Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΑΝΟΣ DRUMMER ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΩΝ METALLICA.

Ο Lars Ulrich αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για την metal μουσική. Ως συνθέτης μαζί με τους Hetfield/Hammett, επηρέασε πάρα πολλούς μουσικούς και διαμόρφωσε κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό, τον ήχο του σήμερα στην μουσική σκηνή. Ως μουσικός, είναι συν-ιδρυτής της δημοφιλέστερης metal μπάντας στην ιστορία της μουσικής και ένας εξαιρετικός showman. 

Σε συνέντευξη του Lars στο μέσο Vulture και τον Brady Gerber, μίλησε στον απόηχο της κυκλοφορίας του S&M 2, για τις προκλήσεις αυτής της συναυλίας, εξήγησε με ποιόν τρόπο επιλέχθηκαν τα κομμάτια που θα έπαιζαν, ποιόν δίσκο θεωρεί περισσότερο υποτιμημένο και πολλά άλλα. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η απάντηση στην ερώτηση που του έθεσε ο Gerber, για το κομμάτι των METALLICA που δεν θα ήθελε να ακούσει ξανά.

Είναι αδύνατο να μαντέψει κάποιος σωστά όταν οι METALLICA έχουν κυκλοφορήσει το "St. Anger" και την συνεργασία τους με τον Lou Reed "Lulu". Και όμως το κομμάτι που δεν θα ήθελε να ακούσει ξανά ο Lars είναι το "Eye Of The Beholder" που προέρχεται από έναν από τους σημαντικότερους δίσκους της metal ιστορίας και είναι αγαπημένος πολλών θαυμαστών της μπάντας.

Συγκεκριμένα ο Lars είπε:

"Υπάρχει ένα τραγούδι με τίτλο "Eye of the Beholder" στο άλμπουμ Justice. Όπου κι αν ακούσω αυτό το τραγούδι, ακούγεται σαν - υποθέτω ότι δεν θέλουμε να είμαστε εξαιρετικά αγενείς σε αυτό - αλλά ακούγεται πραγματικά εξαναγκαστικό. Φαίνεται σαν να βάζεις ένα τετράγωνο μανταλάκι σε μια στρογγυλή τρύπα. Φαίνεται ότι έχει δύο διαφορετικά τέμπο. Υπάρχει μια αίσθηση 4/4 στην εισαγωγή και στους στίχους, και τότε νομίζω ότι τα refrain μοιάζουν περισσότερο με ένα ρυθμό βαλς. Ακούγεται κυριολεκτικά σαν δύο διαφορετικοί κόσμοι να χτυπούν ο ένας τον άλλον. Μου ακούγεται πολύ άβολο. Δεν είμαι οπαδός αυτού του τραγουδιού."

Συνέχισε συμπληρώνοντας πως:

"Υποθέτω ότι ο αστερίσκος είναι ότι για μένα, κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε κάθε στιγμή. Φυσικά, μερικές φορές κάθεσαι και λες «Ε;»; ή "Αυτό θα μπορούσε να ήταν καλύτερο" ή "Αυτό ήταν λίγο αμήχανο" ή "Αυτό έχει την αίσθηση λίγο ανόητου ή εύκολου" ή "Αυτό έχει την αίσθηση υπερβολικού" ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό πηγαίνει πίσω στο ότι, το παρελθόν είναι το παρελθόν και δεν περνάω πολύ καιρό εκεί."

 "Και δεν μπορώ να κάνω πολλά [γέλια] και ειλικρινά, δεν τους ακούω. Δεν ακούω πολύ μουσική METALLICA. Ένας λόγος είναι επειδή είμαι υπερβολικά αναλυτικός σχετικά με τις λεπτομέρειες. "

"Είναι σχεδόν αδύνατο για μένα να ακούσω ένα τραγούδι Metallica χωρίς να πω, 'Εντάξει, πώς είναι τα ηχητικά, πώς είναι το μείγμα, πώς ακούγεται η κιθάρα; Τα φωνητικά είναι πολύ δυνατά, τα μπάσα είναι πολύ δυνατά.' Γίνεται αυτή η άσκηση στα analytics. Όταν ακούτε την αγαπημένη σας μπάντα - όπως αν άκουγα τους Rage Against the Machine ή κάτι τέτοιο, απλώς γαμώτο αφήνομαι. Αλλά όταν έρχονται οι Metallica είναι σαν, "ε;""




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου