Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019


      Στις 13 Σεπτέμβρη οι Αθηναίοι Wash Of Sounds κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Heaven's crying μέσω της ROAR! Rock of Angels Records. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2015 με αρχικά μέλη τη Nairouz (φωνητικά) και τον Κώστα Μαύρο (κιθάρες) ενώ λίγο αργότερα στη μπάντα προσχώρησαν οι Γιάννης Σούνδιας (μπάσο) και Φώτης Ανδριόπουλος (τύμπανα). Όπως μαρτυρά και το όνομά τους, οι Wash Of Sounds παίζουν ένα μείγμα διαφόρων και διαφορετικών μεταξύ τους ηχοχρωμάτων, γεγονός καθόλου αναμενόμενο για μία female fronted metal μπάντα. Σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να σταθεί ο ακροατής: Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μία μπάντα κινούμενη στα γνωστά μουσικά μοτίβα. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα κράμα heavy rock και metal ακουσμάτων, συμπληρωμένο με μελωδικά και ατμοσφαιρικά στοιχεία και θα ταξιδέψουμε σε ανατολίτικους μουσικούς χρωματισμούς. 
      Το άλμπουμ αποτελείται από εννέα κομμάτια και για την προώθηση του δίσκου, κυκλοφόρησε στο τέλος Αυγούστου το ΄΄Hit the Ground΄΄ (Official Lyric Video) που θυμίζει έντονα τους Avatarium. Στο πολύ καλό ΄΄Fight΄΄ θα ακούσουμε επιρροές (και) από τους Black Sabbath. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει στην παραγωγή, οι κιθάρες δυνατές και ατμοσφαιρικές εκεί που χρειάζεται, ωραία σόλο και το μπάσο με τα τύμπανα  συμπληρώνουν άριστα τα κομμάτια. Η φωνή της Nairouz δυνατή και επιβλητική δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα ονόματα του μεταλλικού και ροκ χώρου. Στις πολύ δυνατές του άλμπουμ, τα ΄΄Dead End΄΄ και ΄΄Saddest Truth΄΄
      Στο ξεκίνημα του μουσικό τους ταξιδιού οι Wash of sounds έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά από το πρώτο τους κιόλας άλμπουμ. Και είναι αποκλειστικά στο χέρι τους, με πολύ δουλειά και με σύμμαχο την έμπνευσή τους, να συνεχίσουν έτσι!!! 

8/10

** Το άλμπουμ παρουσιάστηκε στις 30/10 στην εκπομπή ΄΄Night Sky΄΄ του Μίλτου Μαρίνη στον Eternal Radio.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου