Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021



Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι καλλιτέχνες  γίνονται ιδιαίτερα δημιουργικοί και αντλούν έμπνευση όταν βρίσκονται σε δύσκολη περίοδο της ζωής τους και όχι όταν είναι σε καλή διάθεση.


Οι Σουηδοί progressive metallers Soen ήρθαν χθες με την επίσημη κυκλοφορία του 5ου album τους Imperial να μας επιβεβαιώσουν ακριβώς αυτό! Το Ιmperial είναι ένα άρτιο μουσικά προϊόν της πανδημίας του covid 19 και οι Soen εκμεταλλεύτηκαν υπερ τους τον άπλετο χρόνο που είχαν, ώστε να δημιουργήσουν ένα ποιητικό αριστούργημα!


Το γεγονός ότι το συγκρότημα με επίκεντρο τη Σουηδία συνεργάστηκε με τους βαρέων βαρών παραγωγούς Inaki Marconi(ηχογράφηση/παραγωγή) Kane Churko(μίξη και  mastering)και David Castillo(ηχογράφηση και παραγωγή φωνητικών & drums) πρόσθεσε άλλο ένα πλεονέκτημα στην αρτιότητα της μίξης και του mastering του ήχου σε συνδυασμό με τον λυρισμό και την ολιστική παρουσίαση όλων των μουσικών ισότιμα μέσα στο άλμπουμ.




Το Imperial ξεκινά με το "Lumerian" με τα φωνητικά του Joel Ekelof να αποπνέουν ηρεμία και δύναμη ταυτόχρονα. Υπέροχα riffs, όμορφη ατμόσφαιρα, η κραυγή του Joel στη μέση του τραγουδιού με τραβά σαν μαγνήτης να συνεχίζω αποσβολωμένη να ακούω και κάπως έτσι εισέρχομαι για άλλη μια φορά  στον κόσμο των Soen!!! 


Το "Deceiver" μπαίνει πιο δυνατά με τον Martin Lopez να με οδηγεί σε πιο groovy και γρήγορο ρυθμό με αδιάκοπη όμως ροή μελωδίας και συναισθήματος!


Και ξαφνικά σειρήνες πυρηνικού όλεθρου ακούγονται στα αυτιά μου και το "Monarch" έρχεται τόσο ξεχωριστό, τόσο επιβλητικό να μου μυρμηγκιάσει το στομάχι και να μπει στη λίστα μου με τα πιο αγαπημένα κομμάτια όλων των εποχών. 


You could be someone who loves

You could be a dearest friend

But compassion isn't strength

And you were raised to be a man

And sometimes when you're alone

You despise who you became

And I see the next in line just hoping to become the same


Το "Illusion" με το υπέροχο solo και τον άψογο συνδυασμό πλήκτρων και του Hammond επιβραδύνει σκόπιμα το ρυθμό και έρχεται να ριζώσει στα βάθη της ψυχής μου με απελπισία και αισιοδοξία ταυτόχρονα! Τα ανατριχιαστικά φωνητικά μου υπενθυμίζουν απλά το πόσο χαρισματικός είναι ο Ekelof!


Would you give us what is left of your time?

Give yourself up for the others?

The choices are our own

But the failure we'll share


Το μεγαλύτερο τραγούδι του album σε διάρκεια  το "Antagonist" τα έχει όλα, πιασάρικα riffs, ένταση, δύναμη και στακάτο ρυθμό ενώ με το "Modesty"  πέρασα μέσα από όλα τα στάδια θλίψης, οργής, ελπίδας, συγκίνησης!


Follow me, follow us

'Cause there's no one coming to help us (Help us)

Coming to help us to defeat this monster (Monster)

Follow me, follow us

Are we strong enough to betray? (To betray)

Our love and our own affection to defeat this


 Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει ούτε ένα ψεγάδι!


 Ωπ! Mόνο 2 κομμάτια έμειναν...μα όχι...δεν θέλω να τελειώσει αυτό το ταξίδι...το  "Dissident" με τα στακάτα riffs του , απλό αλλά εμπνευσμένο ενώ στο γεμάτο από συναίσθημα "Fortune" φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο η τελειότητα του κάθε μουσικού ξεχωριστά!


There's nothing to fear (Fear)

I'll keep your path clear (Clear)

As long as we walk

We'll find what is real

And I will become

Your shield and your wall

Unbreakable stone

Just keep yourself near


Πάμε τώρα άλλη μία...δύο...τρείς... από την αρχή!





FOLLOW SOEN:

https://www.facebook.com/SOENMusic

https://www.twitter.com/SOENmusic

https://www.instagram.com/SOENmusic

https://www.SOENmusic.com





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου