Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023


Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο HEAVY της Αυστραλίας, ο Adam "Nergal" Darski των Πολωνών extreme metallers BEHEMOTH μίλησε για την επιθυμία του να κάνει το 12ο στούντιο άλμπουμ της μπάντας, "Opvs Contra Natvram", "να ακούγεται πολύ οργανικό", ειδικά σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, του 2018. «I Loved You at Your Darkest».


Συγκεκριμένα ο Nergal είπε τα εξής: «Κάθε μπάντα αυτές τις μέρες, όταν μιλάς με κάθε συγκρότημα, με κάθε heavy metal συγκρότημα, thrash, death, όταν σου λέει, «Ω, καταφέραμε να έχουμε αυτό τον οργανικό ήχο. Και μετά πάω και ακούω αυτούς τους δίσκους και λέω, «Δεν υπάρχει τίποτα οργανικό σε αυτόν τον δίσκο». Το ενενήντα εννέα τοις εκατό των δίσκων, ακούγονται ρομποτικά. Κάθε γαμημένο κλικ, κάθε τύμπανο, κάθε μέρος του δίσκου είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν είναι οργανικό. "Οργανικό" είναι όταν η μουσική κυμαίνεται, όταν υπάρχει δυναμική, όταν ανεβοκατεβάζει. Γι' αυτό πήραμε τον Joe Barresi για τη μίξη του δίσκου. Τον ξέρετε για τη δουλειά του με τους NINE INCH NAILS, QUEENS OF THE STONE AGE, MONSTER MAGNET και πολλά ροκ συγκροτήματα. SLIPKNOT… Βασικά, ροκ μπάντες, mainstream μπάντες. Και κάνει αυτή τη μίξη παλιάς σχολής. Δεν χρησιμοποιεί απλά Pro Tools. Εννοώ, χρησιμοποιεί Pro Tools, αλλά μετά, όταν τελειώσει με ένα τραγούδι, απλώς τραβάει όλους τους διακόπτες κάτω και ξεκινά από την αρχή. Πας και λες "Γεια, αλλά ήθελα να κάνω κάποιες αλλαγές στο προηγούμενο" «Συγγνώμη, τελείωσε». Πρέπει να πληρώσεις για τα πάντα ξανά. Οπότε ότι έγινε, έγινε. Δεν πηγαίνεις και διορθώνεις αυτό που είναι όμορφο. Πριν από είκοσι, τριάντα χρόνια, αυτός ήταν ο τρόπος που γινόταν».


«Αυτές τις μέρες, μπορείς να γαμήσεις τέλεια τα πράγματα σε σημείο που δεν μπορείς να τα ακούσεις, γιατί η τελειότητα κάνει τα πράγματα βαρετά, ατελή και πολλά χωρίς ενδιαφέρον. Το να ζεις, δεν είναι τέλειο? Γι' αυτό είναι τόσο συναρπαστικό. Γιατί λοιπόν να κάνεις πράγματα που είναι τόσο γαμημένα γυαλισμένα; ​​Δεν το καταλαβαίνω, ειδικά στην ακραία metal μουσική. Πρέπει να είναι περίεργο, πρέπει να είναι επικίνδυνο. Πού είναι ο παράγοντας κινδύνου; Οπότε ήθελα πολύ να φέρω τον παράγοντα κινδύνου πίσω στη μουσική μας».

ΠΗΓΗ : https://heavymag.com.au/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου