Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

 





Οι progressive metal Σουηδοί SOEN κυκλοφόρησαν σήμερα 29 Ιανουαρίου, το πέμπτο άλμπουμ τους, IMPERIAL, μέσω της Silver Lining Music .


Τα ιδρυτικά μέλη Joel Ekelöf (φωνητικά) και Martin Lopez (ντραμς), μαζί με τον Lars Enok Åhlund (πλήκτρα και κιθάρα), Oleksii "Zlatoyar" Kobel (μπάσο) και Cody Ford (κιθάρα) εξωτερικεύουν για ακόμη μια φορά τις αντιλήψεις τους για τη ζωή και την ανθρωπότητα μέσα από 8 εξαιρετικά tracks. Το IMPERIAL είναι ένα δυναμικό ταξίδι από την απογοήτευση και τον προβληματισμό των δυσκολιών που βιώνει η ανθρωπότητα, στην ελπίδα για γρήγορη έξοδο από το σκοτάδι και την απελπισία.



«Στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι όσο πιο αληθινός γίνεται, αλλά νομίζω ότι η μουσική και η φύση των SOEN είναι το μόνο μέρος που πραγματικά αισθάνομαι ότι μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Όταν είσαι σπίτι , γράφοντας μουσική, και στίχους, εκεί μπορείς πραγματικά να εκφραστείς χωρίς καμία κρίση και με απόλυτη ελευθερία. "εξηγεί ο Martin Lopez.


 Η παραγωγή έγινε από τον Iñaki Marconi ενώ ή μίξη και η επεξεργασία από τον Kane Churko, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Ozzy Osbourne και Bob Dylan, δίνοντας σε τραγούδια όπως το «Illusion», το «Modesty» και το επικό «Fortune» μια ευρεία διάσταση και έκταση ώστε να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους οπαδούς. Η τεράστια δυναμική  και η ποιητική έμπνευση των SOEN είναι σε πιο πληρέστερο επίπεδο από ποτέ. Η απουσία των περιοδειών λόγω της πανδημίας ενίσχυσε το δημιουργικό κομμάτι δίνοντας όλο το βάρος της μπάντας σε αυτό.



«Προφανώς ήταν ένα τρελό και τρομερό πράγμα για όλους και για εμάς ως συγκρότημα ήταν πραγματικά απογοητευτικό που δεν μπορούσαμε να παίξουμε σόου», λέει ο Martin Lopez «αλλά μας έδωσε μια ξεκάθαρη προοπτική στο να εμβαθύνουμε στο άλμπουμ. Καταφέραμε να περνάμε 12 ώρες την ημέρα για πολλούς μήνες φέρνοντας το IMPERIAL στο επίπεδο που πραγματικά θέλαμε, δουλεύοντας κυρίως στο ρυθμό και τη ροή του άλμπουμ. "


«Θα είμαστε πάντα μια μπάντα που έχει την βούληση να αγωνιστεί για την ελευθερία και όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή, τους ανθρώπους, τους outsiders», συνεχίζει ο Lopez «Πρέπει να πάρεις τα μεγάλα ερωτηματικά όπως το τι στο καλό κάνουμε εμείς με τη ζωή μας και πού ακριβώς πήγε η ενσυναίσθηση. Γιατί συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε και να καταστρέφουμε τον εαυτό μας ως είδος;"


«Καθώς συνεχίζουμε, βρίσκουμε έμπνευση στο θλιβερό γεγονός ότι ο κόσμος γίνεται όλο και πιο πολωμένος, πιο περίπλοκος και δεν αποτελεί συναίνεση των ανθρώπων να μένουν μόνοι τους». λέει ο Ekelöf «Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να κατανοήσουμε γιατί και πώς αυτό θα μας επηρεάσει όλους».



"IMPERIAL" Track - listing:

1. Lumerian

2. Deceiver

3. Monarch

4. Illusion

5. Antagonist

6. Modesty

7. Dissident

8. Fortune




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου