Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

 


Ο Mark Jansen κιθαρίστας/ τραγουδιστής των EPICA έδωσε συνέντευξη (μπορείτε να την ακούσετε στο τέλος του άρθρου) στο αυστραλιανό "Scars And Guitars" podcast, διηγούμενος κάποιες αστείες, ανέκδοτες ιστορίες για τον Dave Mustaine.


Είναι γνωστό πως ο mainman των MEGADETH δεν έχει και το καλύτερο χαρακτήρα, όπως έχουν πει αρκετοί καλλιτέχνες αλλά και δημοσιογράφοι που του έχουν μιλήσει. Αυτή την φορά ο Jansen παίρνει την σκυτάλη και διηγείται κάποιες από τις στιγμές που έζησε κοντά στον Dave Mustaine.


"O Dave Mustaine εκτός από ηγέτης (των MEGADETH) είναι επίσης και ένας δύσκολος τύπος να διαχειριστείς. Φαίνεται λίγο κατσούφης μερικές φορές" λέει ο Jansen.

"Οι EPICA παίξαμε σε κάποια φεστιβάλ με τους MEGADETH και έχω μερικά αστεία ανέκδοτα. Ένα από αυτά είναι όταν οι MEGADETH είχαν τελειώσει να παίζουν και επέστρεφαν στα καμαρίνια τους. Ένας-ένας ανέβαιναν τα σκαλιά, εγώ τα κατέβαινα, έτσι έλεγα "γειά" σε όλους και όλοι απαντούσαν με ένα "γειά" πίσω σε εμένα. Τελευταίος στην σειρά ήταν ο Mustaine, έτσι είπα "γειά". Τίποτα, καμία αντίδραση (γέλια)."

"Επίσης μια φορά με τους MAYAN (μπάντα του Mark) παίζαμε στο Μεξικό σε ένα φεστιβάλ μαζί με τους MEGADETH και ήμασταν στο αεροδρόμιο. Είδαμε τους τύπους των MEGADETH να κάνουν παρέα με όλους, έτσι σκέφτηκα "Που είναι ο Mustaine; 'Ίσως να είναι σε διαφορετική πτήση." Αλλά μετά από δέκα λεπτά τον είδα. Καθόταν με ένα σκουφάκι, είχε ένα πολύ κατσουφιασμένο πρόσωπο, σαν να λέει "Μην τολμήσεις να έρθεις κοντά μου, δεν θέλω να μιλήσω σε κανέναν (γέλια)!". 

 

Στην συνέχεια ο Mark εξήγησε πως δεν κρίνει τον Mustaine λέγοντας πως "αν δεν θέλει να επικοινωνεί με κανέναν, ας το κάνει. Απλά μου δίνει την εντύπωση πως δεν είναι ο ευκολότερος άνθρωπος να διαχειριστείς". 

Η τρίτη και πιο αστεία ιστορία του Mark είναι από το βελγικό Graspop Metal Meeting Festival, όπου οι EPICA έπαιζαν με τους MEGADETH. 


"Αυτό ήταν ένα τέλειο φεστιβάλ με ένα τέλειο catering" είπε ο Mark. "Αλλά όλοι χρειάζονταν αυτό το εισιτήριο φαγητού για να φάνε, αλλά ο Mustaine ήταν εκεί χωρίς να το έχει. Έτσι η κοπέλα που ήταν υπεύθυνη για το φαγητό τον ρώτησε "κύριε έχετε το εισιτήριο φαγητού σας;", ο Mustaine είπε "όχι, όχι δεν το έχω", "αλλά το χρειάζεστε για να πάρετε το γεύμα σας" του απάντησε η κοπέλα. Έτσι έδειξε με την συμπεριφορά του ότι ενοχλήθηκε για να τον ακούσουν όλοι και είπε στην κοπέλα "Είμαι ο Dave Mustaine, το πρόσωπο των MEGADETH!" (γέλια). Και μετά αυτή απάντησε "Αλλά και πάλι χρειάζεστε το εισιτήριο φαγητού σας κύριε" (γέλια)!"

 

Προσπαθώντας να εξηγήσει την συμπεριφορά του Mustaine, ο Mark είπε: 


"Είναι θέμα εγωισμού νομίζω. Όταν σου αρνούνται το γεύμα σου επειδή χρειάζονται το εισιτήριο σου όπως κάθε άνθρωπος και ο εγωισμός σου είναι τόσο μεγάλος για να πεις με αμυντική διάθεση "δώσε μου το φαγητό μου", απλά πήγαινε να το πάρεις και έλα πίσω. Όλοι το χρειάζονται. Δεν είναι κανένα σπουδαίο θέμα."

 

Τελικά ο Mark εξήγησε πως δεν θέλει να μειώσει τους MEGADETH και τον Mustaine, καθώς είναι θαυμαστής τους.



"Πρέπει να πω ότι είμαι μεγάλος θαυμαστής των MEGADETH. Το πρώτο metal album που αγόρασα ήταν το 'Rust In Peace', αλλά αυτός ο τύπος [Mustaine] (γέλια)..."

 

Οι EPICA θα κυκλοφορήσουν τον νέο δίσκο τους 'OMEGA' στις 26 Φεβρουαρίου από την Nuclear Blast Records, με παραγωγό τον Joos Van Den Broek και η ηχογραφήση έγινε στα Sandlane Recording Facilities της Ολλανδίας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου