάλου θεού του μπάσου, Ian Hill [των JUDAS PRIEST]. Και μετά έχουμε τον J.B. [Jon Blakey] στην κιθάρα, ο οποίος ήταν μαζί μας στο «Celestial». Οπότε θα το κρατήσουμε απλό. Αλλά είμαι ενθουσιασμένος. Έχω όλες τις ιδέες στο τηλέφωνό μου — αν και είναι επικίνδυνο αυτό— και όταν τις ακούω με ενθουσιάζει η πιθανότητα να τις κυκλοφορήσουμε. Έτσι θα συμβεί τελικά, είμαι σίγουρος»

Προς το παρόν, αυτές είναι οι μόνες πληροφορίες που έχουμε για το ιδιαίτερο εγχείρημα του Metal God, το οποίο, αν με ρωτάτε, θεωρώ πως θα είναι εκπληκτικό. δεδομένου ότι κατέχει μία από τις καλύτερες φωνές στο είδος του και ότι οι πρώτοι δίσκοι των Priest ήταν γεμάτοι από blues επιρροές. Είναι κάτι που σίγουρα θα αγαπήσει, όπως κι εμείς άλλωστε. Αν τραγουδούσε με τόσο πάθος τους ύμνους των Judas Priest, φανταστείτε με τι συναίσθημα θα ερμηνεύει τα blues, ένα είδος που μόνο με αυτό τον τρόπο παίζεται σωστά!

ΠΗΓΗ:BLABBERMOUTH

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου