Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

 


''Μαγικό'' Μουσικό Σαν Σήμερα

12 Ιουνίου 1995

Οι Βρετανοί και αγαπημένοι Paradise Lost βρίσκονται στο ζενίθ της καριέρας τους! 2 χρόνια πριν, έχουν κυκλοφορήσει το άψογο ''Icon'' και έχουν φτάσει ψηλά! Το ύφος στην αρχή της πορείας τους ήταν ''ακατέργαστο'' και ατμοσφαιρικό ''Death'' Metal που με τα χρόνια άλλαξε σε ακόμη πιο ατμοσφαιρικό και ''Gothic'' ύφος που ''ήρθε κι έδεσε''!
Ο βασικός συνθέτης, ο κιθαρίστας Greg Mackintosh έχει αποδείξει ότι είναι μουσική ιδιοφυία! Ε, αυτή τη φορά, η έμπνευση του τύπου απλά φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη!
Ο τραγουδιστής Nick Holmes έχει βελτιώσει τα φωνητικά του τόσο ώστε θεωρείται θαύμα η απόδοσή του στο album! Από τα ''growls'' του παρελθόντος στα βαθιά και γεμάτα συναίσθημα φωνητικά του ''Draconian Times''!
O έτερος κιθαρίστας Aaron Aedy και ο ''βράχος'' στο μπάσο Steve Edmondson αποτελούν τους πιστούς στρατιώτες του συγκροτήματος!
Στα drums, ο ''νέος'' Lee Morris κάνει ''θαύματα''! Σαφέστατα πολύ πιο τεχνικός από τον Mat Archer των προηγούμενων albums, o Lee δίνει βάθος και κάνει πολύ καλή δουλειά με τα ''γεμίσματα'' και τα rolls του! Ο 'Ύμνος ''Hallowed Land'' είναι η απόδειξη!
Κρυστάλλινος ήχος και παραγωγή από τον μετρ του είδους Simon Efemey!

Tα τραγούδια (ΟΛΑ ένα κι ένα!):
''Enchantment''
Όπως το λέει η ίδια η λέξη, Μαγεία! Ένα τελείως ατμοσφαιρικό και αργό τραγούδι που σ' αφήνει μ@λ@κ@. . . Η έξοδος στο 4.50 είναι απλά συγκλονιστική!
''Hallowed Land''
Όταν υπάρχει έμπνευση, δημιουργούνται Ύμνοι! Γρήγορος ρυθμός, drums για σεμινάριο και σε πρωταγωνιστικό ρόλο με τις κιθάρες! Στη ''γέφυρα'' μόνο πιάνο και drums με τον Nick σχεδόν να ψιθυρίζει ''You want to live a life time each and every day. . .''
Το solo κιθάρας του Greg είναι απλά τέλειο!
''The Last Time''
Το πρώτο single του album. Ρυθμικό up tempo και εμπορικό ώστε να ''κολλήσουμε'' αμέσως! Το video απλό αλλά την δουλειά του την κάνει στο μέγιστο! Με το συγκεκριμένο κλείνουν τα live τους. όχι άδικα και ''. . .hearts beating!''
''Forever Failure''
Μελαγχολία, προβληματισμός και ένα Αριστούργημα που το βιώνεις με όλες τις αισθήσεις! Αυτό! ο Charles Manson με την ανατριχιαστική φωνή του ''εξομολογείται:
''Ι don' t really know, what sorry means. . .''
''Shadowkings'', ''Shades Of God'', ''Hands Of Reason'', τραγούδια γεμάτα λυρισμό και συναίσθημα!
''I See Your Face''
To αγαπημένο του ''D.T''. Κιθάρες που ''μιλάνε'', ρυθμός στους χτύπους της καρδιάς. . .Θα το καταλάβεις. . .
''Jaded''
Σπαραξικάρδιο. . .Με τις πρώτες νότες το νοιώθεις. Πανίσχυρα συναισθήματα βγαίνουν. Στίχοι ''φωτιά'' και ''. . .the feeling can't avoid you. . .''
Εξώφυλλο της Holly Wurburton, από τα ομορφότερα που έχεις δει. Πραγματικό έργo τέχνης όπως και όλο το artwork του album.
Το ''Draconian Times'' είναι ένα Μουσικό έργο που άνετα ακούγεται από Μουσικόφιλους και εκτός Metal.
Ένα από τα πιο Αγαπημένα albums όλων των εποχών!
'' I must doubt that where there's a will there's a way. . .''


Επιμέλεια: Κωστής Μπαρχαμπάς





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου