Τετάρτη 29 Απριλίου 2020



      Την περασμένη εβδομάδα ο Andreas Kisser αναφέρθηκε στον πρώην τραγουδιστή των Angra, André Matos. Ο Matos, τραγουδιστής μεταξύ άλλων και των Viber και Shaman, πέθανε τον περασμένο Ιούνιο από καρδιακή προσβολή. Ήταν μόλις 47 ετών. 
      O Andreas αναφέρει (μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο):  ''Ο André ήταν σπουδαίος φίλος και μεγάλη έμπνευση. Θυμάμαι τους Viper την πρώτη του μπάντα. Είμαστε από την ίδια πόλη και οι Viper ήταν πρωτοπόροι του heavy metal στη Βραζιλία, ειδικά οAndré ως τραγουδιστής. Προφανώς εμπνευσμένος από τους Iron Maiden μεταξύ άλλων (όπως όλοι μας), αλλά ειδικά από αυτούς. Η ικανότητά τους να παίζουν αυτό το είδος της μουσικής (αναφερόμενος στο Viper) ήταν εξαιρετική, δεν ήταν εύκολο'' και συνέχισε λέγοντας '' Ο André ήταν σπουδαία πηγή έμπνευσης. Είχα το προνόμιο να παίξω μαζί του αρκετές φορές. Ερχόταν στην εκπομπή μου (ραδιοφωνική) συχνά. Εκτιμούσαμε πολύ ο ένας τον άλλον. Ήταν εξαιρετικός, πολύ έξυπνος και ενέπνεε συνέχεια τους άλλους και τον Eloy (Casagrande, τον ντράμερ των Sepultura) φυσικά. Ο André ήταν ο πρώτος που του έδωσε την ευκαιρία να είναι σε μία μπάντα, να περιοδεύει και να συμμετέχει σε ηχογραφήσεις άλμπουμ. Και το ξέρω πως ο Eloy είναι ευγνώμων για αυτό''. '' Είναι τεράστια απώλεια, δεν υπάρχει καλλιτέχνης σαν κι αυτόν. Ήταν ολοκληρωμένος, μιλούσε τρεις ή τέσσερις γλώσσες, μπορούσε να παίξει πολλά όργανα... Τέλος πάντων, θα μας λείψει για πάντα αλλά ταυτόχρονα είμαστε ευγνώμονες που είχαμε το προνόμιο να τον γνωρίσουμε και να έρθουμε σε επαφή μαζί του'' είπε κλείνοντας. 
     Στις 8 Ιουνίου του 2019, τη μέρα που πέθανε ο Matos, ο Kisser αφιέρωσε σε αυτόν τη συναυλία στο Rio Montreux Jazz Festival στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Πριν τη διασκευή με ακουστική κιθάρα του "Walk" των Pantera, ο Kisser αποκάλεσε τον Matos πρωτοπόρο του metal και εμβληματική μορφή του. 
     Εκτός από τα φωνητικά και τα keyboards στο ντεμπούτο των Angra το 1993 με τίτλο "Angels Cry", ο André ήταν ο συνθέτης των εννέα από τα δέκα κομμάτια του δίσκου συμπεριλαμβανομένου και του "Carry On" που θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια τους. Επίσης συμμετείχε στα φωνητικά στα "Holy Land" (1996) και "Fireworks" (1998). Μαζί με τον μπασίστα  Luis Mariutti και τον ντράμερ Ricardo Confessori, ο Matos αποχώρησε από τους Angra, σχηματίζοντας τους SHAMAN (και αργότερα SHAAMAN λόγω νομικών ζητημάτων). Ταυτόχρονα αρχίζει σόλο καριέρα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να ασχολείται με διάφορα άλλα πρότζεκτ. Κυκλοφόρησε τρία σόλο άλμπουμ: Τα "Time To Be Free" (2007), "Mentalize" (2009) και "The Turn Of The Lights" (2012).



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου