Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021



Στις 26 Μαρτίου οι epic-power metallers, Paladine θα κυκλοφορήσουν ένα από τα ομορφότερα άλμπουμ της χρονιάς, περισσότερα για αυτό όμως θα αναφέρουμε στην παρουσίαση που θα ετοιμάσουμε. Ωστόσο εμείς έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την πυροβολαρχία των Paladine, Χρήστο Στεργιανίδη (μπάσο) και να μας εξιστορεί τα πέντε άλμπουμ που τον επηρέασαν στην μουσική του σταδιοδρομία...


Metallica - Master Of Puppets 
"Μπορεί να μην είναι από τους αγαπημένους μου δίσκους αλλά η σχέση μου με το heavy metal ως προς ενεργός οπαδός πλέον  άρχισε με αυτό εδώ. Το άκουγα σε μια κασέτα στο παλιό Hitachi στερεοφωνικό του σπιτιού μου τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα περίπου όταν πήγαινα δημοτικό με γυμνάσιο. Τότε δεν υπήρχε η πολυτέλεια του ίντερνετ και ακούγαμε ότι διαβάζαμε σε περιοδικά και ότι μας πρότειναν  οι φίλοι μας. Τεράστιος δίσκος, τεράστια επιρροή σε χιλιάδες μεταλλάδες στον κόσμο και σε εμένα. Δίσκος σταθμός για την μουσική μου σταδιοδρομία χωρίς ξαναλέω να είναι από τους αγαπημένους μου πλέον. Το battery ίσως είναι και το πρώτο heavy metal κομμάτι που λάτρεψα σαν παιδί."
Judas Priest - Painkiller

"Όταν λοιπόν βγήκε αυτό στην φόρα και όταν τον άκουσα για πρώτη φορά πέρασε αρκετός χρόνος ώστε να επανέρθει το σαγόνι μου στην θέση του! Εκ τούτου θεωρείται μέσα στα πέντε καλύτερα μου άλμπουμ όλων των εποχών και σίγουρα μια τεράστια επιρροή και στην μουσική μου κατεύθυνση. Με τις κιθάρες ξυράφια να είναι κάτι τρομερό για εμένα και τις ατελείωτες μελωδίες και τσιρίδες του Rob, αυτό το κτήνος της μουσικής βιομηχανίας είχε γίνει κομμάτι του εαυτού μου. Δίσκος που με έπιασε να είμαι στο λύκειο και να το άκουγα σε walkman όποτε πάω και όποτε φεύγω από το σχολείο. Αυτά τα καθαριστικά δίφωνα είναι αυτό που προσπαθώ να εντάξω και εγώ στην δική μου μουσική έως και σήμερα!"  


Queensryche - Operation :Mindcrime

"Φτάνοντας λοιπόν σε αυτόν εδώ τον δίσκο, το ευαγγέλιο του Heavy Metal και η πεμπτουσία του μουσικού στερεώματος, ο πιο ολοκληρωμένος δίσκος και ο πιο χιλιοπαιγμένος στα αυτιά μου, έφτασε η ώρα να ασχοληθώ και εγώ με την μουσική με οποιονδήποτε τρόπο. Τότε είχα πιάσει μια ακουστική κιθάρα και προσπαθούσα να βγάλω το I don’t believe in love χωρίς φυσικά να καταφέρω τίποτα. Ένας δίσκος, μια ολόκληρη ζωή! Τα πρώτα μου μουσικά μονοπάτια με το Suite sister Mary να μου έχει γίνει εμμονή για πολλά χρόνια και ένα concept άλμπουμ που μέχρι τότε δεν ήξερα καν τι ήταν concept αλλά στην πορεία δημιουργώ μόνο concept δίσκους εξαιτίας αυτού του αριστουργήματος." 

Marillion - Misplaced Childhood

"Το Heavy Metal θεωρώ πως είναι μια μουσική γενομένη από το rock’n’roll, το hard rock  και ίσως και από την κλασσική μουσική. Αυτό εδώ το άλμπουμ το οποίο ανήκει στα 3 καλύτερα μου άλμπουμ που έχω ακούσει έως τώρα, το οποίο δεν είναι heavy metal και δεν είναι το μόνo που δεν είναι heavy metal, είναι αυτό που με έκανε να νιώσω την μουσική να με περιβάλει και να με περικυκλώνει με χιλιάδες συναισθήματα τα οποία άλλαζαν συνεχώς το ένα μετά το άλλο κυριολεκτικά. Τεράστια πηγή έμπνευσης και συναισθημάτων τα οποία από τότε προσπαθώ να τα εντάξω στην μουσική την δική μου."

  Eloy - Power And The Passion

"Ο δίσκος που με έκανε να πιάσω μπάσο στα χέρια μου. Ο δίσκος που τον έχω συνδυάσει με οτιδήποτε κάνω και οτιδήποτε ακούω. Η τέχνη και η έμπνευση σε όλο της το μεγαλείο. Ότι και να πω είναι λίγο για αυτό εδώ το διαμάντι. Θεωρώ τους Eloy μια από τις 3 καλύτερες μπάντες μου και γενικά αυτός ο δίσκος στους 3 καλύτερους μου. Τρομερές μελωδίες, απίστευτα συναισθήματα και αστείρευτη έμπνευση. Δίσκος που τον ακούς ότι ώρα θες με όποια διάθεση και να έχεις. Αυτό το πράγμα λοιπόν με επηρέασε άμεσα και στα δικά μου μουσικά μονοπάτια, που ενώ δεν είναι κάποιος από τους τεραστίους heavy metal δίσκους που άφησαν εποχή, προσωπικά με άγγιξε πιο πολύ από όλα."

 

Στις 26 Μαρτίου κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά των Paladine με την ονομασία "Entering The Abyss", από την No Remorse Records.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου