Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022


Στις 11 Νοεμβρίου του 2022, θα κυκλοφορήσει η νέα δουλειά των doom-metallers (παίζουμε τα πάντα με τον καλύτερο τρόπο) Ελλήνων Doomocracy. Στις 11 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει ένα από τα καλύτερα metal album, που με το δικό τους τρόπο θα γράψουν ιστορία, θα μείνουν στην ιστορία της metal μουσικής με μία φωνή που θα γίνει το πρότυπο για τους επόμενους ερμηνευτές/τραγουδιστές.


Η νέα τρίτη δουλειά των Doomocracy φέρει το τίτλο ''Unorthodox'' με ένα ιδιαίτερο, σκοτεινό και πανέμορφο concept. Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1582 εφαρμόστηκε η αλλαγή από το παλιό, Ιουλιανό ημερολόγιο στο νέο, Γρηγοριανό. Για να γίνει αυτό και για να έρθει το ημερολόγιο και πάλι σε ευθυγράμμιση με τις εποχές, ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ' διέγραψε 10 ημέρες από το έτος 1582, έτσι ώστε η 4η Οκτωβρίου 1582 του Ιουλιανού ημερολογίου να ακολουθείται αμέσως από την 15η Οκτωβρίου 1582 Γρηγοριανό ημερολόγιο. Έτσι η περίοδος από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 1852 δεν υπήρξε ποτέ! Έτσι λοιπόν πάνω σε αυτό το ιδιαίτερο ιστορικό θέμα οι Doomocracy έχτισαν ένα αριστούργημα που όμοιό του θα αργήσουμε να ακούσουμε, εκτός αν οι ίδιοι το επαναλάβουν.


Επειδή έχω μάθει να γράφω πρώτα με την ψυχή μου σαν οπαδός και μετέπειτα ως αρθρογράφος, θα ήθελα να επισημάνω πως εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω λιώσει στην κυριολεξία τη συγκεκριμένη δουλειά. Πρώτον γιατί με ένα τέτοιο διαμάντι θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τις λέξεις, εκείνες που αρμόζουν σε ένα τέτοιο υπέροχο μουσικό έργο και δεύτερον, διότι ήθελα οι συνθέσεις του δίσκου να μεγαλώσουν όσο περισσότερο γινόταν συναισθηματικά και εγκεφαλικά μέσα μου.


Το άλμπουμ αποτελείται από έντεκα συνθέσεις που αγγίζουν τα 48 λεπτά σε χρονική διάρκεια, εκ των οποίων οι τέσσερις να αποτελούν εισαγωγικά ιντερλούδια για τις συνθέσεις. Στην τρίτη τους δουλειά οι Doomocracy έχουν καταφέρει σε 48 λεπτά να παίξουν ένα ατμοσφαιρικό κράμα πολλών, πανέμορφων ιδιωμάτων της metal μουσικής. Με ένα μοναδικό, δικό τους τρόπο έχουν καταφέρει να παίξουν και να συνδυάσουν το μελωδικό heavy metal, με το doom metal, progressive περάσματα με πολλά συμφωνικά στοιχεία, με μία έντονη σκοτεινή ατμόσφαιρα και μαντέψτε!!!! Όλα αυτά με τον πιο άμεσο τρόπο, αν είναι δυνατόν, σε τόσο δύσκολα μουσικά ιδιώματα.


Οι επτά ολοκληρωμένες συνθέσεις του δίσκου δεν ξεχωρίζονται, δεν μιλάμε για απλές συνθέσεις που γράφονται κάθε μέρα. Ο Μιχάλης Σταυρακάκης στα φωνητικά κατάφερε να δημιουργήσει μία σχολή μόνος του και πάνω σε αυτό, θα πατήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον οι μετέπειτα τραγουδιστές. Δεν έχουν γουρλώσει τόσο πολύ τα μάτια μου (και πιστέψτε με έχω μεγάλα μάτια) όταν η φωνή του πιάνει την στρατόσφαιρα. Η δύναμη και η έκφραση της φωνής του είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Θα ήταν αδικία όμως αν δεν μιλούσα για τον ανεπανάληπτο Μινά Βασιλάκη που κάνει θαύματα στα ντραμς, ενώ ο Άγγελος Τζάνης και ο Χάρης Ντόκος αντίστοιχα στις κιθάρες, κεντάνε στην κυριολεξία ριφ που σείεται η Γη, σε ένα δίσκο όπου η παραγωγή χρίζει επιβράβευσης και ηχογραφήθηκε στα Devasoundz Studios με κύριο πρωταγωνιστή τον Fotis Benardo.



Πραγματικά θα μου ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια σύνθεση. Οι Doomocracy έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα έπος που ακούγεται (και επαναλαμβάνεται) μονορούφι! Από το καταιγιστικό ''Eternally Lost'' με την μεθυστική εισαγωγή μέχρι να σε παρασύρει σε ανελέητο καλπασμό, στο λατρεμένο ''Prelude to the Apocalypse'' με τα χορωδιακά φωνητικά και τις ογκώδες κιθάρες. Τέσσερα λεπτά ΈΠΟΣ!!! Και με τον Μιχάλη Σταυρακάκη να μας στέλνει στην κυριολεξία με τις φωνητικές του δυνατότητες!!! Από το αγωνιώδες προοδευτικό ''The Spiritualist'' στο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ''Novum Dogma''! Από το κολασμένο ''Our Will Be Done'' στο ομώνυμο ''Unorthodox'' το οποίο από τώρα φαντάζομαι τι θα γίνεται όταν ερμηνεύουν ζωντανά, για να κλείσει ο δίσκος με το οκτάλεπτο αδαμάντινο κόσμημα ''Catharsis'' , δηλαδή έτσι ακριβώς όπως πρέπει να κλείνουν τέτοιου είδους αριστουργήματα.


Οι Doomocracy στο τρίτο τους μουσικό δημιούργημα, μας παρέδωσαν την ψυχή τους στα χέρια μας σε μουσικές νότες και έχει την ονομασία ''Unorthodox''. Η μουσική των Doomocracy είναι παγκόσμια, θα αγγίξει όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του πλανήτη και εμείς υπερήφανα θα παραμιλάμε για το πόσο τεράστια μπάντα είναι. Η επιτυχία είναι ήδη δεδομένη και στις 11 Νοεμβρίου θα το ανακαλύψουν άπαντες. Η εγκυκλοπαίδεια της μουσικής για άλλη μία φορά πρόσθεσε άλλο ένα κεφάλαιο. Υποκλίνομαι!!!



Doomocracy facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου