Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020


22 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το ντεμπούτο άλμπουμ των Piranha "Reborn" και όμως η αγάπη για την μουσική χωρίς να σβήσει ποτέ, με την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων και με μία λέξη/συναίσθημα βασικό συστατικό που είναι απαραίτητο για την δημιουργία ποιοτικών συνθέσεων, για την δημιουργία ενός δίσκου με νόημα ύπαρξης, μας πήρε τα κεφάλια και μας γρονθοκόπησε χωρίς σταματημό...σας παρουσιάζω το ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ "Arise From The Shadows".

Ειλικρινά δεν πίστευα σε αυτό που άκουγα, όταν ξεκίνησε να παίζει το άλμπουμ νομίζω πως έπαθα πανικό στην κυριολεξία...θέλετε από την πόρωση, από τον τρομερό έξυπνο συνδυασμό της thrash με την ατμόσφαιρα της death metal αισθητικής, με την παραγωγή που σε συνθλίβει κυριολεκτικά, με τον καταιγισμό των ριφ και τα διπλό πέταλα, με τα ιδιαίτερα αλλά καλαίσθητα φωνητικά που κολλάνε άψογα με την αισθητική της μουσικής τους.



Εδώ μιλάμε για ένα άλμπουμ  που αξίζει πραγματικά να το ακούσουν όλοι, ένα άλμπουμ βγαλμένο από το παρελθόν αλλά ταυτόχρονα πατάει στο παρών σαν να μην έλειψαν ποτέ ούτε μία στιγμή. Μου έκανε τρομερή εντύπωση οι μελωδίες που έχτισαν πάνω στα κομμάτια, ακόμα και κάποιος που δεν αρέσκεται στον πιο ακραίο ήχο είμαι σίγουρος ότι θα τον ανταμείψει και με το παραπάνω. Έξυπνη χρήση κάποιων γυναικείων φωνητικών δίνοντας μία πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα στο άλμπουμ, το λατρεμένο "Eternal Night" δεν το κρύβω πως μου έφερε στο μυαλό μέχρι και κάτι από Rotting Christ, ενώ ταυτόχρονα πετσοκόβουν οι κιθάρες χωρίς σταματημό με ένα ρεφρέν που θα τραγουδηθεί από τους πάντες (αν κάποια στιγμή γίνουν live) , ενώ στο "Endless Dream"έχω ανατριχιάσει ολόκληρος, συνδυάζουν τόσο εύκολα την μελωδία με τους καταιγιστικούς τους ρυθμούς με τόσο έξυπνο τρόπο, που όσο ακούω το δίσκο τόσο περισσότερο με κερδίζει. Εφιαλτικές αφηγήσεις στο ομώνυμο "Arise From The Shadows", μία σύνθεση έξι λεπτών, που πραγματικά εδώ αντιλαμβάνομαι και θα το πω ξεκάθαρα, πως αυτή η μπάντα έχει και μία πιο black metal έμμεση αντίληψη, που με γυρνάει πίσω πολλά χρόνια, αν δεν ακούσετε το δίσκο δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε τί εννοώ, πραγματικά με αυτό το άλμπουμ βίωσα απίστευτα συναισθήματα εντυπωσιασμού, τα παιδιά έδωσαν τόσο πολύ βάση στο να φτιάξουν ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ που να σου αφήσουν κάτι που πραγματικά έπιασαν κορυφή ευρηματικότητας.


Άξιο αναφοράς είναι και το επικό στοιχείο που περνάνε μέσα από την μουσική τους, πειραματίζονται κρατώντας σταθερή την μουσική τους ταυτότητα, πολλές φορές θα ταξιδέψετε στο ένδοξο μουσικό παρελθόν, θα ακούσετε πολλά στοιχεία από πολλά είδη του ακραίου χώρου, μελωδίες με μία καταθλιπτική αλλά ενθαρρυντική ταυτόχρονα νότα, όλα αυτά μέσα σε 37 λεπτά και οκτώ συνθέσεις, βάζοντας υποψηφιότητα για δίσκο της χρονιάς. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 13 Αυγούστου από την 7hard και πραγματικά εύχομαι να βγει και μία αντίστοιχη έκδοση του άλμπουμ και σε βινύλιο.  

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα γίνονται για κάποιο λόγο, ίσως αυτή ήταν η στιγμή για να κυκλοφορήσει ένα τόσο ποιοτικό άλμπουμ σαν το "Arise From The Shadows", η προοδευτική πλευρά του άλμπουμ αναβλύζει πλουσιοπάροχα με τέτοιο τρόπο, που θα αφήσει το δικό του στίγμα...κλασσικό ΗΔΗ!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου