Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022


Οι Έλληνες Doomocracy επιστρέφουν με νέο single και βίντεο από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Unorthodox". Το τραγούδι ονομάζεται "Prelude to the Apocalypse" σε σκηνοθεσία Daniel Wahlstrom για τη Heavy Groove Media.


Το νέο άλμπουμ των Doomocracy "Unorthodox" θα κυκλοφορήσει στις 22/11/11, ενώ έγινε και η πρεμιέρα για το βίντεο του "Prelude to the Apocalypse".


Οι Doomocracy ιδρύθηκαν το 2011 στην Κρήτη. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ "The End is Written" που κυκλοφόρησε το 2014, έφερε θύελλα στον κόσμο του Doom Metal, φέρνοντας το συγκρότημα σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Τρία χρόνια αργότερα οι Doomocracy κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους "Visions & Creatures of Imagination", το οποίο καθιέρωσε τους Doomocracy ως ένα από τα καλύτερα Doom Metal συγκροτήματα της σύγχρονης εποχής. Στο "Visions & Creatures of Imagination", οι Doomocracy άνοιξαν έναν πιο προοδευτικό και δυνατό δρόμο του Doom Metal, κάτι που συνεχίζουν και στο νέο άλμπουμ. Και ενώ το "Visions & Creatures of Imagination" εγκωμιάστηκε από τον τύπο και τους θαυμαστές ως ένα από τα καλύτερα metal άλμπουμ του 2017, το νέο άλμπουμ, "Unorthodox" θέτει τα στάνταρ πιο ψηλά, αφού το τεχνικό και ισχυρό Doom Metal των Doomocracy είναι στο πνεύμα των συγκροτημάτων όπως Solitude Aeturnus, Memory Garden, Memento Mori και Abstrakt Algebra και είναι ένα είδος μουσικής που ερμηνεύεται από λίγους.


Το «Unorthodox», είναι μια concept ιστορία για μέρες ξεχασμένες και χαμένους ανθρώπους, ηχογραφήθηκε στα Devasoundz Studios στην Αθήνα με τους Φώτη Μπενάρντο, Άγγελο Καρατζά και Άρη Καρατζά. Επιπλέον ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο Groove στο Ηράκλειο Κρήτης από τον Γιάννη Πρατικάκη. Η μίξη και το mastering του άλμπουμ έγιναν από τους Simon Johansson και Mike Wead στο SolnaSound Recording Studio στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.


Υπάρχουν επίσης μερικοί ειδικοί καλεσμένοι στο "Unorthodox" όπως ο Mike Wead (King Diamond, Mercyful Fate, Memento Mori) που ερμηνεύει το σόλο κιθάρας στο "Catharsis", ο Miguel Robaina (πρώην Memento Mori) που παίζει πλήκτρα σε 4 τραγούδια και ο Σάκης Μπαντής (Hail Spirit Noir, Horizon's End) όπου παίζει πιάνο στο "The Hidden Gospel".


Το εξώφυλλο είναι ένας πίνακας του Mariusz Lewandowski, γνωστός για τα εξώφυλλα σε άλμπουμ για συγκροτήματα όπως οι Atlantean Kodex και Bell Witch μεταξύ άλλων.


TRACKLIST:

01. Aeons of Winter

02. Eternally Lost

03. Prelude to the Apocalypse

04. The Hidden Gospel

05. The Spiritualist

06. Novum Dogma

07. Death: A State of Mind

08. Our Will be Done

09. October 14th 1582

10. Unorthodox

11. Catharsis

LINE-UP:

Michael Stavrakakis: Vocals

Minas Vasilakis: Drums

Manolis Schizakis: Bass

Harry Dokos: Guitar

Angelos Tzanis: Guitar


Το "Unorthodox" θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου 2022, σε CD, 180gr μαύρο βινύλιο και περιορισμένη έκδοση 180gr χρυσό βινύλιο σε 100 αντίτυπα. 



Doomocracy facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου