Τρίτη 28 Απριλίου 2020


Το Flush the Fashion είναι το πέμπτο σόλο άλμπουμ του Alice Cooper και συνολικά το δωδέκατο από την αρχή της δισκογραφικής του πορείας, κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου 1980 με παραγωγό τον Roy Thomas Baker. 

Μουσικά, το άλμπουμ ήταν μια δραστική αλλαγή του στυλ για τον Cooper, που κλίνει προς μια νέα μουσική κυματική επιρροή. Το πρώτο single "Clones" έφτασε στο # 40 στο Billboard Top 40.


Τα δέκα κομμάτια του άλμπουμ αγγίζουν θέματα όπως η απώλεια ταυτότητας, η ανάληψη άλλων ρόλων και η συνήθης άνοια του Alice Cooper. Αυτό είναι εμφανές ακόμη και στους στίχους του Flush the Fashion (για παράδειγμα το single "Clones"). Ο Cooper τραγουδά επίσης αρκετά τραγούδια «ιστορίας», παρουσιάζοντας μια σειρά από ενδιαφέροντα χρονογραφήματα αντί για πιο παραδοσιακά θέματα. Μέχρι την εποχή του "Flush the Fashion", μετά από μια συζητήσιμη θητεία σε ένα ίδρυμα το 1977 για τον αλκοολισμό και τη μετέπειτα νηφαλιότητα του, ο Cooper είχε αναπτύξει κρυφά έναν βαρύ εθισμό στην κοκαΐνη, αν και σε αντίθεση με τα ακόλουθα τρία άλμπουμ του, ο Cooper έχει έστω κάποια ανάμνηση του "Flush the Fashion".

Ο Cooper έκανε περιοδεία για το άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πόλη του Μεξικού κατά τη διάρκεια του 1980, παίζοντας τα "Clones", "Pain", "Model Citizen", "Grim Facts", "Talk Talk", "Dance Yourself to Death" και "Nuclear Infected" σε τακτική βάση. Τα πρώτα τέσσερα τραγούδια παρέμειναν στο setlist για την περιοδεία "Special Forces" ένα χρόνο αργότερα. Από το 1982 τραγούδια από το "Flush the Fashion", όπως και όλα τα άλμπουμ του Cooper από το 1976 έως το 1983, σπάνια έχουν εκτελεστεί ζωντανά. Οι μόνες περιπτώσεις ήταν:
το "Clones",εκ των οποίων υπήρξαν μερικές ζωντανές εκτελέσεις του μεταξύ του 1996 και του 2003, καθώς και στο setlist του Cooper κατά τη διάρκεια της περιοδείας 2011-2012 "No More Mr. Nice Guy"
Το "Pain", στην περιοδεία του "Spend The Night With Alice Cooper" του Cooper 2017, και
το "Grim Facts" στο "A Paranormal Evening With Alice Cooper" το 2018.


Flush The Fashion line-up:
Alice Cooper - vocals
Davey Johnstone - guitar
Fred Mandel - keyboards, guitar
Dennis Conway - drums
John Cooker Lopresti - bass guitar

Tracklist:
1.Talk Talk
2.Clones (We're All)
3.Pain
4.Leather Boots
5.Aspirin Damage
6.Nuclear Infected
7.Grim Facts
8.Model Citizen
9.Dance Yourself To Death
10.Headlines

Official site

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου