Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020



Ο θρύλος της εξάχορδης JOE SATRIANI, επιστρέφει και επιστρέφει με μεγάλα κέφια στο πρώτο single και αντίστοιχο videoclip (δείτε το παρακάτω) με τίτλο "Nineteen Eighty" του νέου δίσκου του “Shapeshifting” που θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου μέσω της Sony Music/Legacy Recordings.
Το νέο τραγούδι φέρνει έναν 80’ς αέρα (εξού και ο τίτλος Nineteen Eighty, 1980 δηλαδή) και μας μεταφέρει σε ηχοτρόπια του JOE SATRIANI που πιστεύαμε ότι δεν θα ξανακούγαμε ποτέ πάλι από τον ίδιο. Όπως λέει και ο ίδιος μεταξύ άλλων: «1980, η χρονιά που κυκλοφόρησαν τα 'American Gigolo', 'The Shining', 'Raging Bull' και 'Caddyshack', εγώ το μόνο που απλά ήθελα, ήταν να ροκάρω!!!»


Το videoclip του "Nineteen Eighty" σκηνοθέτησε ο γιος του μεγάλου κιθαρίστα, ο ZZ Satriani.
Την παραγωγή του νέου δίσκου του, Shapeshifting” επιμελήθηκε ο JOE SATRIANI παρέα με τον Jim Scott (FOO FIGHTERS, RED HOT CHILI PEPPERS, TOM PETTY & THE HEARTBREAKERS) και το mastering ανέλαβε ο για πολλά χρόνια συνεργάτης του, John Cuniberti. Το line-up για τη νέα δουλειά αποτελείτε από ηχηρά ονόματα για ακόμα μια φορά, όπως: ο θρυλικός drummer Kenny Aronoff (από John Fogerty), στο μπάσο ο Chris Chaney (από JANE'S ADDICTION) και στα πλήκτρα ο εξίσου για χρόνια συνεργάτης του JOE, ο Eric Caudieux.

Ευχάριστα νέα έχουμε βέβαια και από τα μελλοντικά  συναυλιακά δρώμενα του μεγάλου Αμερικάνου κιθαρίστα τα οποία αφορούν την προώθηση του “Shapeshifting” με μια 42 στάσεων Ευρωπαϊκή περιοδεία ή οποία ξεκινάει στις 15 Απριλίου και η οποία θα τελειώσει στα μέσα του Ιουνίου.

"Shapeshifting" track listing:
01. Shapeshifting
02. Big Distortion
03. All For Love
04. Ali Farka, Dick Dale, An Alien And Me
05. Teardrops
06. Perfect Dust
07. Nineteen Eighty
08. All My Friends Are Here
09. Spirits, Ghosts And Outlaws
10. Falling Stars
11. Waiting
12. Here The Blue River
13. Yesterday's Yesterday


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου