Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

 


Thrash Mουσικό Σαν Σήμερα

17 Απριλίου 1989


Ο κιθαρίστας/ιδρυτής και mainman Jeff Waters, των άγνωστων μέχρι τότε Annihilator, ηχογραφεί κιθάρες, μπάσο, κάνει 2α φωνητικά. Ο Randy Rampage με την τραχιά και εκφραστική φωνή είναι πίσω από το μικρόφωνο. Τα drums ''κοπανάει'' ο Ray Hartman και το ντεμπούτο album με τίτλο ''Alice In Hell'', ''σκάει'' σαν βόμβα στα αυτιά των metalheads και κάνει πάταγο!
Ταχύτητα, ρυθμός, τεχνική και στίχοι που μιλούν για θέματα τρόμου, σχιζοφρένιας και φαντασίας.
Μετά από το ακουστικό instrumental ''Crystal Ann'' , ο δίσκος ξεκινά καταιγιστικά με το κλασικό "Alison Hell". Οι στίχοι αναφέρονται σε πραγματικό γεγονός που συνέβη στο Μόντρεαλ αρχές δεκαετίας του 80. Ένα κορίτσι που είναι τρομοκρατημένο από περίεργα φαινόμενα, η Alison, ζητά τη βοήθεια των γονέων της αλλά αυτοί την αγνοούν κι έτσι αρχίζει να τρελαίνεται. . .
Οι γονείς δεν έδωσαν την απαιτούμενη σοβαρότητα στο θέμα, αντίθετα την έκλειναν στο δωμάτιο της με αποτέλεσμα η Alison να παρουσιάσει συμπτώματα ψυχικής διαταραχής.
O κιθαρίστας και βασικός συνθέτης των Annihilator είχε διαβάσει την ιστορία σε εφημερίδα, του έκανε εντύπωση και σκέφτηκε να την κάνει τραγούδι που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.
''Welcome To Your Death'' (αγαπώ!), ''Wicked Mystic'' (λιώνω!) , ''Burns Like A Buzzsaw Blade'' (τρελαίνομαι!), αποτελούν ''Thrash/Speed'' διαμάντια.
Αδύνατον να μην αρχίσεις να . . .ακολουθείς τον ρυθμό τους. . . Όσο γίνεται!
Το ''World Salad'' συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και στο ''καπάκι'' ένα από τα ''αστέρια'' του album!
''Schizos (Are Never Alone) Pts. 1 & II !
Αν είσαι άσχετος, ''ντιπ'' στούρνος δηλαδή, ακούγοντας αυτό το αριστούργημα, καταλαβαίνεις τι ''βομβαρδίζει'' τα ευαίσθητα αυτάκια σου, κακομοίρη. . !Και είναι και instrumental!
Το τελευταίο τραγούδι ''Human Insecticide'' είναι η ''τέλεια έξοδος''! Ένα πολύ γρήγορο και επιθετικό τραγούδι! Ιδανικό για . . .βρωμόξυλο! H live εκτέλεση στην συλλογή ''Bag Of Tricks'' είναι όλα τα λεφτά!
Το 1989 ήταν χρονιά ''ορόσημο'' για το Thrash Metal!
''Εxtreme Aggression'' από Kreator, ''Agent Orange'' από Sodom, ''Beneath The Remains'' από Sepultura, ''Fabulous Disaster'' από Exodus και το ''Alice In Hell''!
H συνέχεια των Annihilator ήταν ακόμη καλύτερη! Τουλάχιστον για τα επόμενα 2 albums!
''Even in the holiest the curious can be found, their wonderment is dangerous as virtue is but bound. . .''

Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου