Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017


Ήγκικεν το πλήρωμα του χρόνου για το τρίτο album των ελλήνων AHERUSIA με τίτλο Prometheus:Seven Principles On How To Be Invincible.

Ποιοτικό και καλά δουλεμένο υλικό από την ελληνική folk pagan black metal μπάντα, σε περιτύλιγμα βυζαντινής τέχνης προβοκάροντας με την παρουσία του Προμηθέα ως βυζαντινή εικόνα. Δημιουργός αυτού του έργου τέχνης, ο απόφοιτος της σχολής καλών τεχνών, εικαστικός Φώτης Βάρθης με περιεχόμενο διπλό cd μελωδικότατου folk black metal!
Οι Aherusia, έχοντας στην πλάτη τους μία μακρά πορεία 15 περίπου χρόνων, ένα EP και δύο ακόμη επιτυχημένων full-length άλμπουμ, μας παρουσιάζουν μία διαφορετική, δική τους οπτική, την ιστορία του Προμηθέα. Στίχοι σε αρχαία ελληνιστική γλώσσα και μουσικές συνθέσεις που αρμόζουν στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδοχή από τον ιδρυτή της μπάντας Vorea Faethon, με εξαίρεση το κομμάτι ''Ωκεανός'' που είναι Ορφικός ύμνος. Ένα project έργο με συνέχεια, έντονο συναίσθημα, μελωδία και ενδιαφέρουσες συνθέσεις όπου η εσκεμμένη έλλειψη  χρήσης παραδοσιακών οργάνων περνάει όχι μόνο απαρατήρητη, αλλά στα αυτιά και στην φαντασία του ακροατή τα παραδοσιακά στοιχεία ηχούν πολύ έντονα! 
Κομμάτια όπως τα ΄Ανάβασις', Άσκι Κατάσκη' και 'Προφητεία' είναι από αυτά που τουλάχιστον στο δικό μου κεφάλι κολλήσανε από την πρώτη ακρόαση. Τα ποικίλα φωνητικά του Vorea ταιριάζουν απόλυτα στην κάθε διαφορετική φάση του project και τα υπόλοιπα μέλη δίνουν τα απολύτως απαραίτητα για την ολοκλήρωση του έργου. Ο ιδρυτής των Aherusia, Voreas Faethon παίζει κιθάρες και έχει αναλάβει τα φωνητικά με συμμετοχή σε αυτά και η  Angel Wolf (πρώην Bare Infinity), ενώ στις κιθάρες συναντάμε μία ακόμη ταλαντούχα γυναίκα, την Arcania. Ο Aidhor στα τύμπανα και ο Drakhon στο μπάσο συμπληρώνουν το παζλ μιας πολύ αξιόλογης κυκλοφορίας η οποία θα παρουσιαστεί την Κυριακή 2 Απριλίου στο Second Skin με την συνοδεία χορωδίας σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα που έχω την εντύπωση πως σε όσους βρεθούμε εκεί δύσκολα θα σβηστεί από την μνήμη μας!
9/10

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

WHISPERS OF MOON (EP) 1999
AND THE TIDES SHALL REVEAL THE TRACES 2009
AS I CROSS THE SEAS OF MY SOUL 2013
PROMETHEUS: SEVEN PRINCIPLES ON HOW TO BE INVINCIBLE 2017




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου