Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

 

'Πνευματικό' Μουσικό Σαν Σήμερα

16 Φλεβάρη 1990


O ''Evil'' Chuck Schuldiner, παρέα με τον σπουδαίο κιθαρίστα James Murphy, τον μπασίστα Terry Butler και τον drummer Bill Andrews, δημιουργούν ένα ''ορόσημο'' στην Death Metal Ιστορία!
Το ντεμπούτο Scream Bloody Gore του 1987 ήταν επηρεασμένο από το . . .βαρβάτο Τhrash, με στίχους βασισμένους στον τρόμο. Το Leprosy του 1988 αύξησε την ένταση έχοντας πιο ολοκληρωμένα τραγούδια και μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα Death Metal albums των '80s.
Το Spiritual Healing (τι Γαμάτος τίτλος!), είναι το 3ο album των Death και η αρχή της νέας περιόδου στην οποία η Μουσική γίνεται πιο τεχνική και progressive!
Είναι ο δίσκος που απέδειξε σε άλλα συγκροτήματα ότι το Death Metal θα μπορούσε να έχει άφθονη μελωδία και τεχνική χωρίς να ''προδίδει'' το είδος!
Οι στίχοι εγκαταλείπουν την σαπίλα του gore των προηγούμενων albums και εστιάζουν στον άνθρωπο, στην κοινωνία, στην μάστιγα των ναρκωτικών και στη θρησκεία.
Ο άνθρωπος με την ''δηλητηριώδη'' φωνή, έτσι τον έχουν χαρακτηρίσει μουσικοί συντάκτες στο παρελθόν, κυριολεκτικά ''στάζει'' χολή με την ευθύτητά του αλλά και με ''τραγικές'' Αλήθειες που ενοχλούν!
Γεμάτο νόημα το εξώφυλλο του Ed Repka το οποίο θα είναι η τελευταία του συνεργασία με τους Death
''Altering The Future, ''Within The Mind'', ''Genetic Reconstruction'', ''Killing Spree'' και φυσικά το ομώνυμο Αριστούργημα έχουν αφήσει εποχή!
Η συνέχεια των αγαπημένων Death θα ήταν ακόμη καλύτερη για την Μουσική μας!
'Hiding behind material values that help cover up your weakness. . .A pathetic excuse for a human being. . .''

Επιμελεια: Κωστής Μπαρχαμπάς



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου