Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

  • 1 Σχόλιο
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος

Όλοι οι καλλιτέχνες αναζητούν την έμπνευση , ώστε να εκφράσουν ό,τι γεννά το μυαλό και η ψυχή τους . Αυτό που πρέπει να κάνουν , είναι να βρουν τη Μούσα τους και να την λατρέψουν ...Έτσι μας προτρέπουν λοιπόν να κάνουμε οι Lust , με το νέο τους single , με τίτλο "Muse" !!!

Το νέο αυτό συγκρότημα , με το όνομα  Lust , αποτελεί το side project τεσσάρων μουσικών από την Βραζιλία , που επιθυμούν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό από ό,τι έκαναν με τα κύρια συγκροτήματά τους ! Οι Bob Sienca ( φωνητικά , ρυθμική κιθάρα ) , Pedro Nicolau ( solo κιθάρα ) , Alexandre Kostenczka ( drums ) και Guilherme Nardi ( μπάσο & κιθάρα ) , μαγεμένοι από το proto-Metal , hard και progressive ροκ , όπως αυτό διαμορφώθηκε στα τέλη του 1960 και τις αρχές του 70' , εξαπέλυσαν το πρώτο τους single ( στις 12 Φεβρουαρίου ) , με θέμα την λατρεία μίας Μούσας . Στο τέλος όμως , αντι να λατρέψουμε την Μούσα , λατρέψαμε τους Lust !
Οι Lust κατάφεραν να χτίσουν μία ατμόσφαιρα νοσταλγίας , με τον ατμοσφαιρικό ( κι αργότερα «σατανικό» ) blues ήχο των εγχόρδων και τις μαγευτικές διφωνίες , με αποκορύφωμα το άκρως ανεβαστικό και πιασάρικο refrain  , αλλά και το Doom Metal breakdown , λίγο πριν το τέλος . Αν θέλετε λοιπόν να ακούσετε την πρώτη μορφή metal που εμφανίστηκε ποτέ ( η κλασσική μουσική είναι άλλη περίπτωση ! ) , αλλά με μία πιο σύγχρονη απόδοση , βρίσκεστε στο σωστό μέρος ! Ας ελπίζουμε πως οι Lust θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτό που μόλις δημιούργησαν και να μας προσφέρουν κι άλλες «Μούσες» για να λατρέψουμε !

1 σχόλιο: