Τρίτη 1 Αυγούστου 2023


Σχηματισμένοι στα μέσα της δεκαετίας του '90, οι FORTRESS UNDER SIEGE με έδρα την Αθήνα προσφέρουν power/prog metal, συνδυάζοντας το παραδοσιακό heavy metal με το τεχνικό και μελωδικό power metal.


 Έχοντας κυκλοφορήσει το ντεμπούτο mini-CD τους με τον ομώνυμο τίτλο το 1996, οι FORTRESS UNDER SIEGE είναι από τα πρώτα ελληνικά συγκροτήματα που έπαιξαν ποτέ progressive power metal. Έκτοτε, έχουν κυκλοφορήσει τρία πλήρη άλμπουμ "The Mortal Flesh of Love" (2011), "Phoenix Rising" (2014), "Atlantis" (2020). Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το συγκρότημα ξεκίνησε τις πρόβες του νέου υλικού και κατά συνέπεια, το καλοκαίρι του 2021, μπήκε ξανά στα Devasoundz Studios, με παραγωγό τον Φώτη Μπενάρντο για την ηχογράφηση του νέου άλμπουμ «ENVY».


 Με το νέο δίσκο στο οπλοστάσιό του, το συγκρότημα στο τέλος του 2022 υπόγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την ROAR! Rock of Angels Records, μια συμφωνία που εγγυάται την επαγγελματική προοπτική της μπάντας όλα αυτά τα χρόνια. Το "ENVY", το πιο δυνατό άλμπουμ τους που έχουν ποτέ προσφέρει στο σύγχρονο power metal χωρίς να χάσουν τη σχέση τους με το παρελθόν τους. Το λυρικό υπόβαθρο προσφέρει και πάλι μεγάλη ποικιλία, που ασχολείται με θέματα κοινωνικά, ιστορικά, επιστημονικής φαντασίας, μυθολογικά. Ένας πρωτότυπος αριστουργηματικός πίνακας του Ιωάννη Κούτρικα διακοσμεί για άλλη μια φορά το εξώφυλλο του νέου δίσκου, λειτουργώντας ως αλληγορία φθόνου, μια γυναικεία καλλονή με κέρατα. Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως τους Accept, Hammerfall, Guano Apes, Serious Black μεταξύ άλλων όπου έπαιξαν σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ, οι FORTRESS UNDER SIEGE βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναυλίες, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.


Track list:
1. Bring Out Your Dead
2. Ride The Thunder
3. Distant Voices
4. Look At You
5. Disobey
6. Envy
7. Broken And Torn
8. Deceptor
9. Straits Of Glory
10. Burning Fleshes

FORTRESS UNDER SIEGE:
Tasos Lazaris – Vocals
Fotis Sotiropoulos – Lead Guitars
Themis Gourlis – Rhythm Guitars
George Georgiou – Keyboars
St.evens Kopanakis – Bass
Dimitris Kapoukakis – Drums

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου