Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020


Στο δέκατο μέρος της στήλης μας "Scenes From A Memory..." έχουμε την τιμή, να φιλοξενούμε τον τραγουδιστή των Illusory, Dee Theodorou. Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε τα πέντε άλμπουμ, που τον επηρέασαν στη μουσική του σταδιοδρομία...

"Πόσο δύσκολο πράγμα είναι τελικά να ξεχωρίσεις στιγμές, συναισθήματα, εικόνες και αναμνήσεις...

Όλα τα παραπάνω αποκτούν για εμένα απόλυτη ερμηνεία μέσα από τη μουσική και συγκεκριμένα το Metal.

Έντεκα χρονών άκουσα τις πρώτες νότες σε μία κασέτα συλλογή ενός συμμαθητή μου στο δημοτικό και ο κόσμος μου άλλαξε... Δεκαπέντε χρονών έφτιαξα την πρώτη μου μπάντα. Μέχρι σήμερα τα album που με επηρέασαν πάρα πολλά... το ακατόρθωτο το έκανα... ίσως αύριο να διάλεγα όμως άλλα!"


Iron Maiden – Seventh Son Of A Seventh Son

"Maiden άκουσα για πρώτη φορά στην 1η Γυμνασίου και συγκεκριμένα το “Live After Death”. Θυμάμαι να αρχίζει το “Churchill’s Speech” και στο τέλος του album να ξεχνάω το όνομά μου! Αυτή η μπάντα με κυρίευσε! Ολοκληρωτικά! Την επόμενη μέρα πήρα από τη γιαγιά μου χαρτζιλίκι και ανέβηκα στο “7+7”, αγόρασα το “Powerslave” και μετά... απλά μάδησα τη γιαγιά μου! Δεν ξέρω γιατί από τους “Maiden” διάλεξα το “7the Son” για τη συγκεκριμένη λίστα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι αφενός δεν χρειάζεται να εξηγήσω τίποτα, είναι όλα γνωστά για αυτό το αριστούργημα και αφετέρου όπως σας είπα και στον πρόλογο, αύριο ίσως να διάλεγα κάποιο άλλο. Οι “Maiden” είναι η μεγαλύτερή μου επιρροή όταν συνθέτω μουσική και βέβαια ο Bruce είναι στη 1η θέση των αγαπημένων μου τραγουδιστών και η μεγαλύτερή μου επιρροή."


Helloween – Keeper Of The Seven Keys I & II

"Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι μπορούν και ξεχωρίζουν αυτά τα δύο album. Αδιανόητο! Ήταν το καλοκαίρι του ‘92 στην Τραγάνα, όταν ήρθε και με βρήκε το εγκεφαλικό! Ήμουν στην παραλία μαζί με τη «συμμορία» και τότε ο φίλος μου ο Κινέζος με ρώτησε αν έχω ακούσει “Helloween”. Του είπα όχι - αυτός έβαλε την κασέτα στο φορητό μας στερεοφωνικό και μου είπε... «Άκου Μήτσο, αυτό είναι Speed Metal»… και πάτησε το play! Αυτή η φωνή! Αυτά τα τύμπανα! Αυτές οι μελωδίες! Αυτό το κόλλημα που έφαγα με αυτά τα album εκείνο το καλοκαίρι! Τεράστια επιρροή για εμένα το song writing αυτών των album και ο Kiske είναι ένας από τους πέντε αγαπημένους μου τραγουδιστές, ίσως ο νούμερο 3."


Queensryche – Operation: Mindcrime

"Στη 3η Γυμνασίου ένας φίλος μου μίλησε για τον όρο “Concept Album” και για μια μπάντα με ένα όνομα που μου θύμιζε Γερμανικό βασίλειο... Το βράδυ στο “Headbangers Ball” είδα το βίντεο κλιπ του “Eyes Of A Stranger” και ακόμα θυμάμαι το τρέξιμο που έκανα και την αγωνία που είχα στο δρόμο για το “Happening”! Το συγκεκριμένο album έχει σφραγίσει μέσα μου τους όρους «ατμόσφαιρα» και «μουσικότητα». Οι ‘Ryche είναι μία από τις αγαπημένες μου μπάντες και ο συγκεκριμένος δίσκος, ένα διαμάντι στην δισκοθήκη μου! Α, και ο Tate μάλλον είναι ο νούμερο 4."


Savatage – Gutter Ballet

"Άργησα πολύ να τους μάθω. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήμουν στη 2α Λυκείου όταν ένας φίλος κιθαρίστας μου έβαλε στο σπίτι του να ακούσω το συγκεκριμένο album. Πριν ακούσω, θυμάμαι να του λέω κάτι χαζά, ότι το πιάνο δεν είναι Metal και μπα και αποκλείεται και έλα μωρέ τώρα... και μπαίνει το intro του “Gutter” και ΣΟΚ! Από τότε δηλώνω φανατικός οπαδός της μπάντας και είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στο ελληνικό tribute με το όνομα “Sirens”! Στο πρώτο album των “ILLUSORY” έχουμε ένα κομμάτι με τίτλο “Shades Of Gray” του οποίου το riff το εμπνευστήκαμε από το “Gutter Ballet” και μάλιστα στο Promo album μας του 2006 ήταν παιγμένο με πιάνο."


Dio – Dream Evil

"Αυτό το album παίζει να το άκουγα όλη μέρα ένα από εκείνα τα καλοκαίρια στην Τραγάνα. Με κουτσά αγγλικά αλλά με μπόλικη φαντασία με θυμάμαι να τραγουδάω στίχο - στίχο λέξεις που δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα στα κομμάτια αλλά και στην ίδια την αγγλική γλώσσα. Η φωνή Του με μάγεψε στο πρώτο “Do you like the dark?” Κάθε φορά που κάθομαι να γράψω φωνητικές μελωδίες κυρίως για κουπλέ, το μυαλό μου πάει αυτόματα σε αυτό το album! Ξεκάθαρα ο νούμερο 2 μου τραγουδιστής."


Με αγωνία αναμένουμε το τρίτο δισκογραφικό βήμα των Ελλήνων Illusory, ενώ ένα πολύ μικρό δείγμα της νέας τους δουλειάς μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.



1 σχόλιο: