Δευτέρα 25 Απριλίου 2022


Δεν το κρύβω πως επτά ολόκληρα χρόνια χωρίς νέο δίσκο από τους Symphony X, είναι υπερβολικά πολλά! Ευτυχώς όμως αυτό το κενό έρχεται να καλύψει και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα να μας αποζημιώσει, ο εκπληκτικός κιθαρίστας τους Michael Romeo.


Αν και μου γεννιούνται πολλές απορίες για διάφορους λόγους, ίσως και ανούσιους, ΠΡΕΠΕΙ να σας πω πως στην συγκεκριμένη κυκλοφορία, η οποία φέρει τον τίτλο ''War Of The Worlds // Pt. 2'', θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα progressive άλμπουμ που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή και ΣΙΓΟΥΡΑ πολύ καλύτερο από το τελευταίο άλμπουμ των Symphony X (θα σας εξηγήσω τους λόγους και τις ανησυχίες μου παρακάτω).


Για όσους δεν έχουν ακούσει το πρώτο μέρος ''War Of The Worlds //Pt.1'', τρέξτε άμεσα να το κάνετε και δεν θα χάσετε. Η μόνη διαφορά που θα συναντήσετε, είναι ότι ενώ στο πρώτο μέρος στα φωνητικά συναντάμε τον Rick Castellano, στο νέο άλμπουμ τα ηνία έχει αναλάβει ο εξίσου καταπληκτικός Dino Jelusick και τα σαγόνια μας, με τις τρομερές του δυνατότητες πέφτουν στο πάτωμα. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το βιογραφικό του περιέχει ονόματα όπως τους Whitesnake, Lords Of Black, Trans Siberian Orchestra και πολλούς ακόμη. 


Μουσικά τώρα το άλμπουμ περιέχει έντεκα συνθέσεις, εκ των οποίων τα τέσσερα instrumental, με την χρονική διάρκεια να αγγίζει τα 55 λεπτά. Μουσικά θα ακούσετε ποιοτικό progressive metal με ότι συνεπάγεται αυτό, με μία παραγωγή που σκοτώνει και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το μουσικό όραμα των δημιουργών, αλλά το κυριότερο θα ακούσετε συνθέσεις και μία ατμόσφαιρα, που ηχητικά μου έφερε την μαγική ατμόσφαιρα του ''V: The New Mythology Suite'' (των Symphony X).



Όσο αφορά τώρα τις συνθέσεις, τραγούδια όπως τα ''Divide & Conquer'' δεν γράφονται κάθε μέρα. Ο Michael Romeo είναι ένας εκπληκτικός συνθέτης που ανέκαθεν το βάρος το έριχνε στη σύνθεση και όχι στην επιδεξιότητα και την φλυαρία. Τα τραγούδια είναι κτισμένα να σας κατακτήσουν με τα εμπνευσμένα ρεφρέν και τις μαγικές τους μελωδίες. Τρανό παράδειγμα το αγαπημένο ''Metamorphosis'', μία ακρόαση θα σας πείσει. Η μελωδία του θα σας καρφωθεί στο μυαλό και δύσκολα θα φύγει από εκεί. Τα instrumental μόνο απαρατήρητα δεν περνάνε και συνδέουν πανέξυπνα το concept των δημιουργών, εξιστορώντας θεαματικά τον πόλεμο των μηχανών εναντίον της ανθρωπότητας, προσφέροντας μία άκρως εντυπωσιακή αίσθηση sci-fi ταινίας! Το ''Just Before the Dawn'' θέτει υποψηφιότητα άσματος, ανατριχίλα στο ανυπέρβλητο mid-tempo ''Hybrids'' και progressive μεταλλική πανδαισία στο εννιάλεπτο ''Maschinenmensch''.


Άνετα το ''War Of The Warlds // Pt. 2''  θέτει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς στην κατηγορία του, αλλά από την άλλη δεν το κρύβω πως η ύπαρξη ενός τέτοιου αριστουργήματος, σε σημείο που να ξεπερνάει άλλα αντίστοιχα άλμπουμ των Symphony X με προβληματίζει. Δεν με απογοητεύει αλλά σίγουρα ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να σκεφτεί, γιατί τέτοια απίστευτα άλμπουμ δεν κυκλοφορούν με το όνομα της αντίστοιχης μπάντας του. Τέλος πάντων, αυτές είναι δικές μου σκέψεις και εύχομαι να μην αργήσει να βγάλει νέο άλμπουμ με τους αγαπητούς Symphony X, ήδη επτά χρόνια είναι πολλά!!!


Ωστόσο όχι απλά επενδύστε, αφεθείτε και αρπάξτε αυτήν την δισκάρα όπου την βρείτε με κλειστά μάτια και αφεθείτε στην μαγεία του ταλέντου του εξαιρετικού Michael Romeo!



Facebook MichaelJ. Romeo

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου