Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Η Προπαγάνδα , ο Πόλεμος και η Διαφθορά στους στίχους και το metal υψηλών ταχυτήτων να τους συνοδεύει , είναι η πετυχημένη συνταγή του thrash metal... και οι Dreamlord την τήρησαν πιστά , προσθέτοντας όμως τις δικές τους μικρές , μελωδικές πινελιές !

Την πρώτη LP τους κυκλοφορία έκανε το ελληνικό thrash metal συγκρότημα "Dreamlord" , μετά την επανένωσή του το 2010 και την αλλαγή ορισμένων μελών του , με το όνομα "Disciples Of War" , που κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου του 2019 από την No Remorse Records . 
Ένα album-γόνος του πρώτου και δεύτερου κύματος του thrash metal , με στοιχεία σύγχρονου metal , ενώ στιχουργικά καλύπτει την κλασική και αγαπημένη σε όλο το thrash metal θεματολογία : θάνατος , προπαγάνδα , πόλεμος , διαφθορά !
Το album ξεκινά δυναμικά με το "Out For Blood" , ένα τραγούδι που δείχνει την "δείψα" της μπάντας για ταχύτητα και σκληρό ήχο , ενώ η επιθετικότητα των στίχων μας μεταφέρουν τον φόβο και το μίσος κάποιου που τριγυρνά για να σπείρει θάνατο... οι Exodus θα ήταν σίγουρα περήφανοι !
Τα ινία παίρνει τώρα το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου , όπου διατηρεί την ταχύτητα του προηγούμενου κομματιού , ενώ τον ρυθμό ρίχνει το "11th Hour" , προκαλώντας μας σε headbanging σε ένα βαρύ breakdown , με φόντο την καταστροφή της ανθρωπότητας .
Με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο μας συστήνεται το επόμενο κομμάτι , με τίτλο "Humanity Enslaved" , όπου drums , κιθάρες και μπάσο πλασιώνουν μαγευτικά την χαοτική κατάσταση που οι στίχοι περιγράφουν...διεφθαρμένοι πολιτικοί , το χρήμα κυριαρχεί και η ανθρωπότητα σκλαβώνεται ! Νομίζω οι επιρροές από Sacred Reich είναι εμφανείς !
Το κομμάτι που ακολουθεί ίσως είναι και απο τα καλύτερα του album , καθώς από το μπάσο μέχρι τα φωνητικά το αποτέλεσμα στο "Aggressive Denial" είναι φανταστικό ! Η κιθάρα όμως , είναι πραγματικά υποδειγματική !
Απότομη αλλαγή έρχεται να κάνει το επόμενο κομμάτι , το "Infratricide". Μία μελωδική , αλλά στοιχειωτική επίσης εισαγωγή με ακουστική κιθάρα συνδυάζεται με ανατριχιαστικούς ήχους πολέμου, ενώ τα υπόλοιπα όργανα ακολουθούν... Παράλληλα , μία εξίσου ανατριχιαστική ιστορία για την επιβίωση ενός στρατιώτη εξελλίσεται και τα drums , οι κιθάρες , το μπάσο και τα φωνητικά φροντίζουν να διατηρήσουν το κλίμα ως έχει...
Η ένταση επιστρέφει με το "Blinded Eyes" , όπου η κιθάρα και τα drums δίνουν το παράδειγμα , με riffs και doublebass που διδάσκουν ! (Ειδικά μετά το breakdown , στη μέση του τραγουδιού , θα το ακούσετε και θα με θυμηθείτε.)
Και επειδή το thrash metal δεν είναι μόνο βαβούρα(όπως κάποιοι λένε) , το instrumental "Act Of God" προσφέρει μία μελωδική παύση . Κάθε όργανο παίρνει τον χώρο του και μεγαλουργεί , είτε μιλάμε για solo , μπασογραμμή , riff ή drum beat !Το βασικό riff του κομματιού σίγουρα θα σας κάνει να υψώσετε τις γροθιές σας στον αέρα !
Φτάνουμε λοιπόν στο "Outcast" , ένα filler (με την καλή έννοια) κομμάτι με ωραίους κοινωνικούς , που προετοιμάζει το έδαφος για το τελευταίο κομμάτι του δίσκου .
Έρχεται λοιπόν η ώρα για το "Uncompromised" , ίσως το καλύτερο κομμάτι του δίσκου...
Αρμονίες κιθάρας (έχασα το μέτρημα από το πόσες είναι) , βαριά riffs , groovάτη μπασογραμμή , εκρηκτικά drums , επιθετικά φωνητικά(όπως πάντα) και στίχοι για ανατροπή του συστήματος , με highlight την αρμονία λίγο πριν την μέση του τραγουδιού... Τί άλλο να ζητήσει κανείς ; Α , την μελωδία από καθαρή κιθάρα στο τέλος του τραγουδιού την ανέφερα ; Ο πιο κατάλληλος επίλογος για ένα πολύ καλό album !
Οι "Dreamlord" είναι:
Babis Paleogiorgos (ρυθμική κιθάρα , φωνητικά)
Christos Peveretos (μπάσο , δεύτερα φωνητικά)
Nikos Kousounis (drums)
Yiannis Glykiotis (lead κιθάρα)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου