Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Οι Bonfire, μια heavy metal μπάντα που δημιουργήθηκε στην Γερμανία το 1972 με αρχικό όνομα ‘’ Cacumen ‘’ , έγιναν γνωστοί για την επιτυχία τους την δεκαετία του ’80. Δημιουργός τους ο Hans Ziller και το μοναδικό μέλος της μπάντας που παραμένει σταθερό από το ξεκίνημά τους μέχρι και σήμερα, μας μιλάει για τα δύο άλμπουμ που μας παρουσιασαν το 2018, τους διαφορετικούς ήχους, την εξέλιξη της μπάντας και τις εμπειρίες τους.



Hans, θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για αυτή τη συνέντευξη, είναι μεγάλη μας τιμή. Ποια είναι η ανταπόκριση μέχρι τώρα στο ‘’ Temple of Lies ‘’ ?
Hans Ziller: Γειά σας! Ευχαριστώ πολύ! Είναι χαρά μου να μιλάω μαζί σας. Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη στο ‘’ Temple of lies ‘’ . Το άλμπουμ έχει φτάσει στο νούμερο 28 των charts και επίσης έχει μπεί στα charts στην Ελβετία. Είμαστε πολύ χαρουμενοι με τον τρόπο που εξελίσσεται!






Πως μπορείς και μπλέκεις τόσο διαφορετικά είδη μουσικής? Από hard rock, heavy metal, power metal, μέχρι και funky ακούσαμε στο ‘’ Love the way you hate me''?
Hans Ziller: Ναι, αυτό το τραγούδι έχει μια reggae αίσθηση στους στίχους. Κάτι απο Bob Marley. Στη μπάντα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ ταλαντούχοι μουσικοί. Ήμουν πάντα τυχερός με το να έχω εξαιρετικούς μουσικούς στους Bonfire. Όλοι μας έχουμε διάφορες επιρροές και αυτό βγαίνει στη μουσική μας. Προσπάθησα σκόπιμα τα τελευταία άλμπουμ να έχουν έναν πιο βαρύ ρυθμό απ΄ οτι συνηθίζαμε, με περισσότερη δύναμη, περισσότερο metal αλλα συνεχίζουμε να κρατάμε τα συναρπαστικά ρεφραίν για τα οποία είμαστε γνωστοί. Οπότε, όλα αυτά έρχονται φυσικά.



Ηχογραφήσατε το 2ο άλμπουμ ‘’Legends’’ τον Νοέμβριο. Είναι 32 διασκευές. Είναι αυτές οι διασκευές ο ήχος που οι Bonfire εκπροσωπούν? Ποιά είναι η αγαπημένη σου διασκευή?

Hans Ziller: Ο κύριος σκοπός αυτού του άλμπουμ ήταν να στηρίξουμε την περιοδεία που κάναμε τον Νοέμβριο όπου ήταν όλα τα τραγούδια στο άλμπουμ αλλα με τους Bonfire σαν μπάντα και τους αρχικούς τραγουδιστές να τραγουδούν τα τραγούδια τους. Ήταν εκπληκτικό που παίξαμε με αυτούς τους τραγουδιστές που ακούγαμε στο ραδιόφωνα και μας ενέπνευσαν σαν μουσικούς και τραγουδοποιούς. Ήταν ειλικρινά μεγάλη μας τιμή. Εμπνευστήκαμε απο πολλά απο τα τραγούδια αυτής της ηχογράφησης. ‘Ηταν ειλικρινά μεγάλος όγκος δουλειάς. Ηογραφήσαμε όλο το άλμπουμ καθώς ήμασταν στον δρόμο προκειμένου να προωθήσουμε το ‘’ Temple of Lies ‘’ . To 2018 ήταν πραγματικά ‘’τρελή’’ χρονιά. Ηχογραφήσαμε 2 άλμπουμ όπου το ένα εξ΄αυτών ήταν ένα διπλό άλμπουμ με 43 τραγούδια! Πάντως, είμαστε πολύ χαρούμενοι για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα! Μου αρέσουν όλα τα τραγούδια απο το ‘’Legends’’. Το πρώτο αγαπημένο μου ήταν το ‘’ Africa’’ μόνο επειδή ήταν διαφορετικό, αλλά πιστεύω πως τώρα το αγαπημένο μου είναι το ‘’Burning heart’’. Συμπεριιλάβαμε και τα δύο στο set μας πρόσφατα και το κοινο ξετρελάθηκε!











Θα θέλαμε να μας πείς κάποια λόγια για τον Alexx Stahl. Έχει μια εκπληκτική φωνή και μία, χωρίς αμφιβολία, απο τις καλύτερες φωνές της μέταλ σκηνής. Είναι αυτό κάτι που βοήθησε τη μπάντα?

Hans Ziller: Ο Alex είναι όντως ένας εκπληκτικός τραγουδιστής που χρειαζόμασταν, όχι μόνο για τις φωνητικές του ικανότητες, αλλα και επειδή τον χαρακτηρίζει η ομαδικότητα. Όλη η μπάντα είναι εκπληκτικοί και είμαστε καλοί φίλοι. Είμαστε όπως θα πρέπει να είναι κάθε μπάντα και νομίζω πως αυτό μεταφέρεται στην ηχογράφηση αλλα και στο stage. Είναι όντως υπέροχη μπάντα



Ένα απο τα αγαπημένα μας τραγούδια στο ‘’temple of lies ‘’ είναι το ‘’ coming home’’. Μπορείς να μας πείς απο που είναι εμπνευσμένο?

Hans Ziller: Ο Ronnie Parkers, ο μπασίστας μας, είναι ο δημιουργός του τραγουδιού. Αυτό το τραγούδι είναι πολύ προσωπικό για εκεινον. Ο Βασικός του τόπος κατοικίας είναι στην Αμερική και οι υπόλοιποι απο εμάς ζούμε στην Γερμανία. Μένει στην Γερμανία πολύ όταν έχουμε περιοδείες, συνεπώς είναι μακριά απο το σπίτι του για πολύ καιρο. Είναι ένα γράμμα απο έναν γονέα στο παιδί του. Κάτι σαν το ‘’ Cats in the cradle ‘’. Είναι ένα πολύ συναισθηματικό τραγούδι. Είναι όλα τα πράγματα που νιώθεις όταν είσαι μακριά απο το σπίτι και σου λείπουν οι άνθρωποι που αγαπάς.


Έχετε πλάνα να επισκεφθείτε την Ελλάδα?
Hans Ziller: Θα θέλαμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, την αγαπάμε πολύ. Το κοινό είναι ένα απο τα πιο ενθουσιώδη στον κόσμο. Έχουμε παίξει εκεί στο παρελθόν. Η τελευταία φορά ήταν κάποια χρόνια πρίν. Παίξαμε στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τα Χανιά. Ήταν εκπληκτικά και θα θέλαμε να παίξουμε ξανά για όλους εσάς.



Θα στείλετε ένα μήνυμα στους Έλληνες fans σας?
Hans Ziller: Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας στηρίζετε όλους εσάς, παλιούς και καινούργιους fans. Και θα θέλαμε να παίξουμε ξανά για όλους εσάς σύντομα.

ΠΗΓΗ: blackvelvetradio.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου