Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020


Το θρυλικό Ολλανδικό Death Doom των ASPHYX επέστρεψε τελικά με το νέο, 10ο πλήρες άλμπουμ στούντιο. Με τίτλο "Necroceros", ο νέος δίσκος ηχογραφήθηκε στο Tom Meier Studio του Tom Meier και στο Paul Baayens's The Mörserstudio και στη συνέχεια μιξαρίστηκε και έγινε master από τον Sebastian "Seeb" Levermann στα Greenman Studios. Το "Necroceros", το οποίο για άλλη μια φορά διαθέτει εξώφυλλο  του Axel Hermann, Θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στις 22 Ιανουαρίου 2021 μέσω της Century Media Records.

Ο frontman των ASPHYX, Martin van Drunen σχολιάζει το "Necroceros" ως εξής:

"Οι πρώτες ηχογραφήσεις για το" Necroceros "ξεκίνησαν κάπου τον Νοέμβριο του 2019. Κυρίως απλές ιδέες. Μισθώσαμε το στούντιο του Τομ για μερικά jam sessions, ώστε να μπορέσουμε να ηχογραφήσουμε μόλις νομίζαμε ότι κάτι από αυτό το υλικό θα έδειχνε δυνατότητες. Τελειώσαμε περίπου 6/7 τραγούδια, αλλά μετά από λίγες ακροάσεις αποφασίσαμε ότι χρειαζόταν περαιτέρω δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Μετά από τα 3 προηγούμενα άλμπουμ και με αυτό να είναι το 10ο επίσημο πλήρες στούντιο στούντιο των ASPHYX, γνωρίζαμε πολύ καλά ότι τα στάνταρς έπρεπε να είναι απίστευτα υψηλά. Το πλεονέκτημά μας ήταν ότι για πρώτη φορά είχαμε μια σταθερή σύνθεση. Από το "Incoming Death"  "δουλέψαμε" πολύ καλά μαζί, ο ένας "ένιωσε" αυτό που ήθελε ο άλλος ή πού “πήγαινε” στη μουσική. Με τον Paul να έχει τόνους riff στα ράφια, τα πρώτα takes, και την απροσδόκητα ραγδαία εξάπλωση του Covid-19, με όλες μας τις συναυλίες μας ακυρώνονται η μια μετά την άλλη, κλείσαμε τον Tom για άλλη μια φορά για μια σειρά από ηχογραφήσεις. Κάτι που εξελίχθηκε απίστευτα καλά ...

Χρειάστηκαν 2 Σαββατοκύριακα για να τακτοποιήσουμε τελικά όλα τα τραγούδια και να ηχογραφήσουμε τα μέρη των τυμπάνων. Σε εντελώς εξαγριωμένη διάθεση από την πόρωση ενώ παίζαμε και απόλυτα ικανοποιημένοι με την ποικιλία, την αγριότητα, τη βαρβαρότητα αλλά και τη δυναμική κάθε συγκεκριμένου κομματιού, ήμασταν 100% σίγουροι ότι κατευθυνόμασταν προς τη σωστή κατεύθυνση. 

 Πολύ πριν γίνουν όλα τα παραπάνω, είχα ήδη παρουσιάσει το “Necroceros” ως πρόχειρο τίτλο. Βγήκε αυθόρμητα, ακούστηκε ισχυρό και αφού χρησιμοποιήσαμε τη λέξη "Death" σε πολλούς τίτλους μας, το ίδιο θα γίνει και με το "Necro". Η ιδέα έχει να κάνει με μια οντότητα επιστημονικής φαντασίας σε μια αιώνια πορεία, που υπήρχε μόνο για να καταβροχθίζει τους πλανήτες, μετατρέποντας τα σύμπαντα σε κενά χωρίς νόημα. Και ενώ τα αγόρια έβαζαν κιθάρες και μπάσο πάνω από τα ντραμς, έψαχνα και έγραψα τα θέματα και τους στίχους για κάθε κομμάτι. Και εκεί ήμασταν… Το να κάνεις μίξη με τον Seeb, ήταν αβέβαιο σαν να πυροβολείς στο σκοτάδι, αλλά μου είχε πει ότι μία από τις επιθυμίες του ήταν να είναι σε θέση να μιξάρει ένα Death Metal άλμπουμ για ένα συγκρότημα όπως οι ASPHYX. Και αφού θέλαμε μια νέα συμβολή, του δώσαμε μια ευκαιρία αφήνοντας τον, (τον Seeb) να κάνει ένα τεστ κάτι που απεδείχθει απλά καταπληκτικό! Όπως πάντα, δώσαμε τον πρόχειρο τίτλο του δίσκου στον Axel Hermann και να τον αφήσουμε να ρίξει τη νοσηρή του φαντασία πάνω του. Και για άλλη μια φορά δεν μας απογοήτευσε,δίνοντάς μας ακόμα ένα εξαιρετικό αριστούργημα. Και εδώ είμαστε. Κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι να περνάς καλά, κάτι αφρώδες, κάτι αλκοολικό, κάτι ιδιοφυΐες, αλλά όλα πολύ, πολύ ASPHYX! 

 Ένα πρώτο single και video clip για το επερχόμενο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει μαζί με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το "Necroceros" στην αρχή της προπαραγγελίας του άλμπουμ στις 6 Νοεμβρίου 2020. Προσέξτε…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου