Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

 


Το όνομα Spencer Elden μπορεί να μην σας θυμίζει κάτι, και όμως αυτός ο άνθρωπος έχει καταφέρει να μπει σε εκατομμύρια σπίτια ανά τον πλανήτη. 31 ετών σήμερα αυτός ο κύριος είναι το πασίγνωστο Nirvana baby το οποίο και κοσμεί το εξώφυλλο ενός εκ των πλέων επιτυχημένων album όλων των εποχών, το Nervermind των Nirvana. Kαι ενώ μέχρι και πριν από λίγα χρόνια ο Elden έκανε φωτογραφήσεις και έδινε συνεντεύξεις μιλώντας με τεράστια υπερηφάνεια για το ότι αυτός ήταν ο πασίγνωστος μπόμπιρας των Nirvana, το 2021 αποφάσισε να μηνύσει την μπάντα και να ζητήσει 150,000 δολάρια ισχυριζόμενος πως η συγκεκριμένη photo είναι παιδική πορνογραφία ενώ συγχρόνως απαίτησε να αλλάξει η εταιρεία το εξώφυλλο του Nevermind αφού όπως ανέφερε ο δικηγόρος του η ύπαρξη της συγκεκριμένης φωτογραφίας σε συνδυασμό με την διαχρονικά τεράστια επιτυχία του album έχει οδηγήσει τον Elden σε κατάθλιψη. Tα εναπομείναντα εν ζωή μέλη των Nirvana, Krist Novoselic και Dave Grohl απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Elden μέσω των δικηγόρων τους λέγοντας πως τα όσα ισχυρίζεται στερούνται σοβαρότητας και τον λόγο πλέον είχε η δικαιοσύνη. 

Στις 3 Σεπτεμβρίου λοιπόν ο Δικαστής Fernando Olguin αποφάσισε να αρχειοθετήσει οριστικά την υπόθεση. 

Στην οχτασέλιδη έγγραφη απόφαση του ο Επαρχιακός Δικαστής της California έκανε λόγω για τεράστια καθυστέρηση του Elden στο να καταγγείλει το γεγονός και τεκμηρίωσε το σκεπτικό της απόφασης του λέγοντας ότι ακόμα και αν υπήρχε αδίκημα αυτό εδώ και δέκα χρόνια έχει παραγραφεί. Εν ολίγοις επειδή δεν αμφισβητείται ότι ο κύριος Spencer Elden δεν υπέβαλλε την καταγγελία του εντός δέκα ετών από την στιγμή που ο ίδιος ανακάλυψε την παράβαση, το δικαστήριο κατέληξε πως η αξίωση του είναι άκαιρη. 

Ο Elden πέρσι είχε καταθέσει τρεις διαφορετικές εκδοχές της καταγγελίας του και με την οριστική αρχειοθέτηση και της τρίτης από τον Δικαστή Olguin, δεν δύναται πλέον να προβεί σε καμιά άλλη νομική ενέργεια.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η φωτογράφηση του Spencer Elden για το εξώφυλλο του Nevermind το 1991 είχε γίνει με την σύμφωνη γνώμη των γονιών του οι οποίοι και είχαν πάρει τότε ως ανταμοιβή 1500 δολάρια.



Άντληση Πληροφοριών: Loudersound.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου