Τρίτη 26 Μαΐου 2020

"OI METALLICA ΗΤΑΝ ΤΟ 'ΚΑΛΕΣΜΑ' ΜΟΥ", ΔΗΛΩΣΕ Ο HAMMETT.

Σε συνέντευξη του στο Metal Hammer ο συνιδρυτής των EXODUS, Kirk Hammett σχολίασε την εποχή που παραιτήθηκε από την μπάντα του για να γίνει μέλος των METALLICA. Ο Αμερικανός κιθαρίστας συν-δημιούργησε τους EXODUS το 1979 και ήταν μέλος τους έως το 1983 όταν δέχτηκε την πρόταση των METALLICA, φέρνοντας σε αυτούς μάλιστα riffs από κομμάτια που είχε γράψει για τους EXODUS.


Ένα από αυτά τα riffs ήταν αυτό του "Impaler", τα οποία οι METALLICA χρησιμοποίησαν στο κομμάτι του "Ride The Lightning" album, "Trapped Under Ice".


 O Hammett εξηγεί τι συνέβη: "Τα riffs προέρχονταν από τραγούδια που είχα γράψει, τη μουσική που είχα γράψει. Τα θεωρώ κομμάτια μου. Δεν ένιωθα ένοχος γι 'αυτό, αλλά ένιωθα ένοχος για την έξοδο από τη μπάντα που ξεκίνησα στο γυμνάσιο."
 "Γνωρίζω τον (drummer των Exodus) Tom Hunting από τότε που ήμουν 16 ετών, γνωρίζω τον (κιθαρίστα των Exodus) Gary Holt από τα 17 μου. Βρισκόμαστε όλοι έως αυτήν την ημέρα, αλλά υπήρχε πολλή ενοχή τότε για λίγο."


 "Είχα λίγες τύψεις. Αλλά πραγματικά ένιωσα ότι οι METALLICA ήταν το "κάλεσμα" μου. Ένιωσα πιο άνετα να παίζω στους Metallica από ότι ένιωσα ποτέ στους EXODUS, οπότε τρέχα γύρευε".




Καθώς θυμάται πως προσχώρησε στο συγκρότημα των METALLICA, λίγο μετά τον αείμνηστο Cliff Burton δηλώνει: "Αυτό είναι ένα άλλο τραγούδι ("The Call of Ktulu"). Θυμάμαι να ακούω την περιοδεία του 1983 "Kill 'Em All". Υπήρχε δισταγμός στο να παίζεις κάτι τόσο περίπλοκο όπως αυτό; Όχι. Γίναμε καλύτεροι ως μουσικοί, καλύτεροι να παίζουμε ο ένας με τον άλλον."


 "Νομίζω ότι η έγχυση νέου αίματος - ο Cliff και εγώ - πιθανότατα βοήθησαν. Έδωσε έμπνευση στους άλλους δύο τύπους (Hetfield, Ulrich). Όλοι είχαμε σεβασμό ο ένας για τον άλλον, προχωρούσαμε μπροστά, μπορούσαμε να το δούμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας."


 
"Ήταν μια εποχή ανακάλυψης. Κάναμε πράγματα που ακούγονταν σαν να προέρχονταν από εμάς. Σε πραγματικό επίπεδο με κότσια, ξέραμε τι ήταν σωστό για εμάς και ξέραμε τι δεν ήταν, τι λειτουργούσε και τι όχι."




Πίσω στο 2017 ο Kirk είχε αποκαλύψει τους λόγους που τον έκαναν να εγκαταλείψει τους EXODUS, στο Βρετανικό περιοδικό GQ:
"Είχα σχηματίσει τους EXODUS όταν ήμουν 15 ή 16 ετών, και όταν ήμουν 20 ετών είχαμε ήδη κάνει κάποιες αλλαγές στο line up. Υπήρχαν κάποια ζητήματα ανάμεσα σε μένα και τους άλλους  στο συγκρότημα. Άρχισαν να κάνουν διαφορετικά ναρκωτικά από ότι έκανα. (Γέλια)"


 "Άνοιξε ένα χάσμα, στη συνέχεια ήρθε η πρόσκληση για ένταξη στους Metallica και μεταπήδησα εκεί. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά στους EXODUS σε εκείνο το σημείο, αλλά σταθεροποιήθηκαν και βελτιώθηκαν αφού έφυγα."


 "Δεύτερον, κάπως κατάλαβα αφού είδα τους METALLICA ότι μάλλον θα μπορούσα να παίζω καλύτερα μαζί τους. Ήταν πολύ νηφάλιο να σκεφτόμουν καθώς παρακολουθούσα αυτήν τη σκέψη: "Αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά υπέροχα, μπορούν να είναι πολύ καλύτερα μαζί μου." Στην πραγματικότητα είχα αυτή τη σκέψη."


 "Κυριολεκτικά μετά από δύο εβδομάδες έλαβα ένα τηλεφώνημα για να μπω στο συγκρότημα και ήταν σχεδόν σαν το πεπρωμένο. Όταν άκουσα τους φίλους μου να λένε, "Έλα στη Νέα Υόρκη", ήταν σχεδόν σαν να περίμενα αυτό το τηλεφώνημα. Περίμενα αυτή την πρόσκληση. Ήταν απλώς ένα παράξενο συναίσθημα - όταν το σκέφτομαι τώρα, πραγματικά νιώθω σαν να εκπληρώνω το δικό μου πεπρωμένο και να έχω μια παρόμοια συνείδηση ​​για την πραγματοποίηση του."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου