Σάββατο 1 Ιουλίου 2023


Ο David Draiman, ο frontman του αμερικανικού συγκροτήματος Disturbed, διέκοψε τη συναυλία του στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τετάρτης για να μοιραστεί ένα μήνυμα με το κοινό για τον συνιδρυτή των Pink Floyd, Roger Waters, ένθερμο υποστηρικτή του αντί-ισραηλινού μποϊκοτάζ και του κινήματος Κυρώσεων (BDS) κατά του Ισραήλ, ο οποίος έχει επίσης ιστορία στο να κάνει αντισημιτικά σχόλια.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας στην Expo Tel Aviv, στην οποία ο Draiman φορούσε επίσης ένα πουκάμισο με το έμβλημα των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, φώναξε από τη σκηνή, "F__k Roger Waters και όλοι οι υπόλοιποι ναζί του BDS a__holes -και κάθε ένας από αυτούς! Δεν χρειαζόμαστε αυτό το σκ__ό. Έχουμε επιβιώσει χειρότερα από αυτούς και θα συνεχίσουμε να επιβιώνουμε χειρότερα από αυτούς!».

Ο Draiman, ο οποίος είναι Εβραίος, τραγούδησε επιπλέον τον εθνικό ύμνο του Ισραήλ Χατίβα προς το τέλος της παράστασης, καθώς το πλήθος τραγούδησε μαζί. Τραγούδησε επίσης τον εθνικό ύμνο στη συναυλία του συγκροτήματος το 2019 στο Ισραήλ, η οποία ήταν και η πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα. Η συναυλία της Τετάρτης ήταν η δεύτερη φορά που εμφανίστηκαν στο εβραϊκό κράτος. Ο τραγουδιστής εκπαιδεύτηκε να γίνει ψάλτης όταν ήταν νεότερος και ο παππούς του ήταν επίσης ψάλτης στο Ισραήλ.


Ο Draiman είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ και έχει μιλήσει συχνά εναντίον του αντισημιτισμού, του κινήματος BDS και του Roger Waters, καταδικάζοντας τις προσπάθειες του τελευταίου να «διαστρεβλώσει την αλήθεια για λογαριασμό των γελοίων εχθρικών αφηγημάτων» εναντίον του Ισραήλ.

Ο Roger Waters, ο πρώην μπασίστας & τραγουδιστής των Pink Floyd, πραγματοποίησε πρόσφατα μια σειρά συναυλιών στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του This Is Not a Drill, όπου εμφανίστηκε στη σκηνή με μια στολή που θυμίζει ναζιστική στολή. Ο τραγουδιστής είναι διαβόητος για τα εμπρηστικά και αντισημιτικά σχόλια σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης για το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό, καθώς και για την ενθάρρυνση του μποϊκοτάζ του εβραϊκού κράτους. Έχει μιλήσει για την υποτιθέμενη δύναμη του «εβραϊκού λόμπι» στις ΗΠΑ, κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία και απαρτχάιντ εναντίον των Παλαιστινίων και έχει επίσης συγκρίνει το Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία.

Οι προηγούμενες περιοδείες του περιείχαν ένα τεράστιο γουρούνι με το αστέρι του Δαβίδ και κατηγόρησε το Ισραήλ για εθνοκάθαρση, απαρτχάιντ και «διεθνή εγκλήματα» σε μια ομιλία του τον Νοέμβριο του 2012 στα Ηνωμένα Έθνη.


ΠΗΓΗ : Algemeiner

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου