Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

 

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ DRUMMER ΤΩΝ SLAYER.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "The Ex-Man" του Doc Coyle (BAD WOLVES), o Dave Lombardo πρώην drummer των SLAYER ρωτήθηκε μεταξύ άλλων, αν μετάνιωσε ή ένιωσε λύπη που δεν συμμετείχε στην "The Final World Tour" των thrash metal τιτάνων. Ο Dave δήλωσε: 

"Όταν ήμουν (ακόμα) στο συγκρότημα, ήξερα ότι ο Tom (Araya, μπάσο / φωνητικά) ήθελε να αποσυρθεί. Ήξερα ότι ήθελε να σταματήσει. Στην πραγματικότητα, ο Kerry (King, κιθάρα) και εγώ θα ξεκινούσαμε ένα νέο συγκρότημα μετά την συνταξιοδότηση του Tom. Στην πραγματικότητα αναζητούσαμε κιθαρίστες. Όταν οι SLAYER έπαιζαν στο Hellfest (στη Γαλλία) είπαμε, «Ας δούμε τους EXODUS». Έτσι ο Kerry και εγώ περπατήσαμε στη σκηνή όπου έπαιζαν οι EXODUS. Στεκόμασταν στο πλάι της σκηνής, αριστερά στη σκηνή, και παρακολουθούσαμε τον Garry (Holt). Ο Jeff (Hanneman) ήταν ακόμα στους SLAYER σε εκείνο το σημείο. Ο Jeff έπαιζε ακόμα, ο Jeff ήταν εντάξει. Eίπα στον Kerry, «Υπάρχει ο τύπος μας εκεί», αναφερόμενος στον Holt. "Αυτός είναι ο κιθαρίστας που χρειαζόμαστε." Aπλώς αποδεικνύεται ότι, καθώς η ζωή συνεχίστηκε, χρειαζόμασταν να αντικαταστήσουμε τον Jeff και ο Gary μπήκε στην μπάντα."
Ο Lombardo τελικά κατέληξε πως"Δεν είπαμε στον Gary - δεν νομίζω ότι είχαμε πει στον Gary ότι ο Kerry και εγώ θα ξεκινήσουμε ένα νέο συγκρότημα, αλλά ήταν η πρώτη επιλογή όταν ήρθε εκείνη η στιγμή (να αντικαταστήσει τον Jeff στους SLAYER) ", είπε ο Dave. "Συμφώνησα, όλοι συμφώνησαν. Και ο Jeff συμφώνησε επίσης, γιατί ήξερε - ήξερε."

 

"Όσο για μένα, έπαιξα την πρώτη συναυλία με το αρχικό  σχήμα των SLAYER, έπαιξα στην τελευταία συναυλία με το αρχικό  σχήμα των SLAYER και είμαι ικανοποιημένος με αυτό", πρόσθεσε ο Lombardo. "Ήταν μια λαμπρή μπάντα. Γράψαμε μια ιστορία. Τους εύχομαι να είναι καλά. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα, φίλε."

 

"Είμαι χαρούμενος στον κόσμο μου, φίλε. Ο καλύτερος τρόπος είναι να συνεχίσω να προχωράω. Κοιτάζω το μέλλον."

 


H συνέντευξη του Dave Lombardo συνεχίστηκε με άλλο ένα ενδιαφέρον θέμα. Ο δημοφιλής drummer κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία του, από τις λίστες συντελεστών των κομματιών των SLAYER (credits), αν και το μοναδικό του στυλ παιξίματος ήταν χαρακτηριστικό του ήχου των Αμερικανών. 

"Οι θαυμαστές πραγματικά δεν καταλαβαίνουν αυτήν την πτυχή της σύνθεσης τραγουδιών ", είπε. "Εάν είσαι ντράμερ, και αυτό είναι κάτι που δεν έμαθα μέχρι αργότερα στην καριέρα μου - αν είσαι ντράμερ και περπατάς σε ένα δωμάτιο, αρχίζεις να γράφεις μουσική, αρχίζεις να δουλεύεις με έναν κιθαρίστα, αρχίζεις να δουλεύεις σε μέρη, βάζοντας μέρη μαζί... Βασικά έγραψες μέρος αυτού του τραγουδιού. Λοιπόν, κάθε άλμπουμ SLAYER του οποίου ήμουν μέρος, έχω πάει στο δωμάτιο με τον Kerry από την αρχή αυτού του τραγουδιού. Μπορεί να έχει γράψει δύο riff ή τρία riff και το drum beat είναι [hums generic fast beat], μετά μπαίνει σε ένα μπάσο διπλού [μέρος]. Εντάξει, αυτό είναι το μόνο που ξέρει, αλλά τα πάντα στο μεταξύ, δεν μου λέει να τα κάνω. Έτσι, τεχνικά, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας για τραγούδια, εάν μπαίνετε σε ένα δωμάτιο με κάποιον, μπαίνετε με έναν μουσικό και εργάζεστε σε ένα μουσικό σώμα, βασικά συν-γράφετε."

"Από την πρώτη μέρα, (τα άλλα μέλη των SLAYER) έβαλαν στο μυαλό μου ότι επειδή δεν είχα έγχορδο όργανο, δεν ήμουν τραγουδοποιός… Όταν μπήκα στους SLAYER και ξεκινήσαμε να γράφουμε μουσική, ήμουν 17 ετών, 16 χρονών.  Ήμουν παιδί. Δεν ήξερα τίποτα για το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων. Υπάρχουν πολλοί διαδικτυακοί Rambos (που λένε) «Ω, δεν έγραψε τίποτα». Ξέρεις τι? Ήμουν εκεί από την αρχή σε όλα αυτά τα τραγούδια."

 

"Υπάρχουν μερικά τραγούδια στα δύο άλμπουμ που έκανα (πριν από την τελική μου αναχώρηση)," Christ Illusion" και "World Painted Blood ", δημοσιεύεται το όνομα μου σε αυτούς τα δίσκους. Είναι καλό, και αυτό ήταν αυτό που ζήτησα όταν επέστρεψα στο συγκρότημα. Δεν είναι πολύ, αλλά... "

 Ο 55 χρόνος drummer απολύθηκε από τους SLAYER το 2013 λόγω οικονομικών διαφορών με την μπάντα και πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε λίγο μετά την απομάκρυνση του από το συγκρότημα, ανακάλυψε πως το 90% των εσόδων από τις περιοδείες υπολογίζονταν ως έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών των manager και έμενα μόλις ένα 10% να μοιραστεί στα τέσσερα μέλη των SLAYER. O Lombardo και ο Araya προσέλαβαν ελεγκτές για να δουν τι συνέβη, αλλά όπως είπε ο drummer δεν του αποκαλύφθηκε κανένα αποτέλεσμα από την διεξαγωγή της έρευνας.

Ο Kerry King από την πλευρά του, πριν λίγα χρόνια είπε πως:
"Όταν ο Dave ήταν στους SLAYER την τελευταία φορά, σκέφτηκα ότι θα ήμουν στη σκηνή μαζί του μέχρι που ένας από εμάς θα έπεφτε από τη σκηνή, νεκρός. Τα πράγματα αλλάζουν. Πήρε κάποιες κακές συμβουλές και άκουσε κάποιες κακές συμβουλές, μας έδωσε ένα τελεσίγραφο δέκα μέρες πριν πάμε στην Αυστραλία (για να κάνουμε την περιοδεία του φεστιβάλ Soundwave). Είπα, "Δεν μπορώ να το έχω αυτό στο μυαλό μου." Νιώθω άσχημα για τον Dave μέχρι σήμερα. Αισθάνομαι πραγματικά άσχημα γι' αυτόν επειδή «αυτοπυροβολήθηκε» στο πόδι. Ίσως νόμιζε ότι είχε το πάνω χέρι, αλλά δεν θα με πιάσεις."

 Η τελευταία συναυλία των SLAYER ήταν στις 30 Νοεμβρίου του 2019 στο "The Forum" του Los Angeles με drummer τον Paul Bostaph ο οποίος επέστρεψε να αντικαταστήσει για δεύτερη φορά τον Dave Lombardo.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου