Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023


Οι Shavalyoth δημιουργήθηκαν το 2018 από τον Archon Marchosias και τον Elder.


Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo ''Enter the Acheron's gate'' την ίδια χρονιά με την αρχική σύνθεση να είναι ο Archon Marchosias στην κιθάρα, μπάσο , στίχους ο Elder, κιθάρα, πλήκτρα, ο et Infernus στα ντραμς και ο wraith στα φωνητικά. Το 2019 έμειναν μόνο τα ιδρυτικά μέλη, ο Archon Marchosias και o Elder και κυκλοφόρησαν το πρώτο EP ''Cult of the moon'' με τον Elder στα vocals, guitars,synths και drums και τον Archon Marchosias στην κιθάρα, μπάσο και στίχους. Το 2020 τα ίδια μέλη βγάλανε το πρώτο άλμπουμ ''Stygian winds of a dark age''. Το 2023 η μπάντα έγινε one man act και συμμετείχαν session members τα οποία ήταν ο Sitri στα φωνητικά και ο Dimon στα ντραμς και πλήκτρα. Ο Elder ανέλαβε σε δύο συνθέσεις τα πλήκτρα και ο Archon Marchosias την κιθάρα, μπάσο , στίχους και πλήκτρα. Το EP που κυκλοφόρησαν ονομάστηκε ''Μαρχωσιάς'' και ανέβηκε από την Hellenic metal world.


Το EP θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή μέσω της masters of Kaos Productions.

Η μουσική των Shavalyoth έχει επηρεαστεί από την τοπική ροδίτικη black metal σκηνή με μπάντες όπως τους macabre omen γι' αυτό και ονομάζουν το συγκεκριμένο είδος ως rhodian black metal. Άλλες επιρροές είναι η σκανδιναβική σκηνή και το πρώτο κύμα της ελληνικής black metal σκηνής πχ rotting Christ, varathron zemial Η θεματολογία της μπάντας βασίζεται στην ελληνική μυθολογία, τον αποκρυφισμό και τον σατανισμό.

facebook:https://www.facebook.com/profile.php?... Bandcamp:https://shavalyoth.bandcamp.com/ Instagram:https://www.instagram.com/shavalyoth_...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου