Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021



Σε μία πρωτότυπη εκδήλωση συμμετείχαν οι Lacuna Coil και άλλοι 130 Ιταλοί καλλιτέχνες με το όνομα  "L'Ultimo Concerto?" (Last Concert). 


Τη δράση αυτή διοργάνωσαν τέσσερις ιταλικές εταιρείες  (KeepOn Live, Arci, Assomusica και Live DMA) γνωστές από το χώρο παραγωγής συναυλιών, προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με το αβέβαιο μέλλον των συναυλιών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, όλοι οι καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή με τα μουσικά τους όργανά, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα και μένοντας ακίνητοι! Συγκεκριμένα οι Lacuna Coil δήλωσαν γι' αυτό: 


"Περιμένατε να δείτε ένα ζωντανό σόου.... δυστυχώς δεν ήταν αστείο αυτό που έγινε, είναι αυτή ακριβώς η κατάσταση που κυριαρχεί στα μαγαζιά που διοργανώνουν live στην Ιταλία, σε μέρη που γνωρίσαμε πολλούς από σας. Αισθανόμαστε πικρία που ζητάμε την υποστήριξή σας σε ένα ζωντανό σόου χωρίς μουσική. Και ένα δρώμενο χωρίς μουσική, δεν είναι ζωντανό ακριβώς όπως και ένα ήσυχο club δεν είναι ένα ζωντανό club. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές που μας επέτρεψαν να γίνουμε συμμέτοχοι σε όλο αυτό και ελπίζουμε να αλλάξουν σύντομα τα πράγματα." και συμπληρώνουν " κάποιοι οπαδοί μας (να σημειωθεί ότι αυτό το livestreaming ήταν δωρεάν) ένιωσαν σαν άσχημα και σε αυτούς αναφερθήκαμε και στο instagram λέγοντας: για όλους εσάς στην Ιταλία και σε όλο τον κόσμο, μια μεγάλη συγγνώμη που δεν είδατε αυτό που περιμένατε... καθόμασταν απλά στη σκηνή χωρίς να κάνουμε τίποτα... δυστυχώς στην Ιταλία και στον υπόλοιπο κόσμο, τα μαγαζιά που διοργανώνουν συναυλίες είναι κλειστά για πάνω από ένα χρόνο και δεν υπάρχει σημάδι για το σύντομο άνοιγμά τους. Πιστεύουμε πως θα πρέπει να έχουν την κατάλληλη προσοχή και αναγνώριση γιατί ακριβώς αυτό αξίζουν. Να θεωρούμε αυτούς τους χώρους σαν χώρους πολιτισμού και κουλτούρας. Ελπίζουμε ότι με αυτή την πρωτοβουλία οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν την κατάσταση. Πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι σε αυτό το χώρο από τότε που έκλεισαν τα πάντα λόγω της πανδημίας και οι διοργανωτές αναρωτιούνται.... The "L'Ultimo Concerto? Πότε θα είναι το τελευταίο live; Ή μήπως έχει ήδη πραγματοποιηθεί η τελευταία συναυλία;''.

 

 Αποσπάσματα από αυτή τη δράση σε ότι αφορά τους Lacuna Coil μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.




Πηγή: metalinjection

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου