Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

 



   Ταξιδέψαμε στη γη των Καβείρων, στο νησί του Ηφαίστου τη Λήμνο και συναντήσαμε τον Παναγιώτη Ματεμτζή, ιδρυτή των Kawir για μια αποκλειστική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο Theorthonax μιλάει στο Metal Nuovo για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας.


Καλησπέρα Παναγιώτη και ευχαριστούμε για την φιλοξενία στο όμορφο Κοντοπούλι της Λήμνου. Αρχικά θα θέλαμε να μας πείς για την εξέλιξη της υγείας σου. 

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για αυτή την συνέντευξη. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε στάδιο αποκατάστασης μετά την περιπέτεια της υγείας μου και θα παραμείνω στην Λήμνο για δύο μήνες ακόμα λόγω αυτής. Τα πράγματα πάνε καλύτερα και σύμφωνα με τους γιατρούς αναμένεται να επιστρέψω ενεργά μέχρι το τέλος του έτους. Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν έναν χρόνο ακριβώς, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Τα συμπτώματα εκδηλώθηκαν νωρίτερα με πόνους και στα δύο μου πόδια με αποτέλεσμα να επισκεφτώ αγγειοχειρούργο και έπειτα από πολλές εξετάσεις με παρέπεμψε σε καρδιολόγο. Διαγνώστηκε 80% στένωσης και η άμεση ανάγκη για εγχείρηση καθώς υπήρχε κίνδυνος εμφράγματος. Μου τοποθετήθηκε stent και τώρα βρίσκομαι σε στάδιο αποκατάστασης.


Πόσο έχει επηρεάσει η τωρινή κατάστατη της υγείας σου την πορεία και την εξέλιξη των Kawir;

Αναπόφευκτα επηρέασε κυρίως την εξέλιξη της μπάντας όσον αφορά τις live εμφανίσεις καθώς προέκυψε και ένα θέμα στο καρπό του χεριού μου που καθιστά προσωρινά αδύνατο το παίξιμο. Δυστυχώς ακυρώθηκαν αρκετές live εμφανίσεις όπου κάποιοι διοργανωτές μας μετέφεραν για του χρόνου ενώ μερικοί άλλοι μας ακύρωσαν εντελώς.
Μίλησε μας για την νέα σου καθημερινότητα στο νησί.

Η καθημερινότητά μου έχει πρωινό περπάτημα συνήθως στον ιερό ναό των Καβείρων και στο αρχαίο θέτρο της Ηφαιστίας καθώς και αρκετό κολύμπι.


Τον Ιούνιο κυκλοφόρησε το Ep "Γιγαντομαχία". Πώς μπορεί να το προμηθευτεί το κοινό και ποιοί βοήθησαν για αυτή τη κυκλοφορία;

Το "Γιγαντομαχία" δημιουργήθηκε στο σύντομο χρονικό διάστημα των δύο μηνών έπειτα από παρότρυνση της οικογένειας των Kawir για οικονομικούς λόγους ενίσχυσης λόγω της κατάστασης. Στο Ep συμμετέχει ο Midnight Odyssey, o Dis Pater από Αυστραλία, σε guest φωνητικά ο Jim Mutilator καθώς και ο νέος μας drummer Άγης Τζουκόπουλος. Ηχογραθήθηκε στο Symbolic Π Studio όπου κυκλοφόρησε τελικά τον Ιούνιο και μπορεί κάποιος να το αγοράσει μέσω Paypal ή ηλεκτρονικής πληρωμής από το Bandcamp στην ενδεικτική τιμή των 4,99 ευρώ.
Τον επόμενο χρόνο οι Kawir κλείνουν 30 χρόνια ύπαρξης όπου θα συνδυαστεί με τη κυκλοφορία του νέου album της μπάντας. Πές μας λίγα λόγια για το περιεχόμενο του νέου δίσκου και τι έχει να περιμένει το κοινό σας.

Ήδη συνθέτουμε το νέο album το οποίο θα είναι έτοιμο σε περίπου έναν χρόνο καθώς τα προβλήματα της υγείας μου μας έχουν παέι λίγο πίσω. Θα αποτελείται από 10 με 12 συνθέσεις  με πολεμικό υλικό περιεχόμενο από μάχες στην αρχαία Ελλάδα και στην ελληνική μυθολογία, χωρίς να θυμίζει κάτι από προηγούμενες κυκλοφορίες. Συγκριτικά θα είναι πιο γρήγορο και πιο επιθετικό και νομίζω ότι θα είναι μια αρκετά "φρέσκια" κυκλοφορία από μία μπάντα 30 χρόνων. 


Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για αυτή τη συνέντευξη, να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση και αν θές να προσθέσεις κάτι τελευταίο.

Να ευχαριστήσω εσάς και τον κόσμο για την υποστήριξη και τέλος να προσθέσω ότι είμαστε σε αναμονή της επανακυκλοφορίας σε LP και σε CD των επτά πρώτων δίσκων με bonus extra κομμάτια από την Pagan Records και η κυκλοφορία τους αναμένεται τον Οκτώβριο.

Bandcamp: https://kawir.bandcamp.com/album/war-of-the-giants



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου