Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

 


'Προοδευτικό' Σαν Σήμερα

22 Ιανουαρίου 2002

Oι . . .ανισόρροποι Dream Theater, κυκλοφορούν το τελείως πειραματικό αλλά σπουδαίο ''Six Degrees Of Inner Turbulence'', το 6ο studio album τους, που είναι και το αγαπημένο μου. Μεγάλα σε διάρκεια και δαιδαλώδη στη δομή τους τα τραγούδια τους όπως σε κάθε album.
''Τhe Glass Prison'' με την εισαγωγή που τσακίζει κόκκαλα και σβέρκους, ''The Great Debate'', το ''δυσαρμονικό'' ''Disappear'' με την τελείως παράξενη ατμόσφαιρα.
Το ''Six Degrees Of Inner Turbulance'' κυκλοφόρησε σαν διπλό album. Το πρώτο μέρος έχει πέντε κομμάτια διάρκειας 6 έως 14 λεπτών, ενώ το δεύτερο μέρος αποτελείται από το ομώνυμο κομμάτι, διάρκειας 42 λεπτών.
Η βασική ιδέα του συγκεκριμένου κομματιού ήταν ένα ορχηστρικό κομμάτι που έγραψε ο κιμπορντίστας Jordan Rudess, με τίτλο "Overture". Στη συνέχεια, η ιδέα αυτή επεκτάθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, δημιουργώντας το 42λεπτο τραγούδι, αποτελούμενο από οκτώ διαφορετικά μέρη.
Οι Dream Theater δεν συνθέτουν . . .εύκολη Μουσική. Δεν είναι Μουσική για να την έχεις στο background, να κάνεις δουλείες στο σπίτι και να έχεις ''κάτι να ακούγεται από πίσω. . .''
Η Μουσική ΑΠΑΙΤΕΙ την προσοχή του ακροατή. Έτσι την ευχαριστιέσαι.! Έτσι μπαίνεις στο τριπάκι της! Αυτά!
''Sick of all of this suffering and we just carry on. . .''

Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου