Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022


Μερικές φορές, οι οποίες τείνει να είναι και σπάνιες αυτές, κάποια λόγια ανθρώπων, μουσικών, φίλων αγγίζουν και μεταφέρουν ανθρώπινα μηνύματα τα οποία σπάνια ακούγονται. Η ανάρτηση του τραγουδιστή των Illusory, Dee Theodorou με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε γνωστή μουσική εκδήλωση άγγιξαν πολλούς από εμάς. Λόγια ειλικρινή μέσα από την ψυχή ενός εκλεκτού ερμηνευτή.


''Μεγάλωσα και εγώ εκείνη την εποχή που έπρεπε να ντρέπεσαι που ακούς Heavy Metal. Υπήρχαν όλοι αυτοί οι "καθώς πρέπει" επικριτές... γονείς, συγγενείς, δάσκαλοι... Ήμασταν για αυτούς η πλέμπα της κοινωνίας. Περιθωριακοί, σατανιστές, πρεζάκια, αλκοολικοί και επικίνδυνοι για το μέλλον. Τι παιδιά θα φέρναμε στον κόσμο αύριο... μας έλεγαν. Τα χρόνια περνούσαν, το Heavy Metal ρίζωνε ακόμα περισσότερο μέσα μου, έγινα και εγώ μουσικός και εκφραστής του είδους. Μεγάλωσα, σπούδασα, έπιασα δουλειές, έκανα οικογένεια. Δεν πήρα ποτέ ναρκωτικά, δεν έγινα αλκοολικός, δεν έκανα θυσίες στον Σατανά... Το Heavy Metal ακόμα εδώ, μέσα μου, κομμάτι μου, κομμάτι που με συνδέει με όλους εσάς που γνωρίζω και με εσάς που δεν γνωρίζω και όταν βρεθούμε σε ένα live γινόμαστε ένα. Αυτοί είμαστε. Με τα καλά και τα κακά μας, έχουμε ένα πράγμα που μας συνδέει για πάντα. 

 

Εχθές "μεσοτοιχία" συνέβησαν τραγελαφικά παρατράγουδα της πραγματικής πλέμπας. Αυτής της mainstream κουλτούρας που για χρόνια προσπαθούν να μας πλασάρουν ως την ιδανική. Σήμερα το Τραπ, εχθές το Rave, προχθές η ντίσκο κτλ. Άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από μουσική, η ανάγκη τους είναι να υπάρχουν στην μόδα που ορίζει η κάθε εποχή, μία ακόμα σαπουνόφουσκα που σπάει και λερώνει. Μπουνιές για την μόστρα και την δήθεν αντρίλα, DJs που μιξάρουν πάνω σε ένα τραπέζι χωρίς μηχανήματα και τα ζωάδια που από κάτω γουστάρουν και γουαου και ζητώ και γαμώ και Μύκονος και δώσε ρε παιδί μου χλίδα. Σήμερα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, δυστυχώς. Προάγεται κάτι πολύ βρώμικο και άκρως επικίνδυνο για όλη την κοινωνία. Star system του κώλου, από το σήμερα για το σήμερα. Προϊόντα γρήγορης κατανάλωσης χωρίς μουσικό υπόβαθρο και πορεία στον χρόνο. Οι πραγματικοί star είναι κάποιοι εκφραστές της μουσικής μας σαν αυτούς τους 70άρηδες που εδώ και 10ετίες λάμπουν πραγματικά και λατρεύονται ως Θεοί.

 

Αυτοί με ημερομηνία λήξης και εμείς ακόμα ΕΔΩ. Ευτυχώς και τα παιδιά μας.''




Να αναφέρουμε πως οι Illusory κυκλοφόρησαν σε κασέτα τα άλμπουμ τους ''Crimson Wreath'' και ''The Ivory Tower'', ενώ αντίστοιχα θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουλίου το τελευταίο τους άλμπουμ ''Crimson Wreath'' σε βινύλιο.


Illusory facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου