Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

 


''Κλασικό'' Μουσικό Σαν Σήμερα

29 Οκτωβρίου 1984

Οι Deep Purple κυκλοφορούν το 11ο album, 8 χρόνια μετά το ''Come Taste The Band'' του 1976.
Στις αρχές του 1984 τα πρώην μέλη των Deep Purple έπαιζαν με άλλα συγκροτήματα κάνοντας επιτυχημένη καριέρα. Ο τραγουδιστής Ian Gillan είχε μπει στους Black Sabbath και έβγαλε το (απαράδεκτο για μένα) "Born Again" το 1983. Ο τεράστιος Richie Blackmore είχε δημιουργήσει τους Rainbow το 1975 και μέχρι το 1984 είχαν κυκλοφορήσει 7 albums και ένα live. Μαζί με τον Richie Blackmore έπαιζε στους Rainbow από το 1978, ο μπασίστας των Deep Purple ,Roger Glover. Ο Jon Lord έπαιζε πλήκτρα στους Whitesnake και είχε κυκλοφορήσει μαζί τους 5 albums. Ο drummer Ian Paice έπαιξε με τους Whitesnake από το 1979 ως το 1982 και από το Νοέμβριο του 1982 έπαιζε με το συγκρότημα του Gary Moore έχοντας ηχογραφήσει μαζί του 2 δίσκους. Τον Απρίλιο του 1984, βρέθηκαν όλοι μαζί για να συζητήσουν μία πιθανή επανένωση τους. Η ανακοίνωση του ''deal'' έγινε στις 27 του μήνα. Πολλά τα χρήματα, πάρα πολλά. . .
1η Μαΐου το συγκρότημα ξεκίνησε πρόβες για να συνηθίσουν να παίζουν ξανά μαζί. Οι ιδέες άρχισαν να έρχονται, ιδιαίτερα από τον κιθαρίστα Richie Blackmore. Πλάνα από τις πρόβες και γενικά την διαδικασία, βιντεοσκοπήθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν στα βίντεο του συγκροτήματος. Οι ηχογραφήσεις διήρκησαν έξι εβδομάδες, μέχρι τις 26 Αυγούστου.
Τα τραγούδια:
"Knockin' At Your Back Door"
Τι τραγούδι! Η επιστροφή των Deep Purple είναι γεγονός! Στα live το παίζουν μέχρι και σήμερα! Εγγύηση!'
''Under The Gun'' και ''Nonody's Home'' συνεχίζουν στο ίδιο tempo και μας κάνουν να νοιώθουμε όμορφα!
To oμώνυμο ''Perfect Strangers'' είναι πασίγνωστο. Το βίντεο επίσης .
''Wasted Sunsets'' όμορφη μπαλάντα με τον Blackmore να ''κεντάει''.
To ''Son Of Aleric'' είναι ένα πανέμορφο και μελωδικό τραγούδι με την κιθάρα του Richie Blackmore να μας ''μιλάει΄΄! Το έβρισκες στο single του ομώνυμου ''Perfect Strangers''. Μου αρέσει πάρα πολύ.
Album ''ορόσημο'' το ''Perfect Strangers''. To μόνο μειονέκτημα, που αποδείχθηκε καταστροφικό, ήταν η κόντρα Blackmore - Gillan. . . Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Το εξώφυλλο απλούστατο και κλασικό των κλασικών!

Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου