Τρίτη 26 Μαΐου 2020

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Στις 21 Μαΐου οι Seer OF The Void κυκλοφόρησαν στο You Tube το ντεμπούτο LP τους , έναν πολλά υποσχόμενο δίσκο με doom , stoner και sludge στοιχεία να αναμιγνύονται με μία occult θεματολογία !








Η ελληνική τριανδρία , που αποτελείται από τον Ilias Samartzis στα drums , τον John Amariotakis στις κιθάρες και τον Greg "Maddog" Konstantaras στο μπάσο και τα φωνητικά , υπό την αιγίδα της Made Of Stone Productions , κυκλοφόρησαν το "Revenant" , ένα album που σίγουρα δεν θα μείνει απαρατήρητο ! Ηχογραφήθηκε στα Ritual Studios στην Αθήνα , από τους Greg Konstantaras και S_FX , ενώ η επίσημη κυκλοφορία του θα γίνει στις 10 Αυγούστου ! 
 Την αρχή κάνει το 'Prodigal Son' , με το riff να είναι δυναμικό και τα drums να σφυροκοπούν ! Ένα doom/stoner συναίσθημα σε διαπερνάει , ειδικά προς το τέλος του κομματιού , με την ταχύτητα να ανεβαίνει ! 
Ακολουθεί το 'Venom Black' , με μία βαβουράτη μπασογραμμή , καθαρό απόσταγμα και των τριών στοιχείων της μπάντας ( stoner , doom , sludge ) με τα υπόλοιπα όργανα να συνοδεύουν και όχι να την καλύπτουν . Τα φωνητικά συμπληρώνουν με έναν εξίσου βαρύ και "στοιχειωτικό" τρόπο !
Στο 'Sign Of The Wolf' φτάνουμε λοιπόν , με ένα πολύ ενδιαφέρον riffάκι και μικρά breaks που κάνουν το όλο concept πιο "χορευτικό" . Βέβαια , δεν με κράτησε τόσο σε ενδιαφέρον όσο το επόμενο κομμάτι...
Το 'Dullahan' μπαίνει δυναμικά , με τα drums να οδηγούν το τραγούδι σε ένα πολύ ωραίο ρεφρέν . Τα φωνητικά , αν και περίεργα στο στυλ και στη χροιά , ταιριάζουν γάντι στο όλο κλίμα , ενώ τα τελευταία 2 λεπτά κρύβουν μία ξεσηκωτική αλλαγή tempo ,ένα πολύ καλό riff και ένα μικρό μελωδικό solo !
Υποδεχόμαστε το 'Lysergus Mons' , που με άφησε άφωνο ! Φοβερό stoner riff , τα drums συνοδεύουν υπερβολικά καλά και τα φωνητικά τα δίνουν όλα . Το solo , αν και μικρό , ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα του τραγουδιού , το κλίμα φόβου και θανάτου που κυριαρχεί στους στίχους !
Το 'Evil Orchids' αποτελεί επίσης ένα αξιόλογο κομμάτι του album , με ένα απλό , λιτό και απέριττο riff να διατηρεί αυτό το σκοτεινό κλίμα !
Συνεχίζουμε με το 'Hellhound' , που , προσωπικά , θεωρώ πως αποδεικνύει τις ικανότητες του drummer , αλλά και του κιθαρίστα όσον αφορά το solo... Ενώ ρυθμικά το κομμάτι είναι απλό , η συνεισφορά των drums δίνουν άλλον αέρα ! Είναι πιο γρήγορα , με περισσότερα γεμίσματα και αποτελούν γερή βάση για τους υπόλοιπους μουσικούς να βάλουν την τέχνη τους ! Ας μην ξεχάσω και το solo της κιθάρας , που ναι μεν είναι groovάτο , άλλα διατηρεί το "βάρος" της κατάστασης και σίγουρα όσοι παίζουν κιθάρα θα το βρουν πολύ ενδιαφέρον !
Ο επίλογος μπαίνει από το 'Conform And Strive' , με τα drums να παίρνουν jazz μονοπάτια και δεν φοβούνται να γίνουν πιο επιθετικά , όπως συμβαίνει περίπου στη μέση του τραγουδιού... 
Artwork by Broue Master Visual Decay
Γενικά καταλήγω στο ότι το 'Revenant' των Seer Of The Void είναι μία αξιόλογη προσθήκη στον ελληνικό doom/stoner κατάλογο και με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αποτελεί τον πρώτο τους δίσκο . Αν κρατήσουν τον δυναμισμό που ήδη έχουν , πιθανόν να αποτελούν το κέντρο συζήτησης στο μέλλον !
FACEBOOK
BANDCAMP
INSTAGRAM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου