Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

  • 0 Σχόλια
  • Αναρτήθηκε από Χρήστος Καλέντζος



Σήμερα ταξιδεύουμε στην γειτονική Ιταλία , όπου ένα νέο single , αποτέλεσμα του «γάμου» των heavy rock και stoner ( κι όχι μόνο ) μουσικών ιδιωμάτων , προαναγγέλλει ένα νέο EP και συγκεκριμένα , αυτό των Bird !!! 
Οι Ναπολιτάνοι Bird είναι νεοσύστατοι ( 2019 ) και μουσικά ενσαρκώνουν πολλές από τις υποκατηγορίες που ευλόγησαν τα αυτιά των ακροατών του σκληρού ήχου στις δεκατίες του 70' και του 80' . Παρ' όλα αυτά , στόχος τους δεν είναι η απλή «αναπαραγωγή» , αλλά η ανακάλυψη της ταυτότητάς τους , που εμπνέεται από το παρελθόν , αλλά έχει σύγχρονη μουσική αντίληψη !
Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει ένα EP με δύο συνθέσεις κι ένα πολύ «σατανικό» single το 2019 , αλλά κι ένα folk αριστούργημα το 2020 , εμφανίζονται δυναμικά με το νέο τους single The Suzy Night Tales !
Είναι μία καθαρά heavy rock σύνθεση , με πολλά blues και stoner στοιχεία , όπου ξεχωρίζουν τα άγρια αλλά πολύ μελωδικά φωνητικά και οι πινελιές της ηλεκτρικής κιθάρας , με την τελευταία να κλέβει την παράσταση στο solo , αλλά και στην μελωδική ενότητα προς το τέλος , περνώντας σε πιο ψυχεδελικά μονοπάτια ! Με επιρροές από τους Metal Πατέρες Black Sabbath , οι Bird χρησιμοποιούν διαβολικές θεματολογίες και ανατριχιαστικά riffs , αλλά αφήνουν το στίγμα τους και δημιουργούν μία δική τους , πρωτότυπη μίξη ! Όποτε , αν είστε λάτρεις του hard ήχου των 70's και των Sabbath , βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος !
Το single αυτό αποτελεί μέρος του νέου τους EP , ονόματι "The Great Beast From The Sea" και θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα σε μορφή κασέτας μέσω της Olde Magick Records των Η.Π.Α ! 
Ηχογράφηση : Seb Di Martino ( μουσικά όργανα στο SDM Recording Studio ) και Simone Pennucci ( φωνητικά στο Planet Q Creative Lab ) 
Mixing & Mastering : Seb Di Martino ( SDM Recording Studio )
Artwork : Francesca Del Vecchio
Φωτογραφία : Priscilla Carotenuto 
Video : Stefano Mastronicola

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου