Τρίτη 26 Μαΐου 2020



Ο πρώην ντράμερ των DIO, BLACK SABBATH και HEAVEN & HELL, Vinny Appice, επιβεβαίωσε στο Professor Of Rock ότι ο θρυλικός τραγουδιστής Ronnie James Dio ποτέ δεν προθερμάνθηκε πριν ανέβει στη σκηνή.

Ο Appice είπε συγκεκριμένα (δείτε το βίντεο παρακάτω): "Ο Ronnie θα ήταν στα παρασκήνια. Ακριβώς πριν από την παράσταση, πήγα στο καμαρίνι του και περίμενα. Θα υπήρχαν άνθρωποι εκεί. Είχε ένα ποτό στο χέρι του. Άνθρωποι έμπαιναν και έβγαιναν, «Εντάξει, πρέπει να φύγουμε» είπε και περπατούσαμε στη σκηνή. Και συνήθως οι τραγουδιστές ζεσταίνουν τη φωνή τους. Κάθε άλλος τραγουδιστής με τον οποίο έπαιξα στο παρελθόν προσπάθησε να ζεσταθεί κάπως, άλλοι με φωνητικές ταινίες. Ακόμα και ο Ozzy Osbourne είχε τη δική του φωνητική ταινία."

O Tony Iommi είπε σε συνέντευξη του στο The Midland Rocks το 2018 τα εξής: "Ο Dio δεν είχε προθερμανθεί ποτέ. Είχε ένα διαφορετικό καθεστώς από όλους τους άλλους, όπως ο Ozzy, για παράδειγμα, πάντα ζεσταινόταν πριν πάει στη σκηνή. Αλλά με τον Ronnie, θα μπορούσε να κάθεται εδώ μιλώντας και να πιει ένα ποτό και στη συνέχεια θα μπορούσε να πάει κατευθείαν στη σκηνή, χωρίς προθέρμανση και τραγουδούσε σαν να ήταν ένας υπερήρωας."

Πριν από ένα χρόνο, ο frontman του DISTURBED David Draiman είπε στο Planet Rock του Ηνωμένου Βασιλείου ότι ο Dio τον «ταπείνωσε» για τις φωνητικές του ικανότητες.

"Μια φορά πήγα να τον δω στο Σικάγο στο House Of Blues και ήμουν αρκετά τυχερός που πήγα στα παρασκήνια και να πω γεια. Και κάνει τα συνηθισμένα του, έχει ένα ποτήρι κρασί στο ένα χέρι και ένα τσιγάρο στο άλλο. Και ήμουν τόσο συνεπαρμένος που είχα την ευκαιρία να τον συναντήσω, μια από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης και ένα είδωλό μου. Από τις πιο επιβλητικές ροκ φωνές που υπήρξαν ποτέ. Και τον τράβηξα στο πλάι για ένα λεπτό και του λέω "Ronnie, θα μπορούσα να σου κάνω μια ερώτηση;" "Σίγουρα. Τι θα θέλατε να ρωτήσετε;" «Τι κάνεις για την προθέρμανση σου; Πώς ετοιμάζεσαι για την παράσταση;» Και προχωρά μπροστά και βάζει το χέρι του στον ώμο μου και με κοιτάζει στα μάτια και λέει: «Αδερφέ, αν πρέπει να ζεσταθείς, δεν το έχεις». Και ήμουν συντετριμμένος. Κυριολεκτικά ένιωσα τέσσερις ίντσες ψηλός εκείνη τη στιγμή. Και είπε ότι μου έκανε πλάκα. Αλλά κυριολεκτικά, ο άνθρωπος αυτός δεν έκανε προθέρμανση ποτέ, το κρασί και τα τσιγάρα ήταν η προθέρμανση του."


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου