Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ METAL HAMMER ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ, Ο JAMES HETFIELD ΜΙΛΑΕΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ Ο ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΤΩΝ METALLICA ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '90...

Έτσι όταν ρωτήθηκε "Τι θα έλεγε ο Cliff Burton για την πορεία των METALLICA από το 'Black Album' έως το 'St. Anger';", ο James απάντησε:

"Λοιπόν, σίγουρα θα πίστευα ότι θα υπήρχε κάποια αντίσταση, σίγουρα. Νομίζω ότι το "Black Album" ήταν ένας υπέροχος δίσκος και εκτιμώ το γεγονός ότι είχαμε τις μπάλες για να τον κάνουμε και είχαμε τον (παραγωγό) Bob Rock να δουλέψει μαζί μας.

Ξέρετε, όταν επιστρέφω και ακούω το "...And Justice For All"  του 1988, δεν θα μπορούσε να μείνει σε αυτό το μονοπάτι (η μουσική κατεύθυνση). Χρειαζόμασταν να φέρουμε ένα άλλο σετ αξιόπιστων αυτιών (Bob Rock- παραγωγός του "Black Album" έως και το "St. Anger").


Αλλά νομίζω ότι ο Cliff πιθανότατα θα είχε παρέμβει με κάποια διαφορετικά πράγματα, ακούγοντας το μπάσο του και μερικά πιο προκλητικά μουσικά πράγματα, πιθανώς.

Σίγουρα νομίζω ότι στο" Load "[1996] και στο" Reload "[1997], θα είχα έναν σύμμαχο που ήταν πολύ αντίθετος σε όλα - την επανεφεύρεση ή την έκδοση U2 των Metallica."

"Όταν λες 'σύμμαχο' εννοείς ότι δεν ήσουν σύμφωνος με την ιστορία της μπάντας στα μέσα των '90s;", ρωτήθηκε ο frontman των METALLICA από τον δημοσιογράφο του Metal Hammer...

"Όχι, όχι, καθόλου" απάντησε ο James. "Υπάρχουν μερικά υπέροχα, υπέροχα τραγούδια εκεί, αλλά η άποψή μου είναι ότι όλες οι εικόνες/συμβολισμοί και τέτοια πράγματα δεν ήταν απαραίτητα.

 Και ο αριθμός των τραγουδιών που γράφτηκαν ήταν ... αραίωσε την ισχύ του δηλητηρίου των Metallica. Και νομίζω ότι ο Cliff θα είχε συμφωνήσει με αυτό."


"Τελικά τι σηματοδοτεί το 'St. Anger'; Το τέλος της περιόδου που μόλις περιέγραψες ή μία νέα αρχή;" 

"Δεν είμαι σίγουρος" δηλώνει ο James. "Για μένα, το 'St. Anger' στέκεται από μόνο του. Είναι περισσότερο μια δήλωση παρά ένα άλμπουμ. Είναι περισσότερο το soundtrack του ντοκιμαντέρ (Some Kind Of Monster), κατά κάποιο τρόπο. Υπάρχουν μερικά πραγματικά ενδιαφέροντα και ωραία riff, μερικά υπέροχα τραγούδια εκεί.

Αλλά ηχητικά ακούγεται διχασμένο, όπως ακριβώς ήμασταν τότε. Αυτός ο διχασμός όμως, μας έφερε μαζί. Έτσι ήταν ένα πολύ απαραίτητο κομμάτι του παζλ για να μας οδηγήσει εκεί που είμαστε σήμερα".


"Τι ρόλο έπαιξε που παραγωγός στο "Death Magnetic" ήταν ο Rick Rubin και τι ρόλο έπαιξε που δεν ήταν ο Bob Rock;"

"Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών. Νομίζω ότι ο Bob ... είχαμε γίνει πάρα πολύ άνετοι ο ένας με τον άλλο, ειδικά μέσω της συναισθηματικής αποστράγγισης του " St. Anger." Ήταν καλό να προχωρήσουμε", είπε ο τραγουδιστής/κιθαρίστας των METALLICA και συνέχισε λέγοντας:

"Ο Rick Rubin είναι ακριβώς το αντίθετο από τον Bob Rock. Και το γεγονός ότι ήμασταν σε θέση να καθίσουμε και να γράψουμε μόνοι μας, να κάνουμε πράγματα για εμάς χωρίς τη φύλαξη του Rick Rubin, εκεί ήταν που μπορούσαμε να δοκιμάσουμε ξανά τα φτερά μας και να πετάξουμε ως μπάντα.

"Ήταν λοιπόν το σωστό στη σωστή στιγμή. Δεν μιλάμε άσχημα για τον Μπομπ, γιατί μας έχει πάει σε μέρη που δεν θα είχαμε πάει ποτέ πριν. Έχουμε μάθει τόσα πολλά από αυτόν."







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου