Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

 
Παρασκευή 12 Ιουλίου και βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα της Πολωνίας και στην όμορφη Βαρσοβία. Στην καρδιά του καλοκαιριού σχεδόν καθημερινώς εδώ, πραγματοποιούνται live εμφανίσεις μεγάλων ονομάτων από όλα τα είδη της μουσικής αλλά κυρίως από το χώρο της σκληρής μουσικής, αφού ιδίοις όμμασι διαπιστώσαμε οτι η κουλτούρα του μέσου Πολωνού κλείνει προς τον χώρο της rock και της metal μουσικής.
Η ευρωπαική περιοδεία των Ολλανδών Carach Angren και των Φινλανδών Wolfheart έκανε μια στάση στη Βαρσοβία για μία εμφάνιση στο κλειστό live stage 'Proxima'. 
Σε μία καταπράσινη έκταση, σε ένα από τα αμέτρητα πάρκα με πανεπιστημιακά κτήρια, ο συναυλιακός χώρος 'Proxima' υποδέχτηκε το τεράστιο δυόροφο tourbus με τους Carach Angren, τους Wolfheart, τους Thy Antichrist και τους Nevalra, όπου από τις 9 Ιουνίου έχει ξεκινήσει την περιοδεία του ανά την Ευρώπη. Η περιοδεία αυτή φτάνει στο τέλος της καθώς στις 21 Ιουλίου, στο Άαλμποργκ της Δανίας θα κάνει την τελευταία του στάση.
Στις 19:30 οι αμερικάνοι Nelvara απέδωσαν για 50 περίπου λεπτά ένα υποφερτό μελωδικό black metal στους λιγοστους θεατές που είχαν σπεύσει από τις 19:00 όπου και άνοιξαν οι πόρτες του Proxima. Σειρά πήραν οι επίσης αμερικανοί Thy Antichrist σε πιο τυπικό black metal ύφος αλλά με σαφώς καλύτερη απόδοση και σκηνική παρουσία.

THY ANTICHRIST


WOLFHEART

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το Proxima άρχισε να γεμίζει καθώς οι Wolfheart ανέβηκαν στην σκηνή μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό.  Οι Φινλανδοί παρουσιάστηκαν με μία αλλαγή πίσω από τα τύμπανα καθώς ο Joonas Klauppinen αποχώρησε κατά τη διάρκεια της περιοδείας για προσωπικούς λόγους. Την θέση του πήρε ο Waltteri Vayrynen των Paradise Lost για το υπόλοιπο της περιοδείας. Εδώ να ομολογήσω πως στην αρχή απογοητεύτηκα που δεν θα έβλεπα από κοντά τον Klauppinen ο ο ποίος μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση με τις ικανότητες του, κυρίως μέσα από βίντεο στο youtube αλλά τελικά αποδείχτηκε για ακόμη μία φορά ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ο 25χρονος Vayrynen ήταν εκπληκτικός και τελικά το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι στους Paradise lost πρέπει μάλλον να βαριέται το παλικάρι..μην πω πως κοροιδεύει! Ο συμπαθέστατος Lauri Silvonen μπορεί να χαρακτηριστεί ως τίμιος μπασίστας και καλός στα δεύτερα φωνητικά, γνωστός βέβαια κι από τους Bloodered Hourglass τους οποίους απολαύσαμε  και την  προηγούμενη Άνοιξη στην χώρα μας. O frontman και κιθαρίστας Tuomas Saukkonen γνωστός και μη εξεραιτέος για την καλή του απόδοση κυρίως στα φωνητικά αφού κιθαριστικά ο δικός μας Βαγγέλης Καρζής έπαιζε παπάδες και όχι μόνο..


 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΖΗΣ

Το κοινό υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό τους Wolfheart και η μπάντα ανταποκρίθηκε στην εντέλεια. Η απόδοση τους πιάνει κόκκινα με πρωτοστάτη τον Έλληνα κιθαρίστα ο οποίος εκτός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εκτέλεση (νομίζω ότι έπαιζε ότι σόλο υπήρχε) έκανε πραγματικά την διαφορά πάνω στην σκηνή με την πληθωρική παρουσία του, ξεσηκώνοντας διαρκώς το κοινό και προτρέποντας το να συμμετέχει ακόμη πιο ενεργά στο show.



H μπάντα έμεινε πάνω στην σκηνή του Proxima για περισσότερο από μία ώρα παίζοντας κομμάτια κυρίως από την νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Constellation Of The Black Light αλλά κι από παλιότερες κυκλοφορίες ικανοποιώντας ίσως περισσότερο από τις υπόλοιπες μπάντες το κοινό της Βαρσοβίας.

Το ρολόι έδειχνε 22:30 και οι Ολλανδοί Carach Angren ανέβηκαν στην σκηνή με τον κόσμο να τους υποδέχεται με ανυπομονησία καθώς εκτός από το ιδιαίτερο και μοναδικό μουσικό τους στυλ, η σκηνική τους παρουσία και απόδοση είναι κάτι το ξεχωριστό.

 CARACH ANGREN

H τετραμελής μπάντα γέμισε την σκηνή, με σημείο αναφοράς τον frontman-showman Seregor να δίνει την παράστασή του με την ιδιαίτερη κινησιολογία του, το φανταστικό make up του και τα διάφορα που σκαρφίζεται να παρουσιάσει μπροστά στο κοινό του. Για ακόμη μία φορά αναζήτησε μέσα στο κοινό την δική του 'blood queen' , χωρίς μεγάλη ανταπόκριση η αλήθεια είναι, και έτσι, με την βοήθεια μια κούκλας (από αυτές που υπάρχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων) ταλαιπωρημένης και αιματοβαμμένης, της έκοψε το λαιμό, με το αίμα( σαλτσα πουμαρό) να ρέει άφθονο. Γεμίζοντας λοιπόν το στόμα του με την σάλτσα πουμαρό..εεε.. συγνώμη με το αίμα της blood queen ήθελα να πω, το μετέφερε από το στόμα του στο στόμα μιας οπαδού με το κοινό να παραληρεί..! Στην όλη κινησιολογία που προανέφερα, λάβαινε  συμμετοχή κι ο Ardek, που παίζει keyboards και κάνει δεύτερα φωνητικά. Η αλήθεια είναι πως τόσο οπτικά όσο και κινησιολογικά, ο Αrdek είναι ο σωσίας του εξαιρετικού κιθαρίστα των Cradle Of Filth, Richard Shaw! Ο Seregor προς το τέλος φόρεσε και την εκπληκτική μάσκα του αφήνοντας το κοινό ευχαριστημένο τόσο για το show όσο και για την μουσική απόδοση της μπάντας.



Ως επίλογο θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα ότι: 
Οι Wolfheart με τον Βαγγέλη Καρζή στην σύνθεσή τους έχουν ανέβει 2 level πάνω
Οι Carach Angren όσο και καλή μουσική να γράφουν πάντα θα ξεχωρίζουν για την σκηνική τους παρουσία
Οι Πολωνοί ως κοινό είναι ανέλπιστα εκδηλωτικό 
και τέλος να πούμε οτι είναι μεγάλη τύχη να έχεις άριστο γνώστη ως υπεύθυνο ήχου και πόσο μάλλον οταν αυτός είναι ο Έλληνας ηχολήπτης - παραγωγός - drummer και πολλά άλλα ίσως μαζί, Alexi Keito. O οποίος παρεπιπτόντως να αναφερουμε οτι προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος που στα κενά μεταξύ των εμφανίσεων των συγκροτημάτων στα ηχεία του Proxima ακουγόταν η νέα δουλειά των Full House B.C !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου