Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

 


Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 'BLACK ALBUM' ΣΤΑ BILLBOARD CHARTS ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΑΝΤΑ.


Οι METALLICA είναι μακράν η πιο επικερδής metal μπάντα στον κόσμο και αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά. Συγκεκριμένα o δημοφιλέστερος δίσκος τους, το 'Black Album' επέστρεψε στα Billboard Charts ακριβώς στο τέλος της λίστας στο Νο.200 δηλαδή, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Η επιστροφή του album στην λίστα σηματοδοτεί και ένα νέο ρεκόρ για τους Αμερικανούς τιτάνες του metal καθώς γίνεται μόλις το τέταρτο μακροβιέστερο της λίστας, συμπληρώνοντας 580 εβδομάδες σε αυτή! Για την ιστορία πρώτο είναι το 'Dark Side of the Moon' των Pink Floyd,  δεύτερο το Legend του Bob Marley και τρίτο το Journey's Greatest Hits.

Οι METALLICA ξεπέρασαν τις 6,000 μονάδες το 2019 σύμφωνα με την λίστα, κάτι που μεταφράζεται σε 2,235 πωλήσεις του δίσκου, μέσα σε μόνο μια εβδομάδα... Την περασμένη. Ο μόνος καλλιτέχνης που ξεπέρασε τους METALLICA ήταν οι Queen και αυτό χάρη στην ταινία τους 'The Bohemian Rhapsody' η οποία σάρωσε στις εισπράξεις. Σε καθαρές πωλήσεις δίσκων, οι METALLICA κέρδισαν 3,6 εκατομμύρια δολάρια το 2019 ξεπερνώντας την Billie Eilish και τον Paul McCartney μεταξύ άλλων.

Οι TOOL εμφανίζονται επίσης στην λίστα χάρη στην πολύ-αναμενόμενη κυκλοφορία τους 'Fear Inoculum', κερδίζοντας 1,5 εκατομμύριο δολάρια καθαρά μόνο από τις πωλήσεις. 

Σας παραθέτουμε την λίστα του Billboard με τους 10 καλλιτέχνες που πούλησαν περισσότερο το 2019

 


FACEBOOK
INSTAGRAM
SITE

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου