Τρίτη 26 Μαΐου 2020



 Σε συνέντευξη της στο Heavy NewYork η τραγουδίστρια των Nightwish Floor Jansen, αναφέρθηκε στην πρώτη της συναυλία με την μπάντα, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 στο Seattle, Washington. Εκείνη την περίοδο η Jansen καλέστηκε να τραγουδήσει στην περιοδεία της μπάντας στην βόρεια Αμερική μετά τη φυγή της Anette Olzon. 

     Ερωτώμενη αν της ζητήθηκε από τους Nightwish να αντιγράψει το στυλ των προηγουμένων τραγουδιστριών σε ό,τι αφορά τα παλιότερα τραγούδια της μπάντας, η Jansen είπε: " Εντάχθηκα στην μπάντα στα μισά μιας παγκόσμιας περιοδείας χωρίς καθόλου προετοιμασία, οπότε δεν υπήρχαν απαιτήσεις. Απλά αυτό που μου ζήτησαν ήταν, αν μπορώ να ολοκληρώσω τις συναυλίες από την αρχή μέχρι το τέλος. Είχα 48 ώρες για να μάθω setlist μιάμισης ώρας. Βέβαια γνώριζα ήδη τη δουλειά των Nightwish και όχι μόνο το άλμπουμ για το οποίο γινόταν η περιοδεία ("Imaginaerum"). Το στυλ τραγουδιού μου είναι τελείως διαφορετικό από αυτό των προηγούμενων, οπότε δεν είχε νόημα να προσπαθήσω να αντιγράψω κάτι. Από την αρχή έδινα το δικό μου στυλ στα τραγούδια. Φυσικά ήταν μεγάλη βοήθεια το γεγονός ότι τραγουδούσα ήδη χρόνια, οπότε είχα ήδη το δικό μου στυλ και με την πάροδο των ετών που ήμουν στην μπάντα, ο ήχος αυτός έγινε όλο και περισσότερο...''Nightwish''. Προσπαθώ κάθε φορά να δίνω σε κάθε τραγούδι αυτό που χρειάζεται και αυτή είναι επίσης μία συνεργασία με την μπάντα φυσικά, αλλά έχει να κάνει περισσότερο με το κομμάτι και με το υλικό που δουλεύουμε από την αρχή, όπως και με τα παλιά τραγούδια. Δεν έχει νόημα να αντιγράψω κάποιου άλλου τα φωνητικά, οπότε υπό αυτή την έννοια πάντα προσπαθούσα να κάνω τη φωνή μου να ακούγεται Nightwish και με το δικό μου προσωπικό στυλ". 
    Η Jansen εντάχθηκε επίσημα στους Nightwish το 2013 και έκανε τον πρώτο της δίσκο ("Endless Forms Most Beautiful") με την μπάντα το 2015.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου