Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

     Οι heavy power metallers Fireforce από το Βέλγιο κυκλοφόρησαν στις 15 Ιανουαρίου τη νέα τους δουλειά και διάδοχο του πολύ καλού "Annihilate the Evil" του 2017, ενώ το 2019 είχε κυκλοφορήσει το EP με τίτλο "The Iron Brigade". Το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος έχει τίτλο "Rage of War" υπό την Rock of Angels Records και στο οποίο συμμετέχει στα φωνητικά και στις κιθάρες ο Matthieu Asselberghs των εξαιρετικών γάλλων Nightmare, ο οποίος εντάχθηκε πρόσφατα στην μπάντα. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Erwin Suetens (κιθάρες), Christophe De Combe (ντραμς) και Serge Bastaens (μπάσο). 


       Για ακόμα μία φορά έχουμε στίχους με επικές μάχες και θέματα από την ιστορία και μυθολογία, με το πολύχρωμο εξώφυλλο (που θυμίζει δουλειά των Grave Digger) να μας προετοιμάζει για...μουσικό πόλεμο!! Το άλμπουμ ουσιαστικά είναι μία μουσική συνέχεια των προηγούμενων κυκλοφοριών, κάτι που δείχνει και τη συνέπεια των Fireforce. Είναι καταιγιστικό και ακούγεται πιο βαρύ, πιο δυνατό και πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του χωρίς βέβαια να λείπουν και τα mid tempo κομμάτια ("Forever In Time"). Τα power επικά ακούσματα, σε συνδυασμό με τα φωνητικά θυμίζουν πολύ τους Jag Panzer. Όπως και σε προηγούμενες δουλειές, έτσι και εδώ δεν λείπουν τα thrash περάσματα (όπως π.χ στο "108-118") που μαζί με τα βαριά ριφ δίνουν τον απαιτούμενο όγκο, φέρνοντάς μας στο μυαλό και τους Rage, αποτέλεσμα και της πολύ καλής παραγωγής που έχει γίνει στον δίσκο . Οι κιθαριστικές ριπές είναι άρτια εκτελεσμένες, ακούγονται πολύ φρέσκες και ταιριάζουν με το ύφος, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι των συνθέσεων και παρασύρουν τον ακροατή σε ένα μουσικό παραλήρημα αγνού,άμεσου και ατόφιου power metal. Στις 12 συνθέσεις που υπάρχουν, δύσκολα θα βρεθεί κάποια που υστερεί. Η νέα δουλειά των Fireforce είναι, αν όχι ανώτερη, τουλάχιστον ισάξια με τις προηγούμενες χωρίς να υπόσχεται εκπλήξεις. Αυτό που υπόσχεται όμως είναι "μουσικές μάχες" και άφθονα headbanging, ακόμα και μετά από πολλές ακροάσεις.
     Οι Fireforce με τέσσερα πολύ δυνατά άλμπουμ, έχουν κατακτήσει δίκαια μία υψηλή θέση στο πάνθεον των σημαντικότερων συγκροτημάτων της σκηνής. Με την τελευταία τους κυκλοφορία όχι μόνο τιμούν το είδος, αλλά βάζουν και ισχυρή υποψηφιότητα για έναν από τους καλύτερους power metal δίσκους της χρονιάς! 

1. Rage of War 
2. March or Die  
3. Ram It  
4. Firepanzer  
5. Running  
6. Forever in Time  
7. 108-118  
8. Army of Ghosts  
9. Rats in a Maze  
10. A Price to Pay  
11. From Scout to Liberator  
12. Blood Judge  


official site

facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου