Σάββατο 7 Απριλίου 2018


Πολλές είναι εκείνες οι κυκλοφορίες από όλο το φάσμα της metal σκηνής που εντυπωσίασαν για την ποιότητα και το επίπεδο τους,κατά την προσωπική μου γνώμη ίσως να μην βρήκαν κιόλας την ανταπόκριση που έπρεπε.Για να θυμηθούμε τί είχαμε αναφέρει για αυτά τα άλμπουμ όπου και προσεχώς αναμένουμε τις καινούργιες στούντιο δουλειές τους...



Άλλη μια γρουπαρα που με ξετρέλανε για τα καλά, μαζί με την καινούργια δουλειά των Metallica, είναι οι απίστευτοι Ghost Ship Octavius, και μάλιστα ντεμπούτο παρακαλώ. Να αναφέρουμε ότι το συγκρότημα αποτελείται από μέλη των Nevermore (Van Williams). God forbid και Warel Dane, επομένως είναι κάπως λογικό να σας θυμίζουν έντονα Nevermore, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακό, έχουν απίστευτα κομμάτια, πανέμορφες μελωδίες, αρκετά σκοτεινή ατμόσφαιρα και όμορφη χρήση των πλήκτρων, αρκετά τεχνικοί, τα κομμάτια τους σίγουρα θα σας κολλήσουν στο μυαλό με το πρώτο άκουσμα,ενώ τα φωνητικά είναι εξαίσια. Μην κάνετε το λάθος και τους προσπεράσετε, οι φίλοι των Nevermore και Communic και όχι μόνο θα τους λατρέψουν!!! Από τα καλύτερα άλμπουμ για το 2016!!!9/10!!!



Πρέπει κάποια στιγμή οι ξένες μεγάλες εταιρίες να ανοίξουν τα μάτια τους και να κοιτάξουν τί γίνεται με τα ελληνικά metal συγκροτήματα εδώ στην όμορφη χώρα μας, γιατί πολύ απλά αυτοί χάνουν από "κάθε" άποψη.Στο θέμα μας όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με την απίστευτη 3η δουλειά των Αθηναίων Desert near the end, με την ονομασία Theater of war,ο δίσκος με το που ξεκινάει σε καθηλώνει κατευθείαν, πυροβολαρχία κανονική, αν θα ήθελα να χαρακτηρίσω την μουσική τους θα έλεγα ότι οι Iced earth του burnt offerings συναντούν τους Nile χωρίς να λείπουν κάποια doom στοιχεία, με τη φωνάρα του Alexandros Papandreou να μαγεύει, άλλοτε θυμίζοντας Barlow εκείνης της περιόδου, άλλοτε λίγο Hansi kursh στα πιο ατμοσφαιρικά σημεία του δίσκου και άλλοτε να βγάζει απίστευτη καφρίλα, πολυδιάστατη υπέροχη φωνή, απίστευτη δουλειά του Akis Prasinikas(μπάσο) μουσικά και στιχουργικά, μιας και εδώ έχουμε να κάνουμε με concept δίσκο,παραγωγή διαμάντι αποδεικνύοντας κάθε υπεροχή του άλμπουμ, το μόνο που λείπει είναι  να δείξουμε εμείς πόσο πολύ θέλουμε να βοηθήσουμε αυτές τις δισκάρες και όχι κατεψυγμένα προϊόντα!!! 8.5/10!!!



Μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2016 είναι αυτή των Be'lakor, από Αυστραλία μεριά, η οποία μας προσφέρει πληθώρα απίστευτων metal  συγκροτημάτων. Αν ήθελα να χαρακτηρίσω τον ήχο τους, θα έλεγα μελωδικό death metal, με κάποια, ελάχιστα Black metal ξεσπάσματα, αρκετές απίστευτες μελωδίες, πολλά progressive ξεσπάσματα με τα απίστευτα φωνητικά ενός δικού μας παιδιού παρακαλώ, αφού ο τραγουδιστής τους είναι Έλληνας. Εν ολίγοις ένας απίστευτος συνδυασμός, κατά τη δική μου γνώμη πάντα, των Opeth και των πρώτων κυκλοφοριών των δικών μας Septic Flesh!!!! Με το που άκουσα το καινούργιο τους άλμπουμ, ήταν αρκετό για να παραγγείλω όλη την δισκογραφία τους, απίστευτη κυκλοφορία!!!! 9.5/10!!!!



Το έχω πει και θα το ξαναπώ πολλές φορές, η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το εξωτερικό, όσο αφορά τη metal σκηνή μας, ειλικρινά πιστεύω ότι η ελληνική σκηνή είναι πιο δυνατή όσο ποτέ!! Αυτό φαίνεται και μέσα από το πολύ καλό ντεμπούτο των Ελλήνων,με κάποια μέλη να κατοικούν στην Αγγλία, Synthetic.Σε όσους αρέσει ο ήχος των soilwork, dark at dawn, merceanary, nevermore, σίγουρα θα τους αρέσει, πολύ καλή δουλειά σε κάθε τομέα, απίστευτα ποικιλόμορφα φωνητικά, τραγούδια με πολύ καλές μελωδίες, ρεφρέν που σου κολλάνε στο μυαλό, και μέσα σε όλα αυτά η συμμετοχή του ντράμερ των soilwork dirk verbeuren στο κομμάτι Hollow, πιστεύω πως στην δεύτερη δουλειά τους θα παραμιλάμε, γιατί έχουν πολλά να μας δώσουν ακόμα, μπράβο!!! 8.5/10!!!



Απίστευτη η καινούρια δουλειά των Βέλγων Dyscordia!!! Αφού έχει προηγηθεί ένα EP το 2010 με την ονομασία ''Reveries'' η πρώτη τους δουλειά το 2013 ''Twin Symbiosis'' και τώρα στο 2016 το απίστευτα καλό ''Words in Ruin''.Σε όσους αρέσουν οι Evergrey, Mercenary, Order Ogan, θα τους λατρέψουν, πανέμορφες μελωδίες, καθαρά και death φωνητικά,  progressive ξεσπάσματα, πραγματικά μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2016, τσεκάρετε τους και δεν θα χάσετε!!! 9/10!!!



Μεγάλη μπάντα αυτοί οι Σουηδοί, ξεκίνησαν σαν Hard Rock μπάντα,κυκλοφόρησαν 3 δίσκους αλλά όλα άλλαξαν το 2014 κυκλοφορώντας τον απίστευτο τέταρτο δίσκο τους ''Renatus'' αλλάζοντας εντελώς το ύφος τους σε μελωδικό heavy metal, με έντονες πινελιές από power και λίγο progressive, απίστευτα φωνητικά, παιχταράδες όλοι τους, παραγωγή κρύσταλλο, φτάνοντας στο 2016 κυκλοφορώντας το απίστευτο ''Critical Mass'' στα ίδια επίπεδα ποιότητας, από μια μπάντα που έχει πολλά να μας προσφέρει, μην κάνετε το λάθος και τους προσπεράσετε, όσοι αρέσκονται σε αυτό το ύφος κερδισμένοι θα βγούνε!!! 9,5/10!!!



Ότι και να πω για τη καινούργια δουλειά του frontman των Emperor είναι λίγο, αν θέλετε να ακούσετε σχεδόν όλα τα είδη του metal σε ένα δίσκο, με το καλύτερο τρόπο, τότε ακούστε το Arktis, πανέξυπνος δίσκος από ένα καλλιτέχνη φαινόμενο αλλά παράλληλα απλός και ευγενικός, δεν θα ξεχάσω όταν έπαιξαν στο open air ήταν από κάτω μαζί μας και βλέπαμε τους Venom να παίζουν live...αυτό πιστεύω λέει πολλά!!! 9.5/10!!!


Θα ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλα τέτοια μικρά αφιερώματα για να θυμόμαστε άλμπουμ που πραγματικά αξίζουν να αναφερθούν αλλά και να ανακαλύπτουν όσοι ασχολούνται τώρα με ένα από τα ομορφότερα είδη τέχνης στο κόσμο.Stay Heavy!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου