Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

 Μπορεί να έχουμε μπει αισίως στο 2023 και ο καθένας να έκανε τον απολογισμό του για τους καλύτερους δίσκους για το 2022, αλλά, πιστέψτε με, θα μας πάρει πολύ καιρό ακόμα μέχρι να ξετρυπώσουμε όλα τα εξαιρετικά δισκογραφικά εγχειρήματα που έκαναν την περασμένη χρονιά λίγο πιο ευχάριστη! Έτσι όπως είχα βουτήξει λοιπόν στις αμέτρητες κυκλοφορίες του προηγούμενου έτους, μου τράβηξε με μιας την προσοχή μία ιδιαίτερη μίξη από indie ήχους των 80s βομβαρδισμένη από πολλά σύγχρονα stoner και rock στοιχεία και σίγουρα με πολύ μελαγχολία. Οπότε, δε βρίσκω τον λόγο να μη σας συστήσω  στους Άγγλους alternative rockers InTechnicolour!

Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει ένα EP (InTechnicolour), το ντεμπούτο τους LP ( Big Sleeper ) και μία ενδιαφέρουσα έκδοση με B-sides και demos, η τετράδα που ακούει στο όνομα InTechnicolour εμφανίζεται με τον νέο της δίσκο "Midnight Heavyweight" και διεκδικεί δίκαια θέση στην εξαιρετική underground αγγλική σκηνή. Έχουν αυτή την passive-aggresive αντίθεση που μπορεί από τη μία να ξυπνήσει τους δαίμονες σου και από την άλλη να ηρεμήσει και να ταξιδεύσει την ψυχή σου. Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ το θέμα του τραγουδιού είναι βαρύ stoner, τα φωνητικά είναι μελωδικά με εξαιρετικές διφωνίες και οι μελωδικές γραμμές της κιθάρας απορροφούν μέρος της έντασης. 

Είναι στιγμές όπως στο BloodMoonShine όπου το indie θέμα του τραγουδιού γίνεται η βάση στην οποία θα στηθούν τα stoner breakdowns με πολλά proggresive ρυθμικά παιχνίδια. Το ίδιο βλέπουμε και σε πιο  πιο up tempo καταστάσεις, όπως την περίπτωση του The Wave και του Turn It Loose, που έχουν επίσης εξαιρετικά indie μελωδικά ρεφρέν, Αν όμως θέλει κανείς να ακούσει stoner, ας μου επιτραπεί η έκφραση, βαρύ και ασήκωτο, αλλά γραμμένο από ανθρώπους που ξέρουν από μουσική, τότε σίγουρα το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου και το Making Friends With Shadows είναι σίγουρα αυτά που αντιπροσωπεύουν καλύτερα αυτή την κατηγορία!

Αν μπορώ να συνοψίσω σε λίγες γραμμές κάποιες σκέψεις για το "Midnight Heavyweight" , είναι πως σίγουρα μιλάμε για έναν καλοζυγισμένο δίσκο που ισορροπεί την βαβούρα του stoner με την μελωδική απλότητα του indie, βάζοντας έξυπνα στο παιχνίδι διάφορα progressive ακούσματα. Ο δίσκος ακούγεται με τεράστια ευκολία, καθώς ούτε που κατάλαβα πως πέρασαν 40 λεπτά χωρίς να πω ούτε μία στιγμή πως βαρέθηκα ή μπούχτισα. Νομίζω πως οι InTechnicolour κατάφεραν να βρουν την χρυσή τομή σε έναν συνδυασμό που ελάχιστοι μπορούν να αντιπροσωπεύσουν!

Οι InTechnicolour είναι:

Tobie Anderson - Φωνητικά

Dave Jackson - Κιθάρα

Vlad Matveikov - Μπάσο

Sam Coveney - Drums

TRACKLIST

BloodMoonShine

The Wave 

Tokyo Dream

Wake Up Dead Man 

Corner of Time in the World 

Turn It Loose 

Midnight Heavyweight 

Remember Not to Forget

Fever Queen 

Making Friends with Shadows 

Eastman 

Σύνθεση/Ερμηνεία: InTechnicolour

Στίχοι: Tobie Anderson

Η ηχογράφηση και παραγωγή έγινε από τον Mark Roberts στα Chapel Hill Studios

Πλήκτρα: Samuel Organ & Guy Jones

Το mastering έγινε από τον Tim Rowkins στο Hell Yeah Mastering

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου