Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

 


''Ο Γιάννης δεν φοβάται τα τραγούδια'' είχα κάποτε διαβάσει σε ένα παλαιότερο άρθρο και αυτός ο τίτλος σίγουρα αντικατοπτρίζει το πόσο μπροστά είναι ο Γιάννης Καραλής από την εποχή του αλλά και πως μπορεί μέσα από το αστείρευτο ταλέντο του να δημιουργεί αριστουργήματα για περισσότερα από 30 χρόνια. Έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Δάντης και πολλοί άλλοι ο Γιάννης πάντα περνούσε στις μουσικές του δημιουργίες pop, rock και ethnic στοιχεία με το αποτέλεσμα να είναι σε όλες τις περιπτώσεις ονειρικές μελωδίες ντυμένες με στίχους που μιλούσαν για αγάπη και άγγιζαν την ψυχή του κάθε ακροατή. Στο πιο πρόσφατο καλλιτεχνικό του βήμα ο Γιάννης Καραλής μέσα από την FM Records κάνει την έκπληξη της χρονιάς με την πιο λατρεμένη μπαλάντα των '90's σε Αγγλικό πλέον στίχο από την Ντέμη Ρούσσα. Το Ψάξε Με γίνεται When I Breathe και το 2023 επαναφέρει όμορφες μνήμες και δημιουργεί νέες αναμνήσεις με το Hit Track της χρονιάς! 



The Story Behind

2023 και ο Γιάννης Καραλής δηλώνει παρών και επαναφέρει ορθά σε ανάδρομη πορεία την ελληνική μουσική καθ’ υπόδειξη του κοινού. Το “When I breathe” γεννήθηκε με τη στιχουργική σύμπραξη της Ντέμης Ρούσσα για τον Αγγλικό στίχο και συνδιαμορφώθηκε σε μια υπέροχη μπαλάντα. Η φωνή της Donna είναι η επιτομή της θηλυκής προσέγγισης στο τραγούδι που πρωτογνωρίσαμε από το Χρήστο Δάντη. Ίσως από τις ελάχιστες επανεκτελέσεις που δεν υπάρχει σύγκριση του παλιού με το νέο. Στο “When I breathe” όλα μοιάζουν να ρέουν στη φυσικότητα της εξέλιξης, στην αρμονία του τότε με το τώρα.

“ Ψάξε με, μες τις Δευτέρες που σου λείπω”

“Hit the ground, won’t let you feel another Monday Blue”

Οι Δευτέρες στιχουργικά φαίνεται να ακολουθούν τη μελωδία τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική version. Το Official Release όμως έγινε αντισυμβατικά την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες ανά τον κόσμο,you tube και social media κτλ.

Στο When I Breathe συμμετέχουν οι μουσικοί:

Lead Guitar: Μιχαήλάγγελος Νιάρχος

Drums: Ανδρέας Μουζάκης

Bass: Πόλυς Πελέλης

Keyboards: Κώστας Σέγγης

Ηχογράφηση & Μίξη: Νίκος Σταυρόπουλος



Γιάννης Καραλής - Not Just A Composer

-«Φοβάμαι τα τραγούδια», «Δακτυλικά αποτυπώματα», «Ψάξε με», είναι μόλις λίγες από τις εκατοντάδες επιτυχίες του Γιάννη στη δισκογραφία. -Πάει η αγάπη μου», «Κάποιος σ’ αγαπάει», έπαιζαν στο MTV και στο MCM πριν καν εξοικειωθούμε με την ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα. 1997 και το Instrumental Album «Odyssey” (για εμένα η κορυφαία του δημιουργία) ακούγεται σε όλο τον κόσμο με το «Adi Bende Sakli” (Eclipse) να γίνεται ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας. Την ίδια χρονιά συνθέτει για βιολί το “Diana Blue” και κατακτά τον μουσικό κόσμο για δεύτερη φορά σε ένα έτος.. -Πάνω από 100 διαφημιστικά jingles και ραδιοφωνικές διαφημίσεις. Το βραβείο της καλύτερης διαφήμισης φτάνει στα χέρια του το 1996. -Μουσική για θέατρο με τις "Σταυροφορίες" του Νίκου Τσιφόρου και το "Peter Pan" σε διασκευή Κώστα Ποταμίτη να μένουν αξέχαστες. -To 1997, ο Γιάννης Καραλής συνεργάστηκε και με τη Walt Disney productions και έγραψε τους ελληνικούς στίχους για το τραγούδι "Go the distance" για την ταινία "Hercules" ενώ το 2006 έγραψε το "The adaptation for the end title song ROUTE 66", στην ταινία "Cars".



The Comeback

To “When I breathe” ακολουθεί μια σειρά νέων κυκλοφοριών του επιτυχημένου συνθέτη. «Φοβάμαι τα τραγούδια», «Πάει η αγάπη μου» και «Δακτυλικά Αποτυπώματα» με τις αντίστοιχες ονομασίες “Made in love”, “April Fools”, “Fingerprints” κυκλοφορούν ήδη από την FM Records.



Μια νέα προσέγγιση των αγαπημένων αυτών τραγουδιών σε instrumental μορφή με κιθάρα από τον ταλαντούχο κιθαρίστα Μιχαηλάγγελο Νιάρχο, δίνει ανάσα στη μουσική πραγματικότητα των νοσταλγών των κλασσικών ‘90s. Μουσικές που δεν ξαναγράφονται αλλά ξανακούγονται με νέο ήχο όπως μόνο ο Γιάννης Καραλής μπορεί να μας δώσει.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου