Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023


Σύμφωνα με τη σελίδα θαυμαστών, ''Megadeth Of Destruction'', των MEGADETH ο πρώην κιθαρίστας των MEGADETH, Marty Friedman, υπαινίσσεται έντονα ότι θα συμμετάσχει στο συγκρότημα στη σκηνή κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Dave Mustaine στο Nippon Budokan στο Τόκιο της Ιαπωνίας στις 27 Φεβρουαρίου.


Ενώ εμφανιζόταν στο ιαπωνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα "Next Guitar Hero Is…" στο InterFM897, ο 60χρονος Friedman — ο οποίος ζει και ηχογραφεί μουσική στην Ιαπωνία από το 2003 — είπε: «Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες. θα παίξουμε μαζί… Πιστεύω ότι θα είναι μια μαγική βραδιά».


Ο Mustaine έχει φαινομενικά καλές σχέσεις με τον Friedman τα τελευταία χρόνια, με τον ηγέτη των MEGADETH να δηλώνει σε ένα βίντεο του Cameo ότι είχε μιλήσει με τον Marty μόλις την περασμένη Πρωτοχρονιά.


Πριν από τρία χρόνια, ο Friedman παραδέχτηκε ότι τα χρήματα ήταν ένα σημαντικό κίνητρο για εκείνον όταν τον πλησίασαν για να συμμετάσχει σε μια επανένωση της σύνθεσης "Rust In Peace" των MEGADETH. Ο Friedman είχε συναντηθεί με τον Mustaine και τον τότε μπασίστα David Ellefson στο σόου του NAMM του 2015 στο Anaheim της Καλιφόρνια για να συζητήσουν την επανένωση, η οποία θα έβλεπε τον ίδιο και τον ντράμερ Nick Menza πίσω.


Ο Friedman μίλησε για τους λόγους που απέρριψε την επανένωση των MEGADETH στο τελευταίο βιβλίο του Mustaine, "Rust In Peace: The Inside Story Of The Megadeth Masterpiece", το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τη δημιουργία του εμβληματικού δίσκου "Rust In Peace".


«Το κύριο μέλημα μου ήταν ότι θα το έκανα ευχαρίστως, αλλά δεν πρόκειται να πάρω λιγότερα χρήματα από όσα βγάζω ήδη για να το κάνω», είπε εν μέρει ο Marty.


''Ήμουν στην Ιαπωνία για περισσότερα από δέκα χρόνια καλλιεργώντας μια καριέρα με σταθερές ανταμοιβές. Κέρδιζα χρήματα όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για τη διοίκηση και το προσωπικό μου. Ο διευθυντής μου είναι μαζί μου δεκαπέντε χρόνια.''


"Όλα ήταν καλά και σταθερά επαγγελματικά, και όταν ήρθε η προσφορά ξαφνικά να γίνω μέλος της MEGADETH ξανά, εφόσον δεν θα έβγαζα λιγότερα χρήματα, ήμουν έτοιμος να πάω", είπε. "Αλλά σίγουρα δεν επρόκειτο να ζημιωθώ για να γίνω μέλος μιας μπάντας που, ειλικρινά, σε εκείνο το σημείο, δεν φαινόταν ότι είχαν πολλά να προσφέρουν μουσικά. Μερικά μέλη της μπάντας είχαν παραιτηθεί πρόσφατα, και μουσικά εγώ δεν είχα ακούσει τίποτα από αυτά που έκαναν εδώ και πολύ καιρό. Δεν ήξερα πόσο σχετικοί συνέχιζαν να είναι στη μουσική βιομηχανία. Δεν ήταν ότι οι MEGADETH ήταν στην άκρη της γλώσσας των ανθρώπων, τουλάχιστον όχι στο Ιαπωνία. Είχα φτάσει στο σημείο όπου οι άνθρωποι σταμάτησαν αμέσως να με συνδέουν με τους MEGADETH και μιλούσαν για τα πράγματα που είχα κάνει στην Ιαπωνία."


Σύμφωνα με τον Friedman, μέρος του λόγου που απέρριψε την επανένωση των MEGADETH είναι το γεγονός ότι το γκρουπ θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ως σόλο έργο του Mustaine, με μέλη να πηγαινοέρχονται κάθε δύο άλμπουμ.


«Αν ήταν περισσότερο μια κατάσταση μπάντας και όχι ένα τόσο μοναδικό πάρτι, ο Dave Mustaine-main-man, θα μπορούσα να το σκεφτόμουν να το κάνω για λίγο λιγότερα», είπε ο Marty. "Αλλά, στο τέλος της ημέρας, οι MEGADETH είναι τόσο πολύ Mustaine γιατί έτσι τους κατασκεύασε. Δεν ένιωσα τέτοιου είδους συντροφικότητα, το διαμάντι των τεσσάρων ατόμων, THE BEATLES, KISS, METALLICA. Ένιωσα σαν να έβγαινα εκεί έξω και θα περιοδεύσω και θα ήταν η μεγάλη επιτυχία του Mustaine. Αν πρόκειται να το κάνω αυτό, σίγουρα δεν θα χάσω χρήματα για να το κάνω αυτό· τα πήγαινα υπέροχα μόνος μου στην Ιαπωνία."


Ο Mustaine είπε στο Loudwire ότι απογοητεύτηκε από τις οικονομικές απαιτήσεις του Friedman όταν συζητήθηκε το θέμα μιας επανένωσης "Rust In Peace".


''Ο Marty έχει μια πραγματικά επιτυχημένη καριέρα στην Ιαπωνία όπου βγάζει αρκετά χρήματα. Και αυτό είναι το σημείο όπου το σκέφτηκα λίγο περίεργα, όπου είπε ότι πρέπει να πληρώσει όλη την ομάδα του όσο έφυγε αντί για τον εαυτό του. Γιατί νόμιζα ότι θα σας πληρώσουμε αυτό που κάνετε άρα αυτό είναι να αλλάζεις άλογα στη μέση του ποταμού — δεν είναι τίποτα σπουδαίο αν δεν πέσεις. Και μετά όταν μάθαμε ότι ήθελε να πουλήσει τα εμπορεύματά του, του αυτό, του εκείνο, του αυτό, του εκείνου, τότε ήθελε αυτό τρελό χρηματικό ποσό και ήθελε να πετάξει πρώτης θέσης παντού. Είπα στη διοίκηση μας, "Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό."


Σε μια συνέντευξη του 2016 στο "Eddie Trunk Podcast", ο Mustaine επιβεβαίωσε ότι οι MEGADETH δεν έκαναν πρόβες με τον Friedman ενώ επιχειρούσε μια επανένωση της σύνθεσης "Rust In Peace".


"Ο Marty είχε στείλει μερικά e-mail λέγοντας: "Ω, φίλε, ξέρεις, οι θαυμαστές έχουν αυτή την αυτο-διογκωμένη σημασία για το "Rust In Peace" πέρα ​​από αυτό που πραγματικά είναι. είπε. Δεν ήξερα λοιπόν αν αυτό ήταν ένα backhand στο πρόσωπο των θαυμαστών ή όχι, αλλά βασικά είχε πει ότι αν θα κάναμε κάτι, θα έπρεπε να ήταν καλύτερο από το "Rust In Peace". Και μου έστειλε μερικούς συνδέσμους για μερικά τραγούδια που πίστευε ότι θα έπρεπε να είναι η κατεύθυνση στην οποία πηγαίναμε, και ένα από αυτά ήταν αυτό το συγκρότημα J-Pop με κάποια Γιαπωνέζα να τραγουδάει, και εγώ ήμουν, σαν, «Αυτό δεν θα λειτουργήσει. Περισσότερη δύναμη στον Marty που ασχολείται με αυτά τα πράγματα. Κάνε ότι θέλεις, Μarty. Είναι σπουδαίος κιθαρίστας. Αλλά δεν θα τραγουδήσω σαν γιαπωνέζα''.


ΠΗΓΗ : Blabbermouth

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου